Teraz jest 20 lut 2025, 13:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 paź 2012, 15:30 

Witam, mam problem z pobraniem gry na origin. Z powodu słabego internetu jestem zmuszony zostawić komputer na noc włączony. W tym czasie origin sam przechodzi w tryb offline i gra się nie pobiera. Nie jest to wina internetu bo zawsze pobiera się 2-3%. Zawsze potem musze znowu origina przełączyć na tryb online. Wie ktoś może czym to jest spowodowane?

PostNapisane: 9 paź 2012, 15:32 

Czy dostęp do internetu masz nieprzerwanie przez 24/7/365?

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 9 paź 2012, 15:32 

Tak, internet cały czas jest włączony.
Edit:
Sprawdziłem czy to wina tego że przez moment nie ma internetu. Odłączyłem kabel i po chwili podłączyłem z powrotem. Pobieranie się wznowiło. A jak zostawiam kompa włączonego i idę spać to rano mam o 2 % więcej i origin jest w trybie offline.

Ostatnio edytowano 9 paź 2012, 15:46 przez Not_Second, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 paź 2012, 15:41 

Być może jest tak, że na chwilkę net przerywa i potem Origin nie przechodzi w stan online. Ale dziwne, bo chyba powinien to robić...

PostNapisane: 9 paź 2012, 15:55 

To jest coś związanego z originem. Komputer jest cały czas włączony, a gra podczas gdy korzystam z niego to pobiera się normalnie.

PostNapisane: 9 paź 2012, 16:20 

Pogrzeb w ustawieniach Windowsa. Wygląda na to, że komp przechodzi Ci w stan uśpienia i pewnie z tego względu gra przestaje się pobierać.

PostNapisane: 9 paź 2012, 16:22 

Komputer jest cały czas normalnie włączony. Nawet wygaszacz ekranu się nie włącza. Przy pobieraniu ze steam'a nie było takiego problemu.

PostNapisane: 9 paź 2012, 16:54 

Hmmm... No to nieciekawie.
Jakiś czas temu ściągałem całego BFa przez noc i się wszystko ładnie ściągnęło. Może w jakimś punkcie mamy Origina inaczej ustawionego albo obecna wersja tego syfu stwarza jakieś problemy. To ostatnie jet bardzo możliwe po ostatnich patchach...
Swórz machinę (najlepeij perpetum-mobile), które przez całą noc będzie delikatnie poruszać myszką ;)

PostNapisane: 9 paź 2012, 17:33 

Myślę że ruszanie myszka nie pomoże bo komp jest cały czas tak samo włączony tylko monitor wyłączam :P. A co do ściągania pirata to wole nie próbować ponieważ go też trzeba pobrać a to mimo pobierania cały czas z moim internetem to zajmie 2 dni. W tyle to mi się już ściągnie orginał :P

PostNapisane: 9 paź 2012, 17:39 

Właśnie ruszanie myszką na pewno by pomogło skoro w czasie użytkowania komputera normalnie się ściaga :) A jak już masz 65% to rzeczywiście nie ma co kombinować. Po wszytskim zrób sobie kopie zapasową gry byś kiedyś znów nie musiał się tak mordować :)

PostNapisane: 9 paź 2012, 17:44 

Kopię zapasową na pewno zrobię :D. Mam nadzieje że nie wyłączanie monitora poskutkuje :P. Bo jak zostawię na 2 h komp włączony i będę robił co innego to się nie wyłącza, a jak wyłączę monitor to po około 0,5 h się wyłącza.

PostNapisane: 10 paź 2012, 13:11 

Pobrało się :P. Wystarczyło obudzić się o 3 w nocy i wznowić pobieranie.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2