Teraz jest 22 paź 2014, 14:11

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 gru 2012, 17:43 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2012, 17:33
Posty: 4
Ostatnio kupiłem Bf 3 po zainstalowaniu i włączeniu strony klikłem by uruchomić Kampanię lecz wyskoczył następujący problem:
Nie można uruchomić gry z tej aplikacji lub urządzenia /
Sprawdź czy spełniasz te wymagania
- Window Vista lub lepszy (mam windows 7 Home Premium) - tego nie spełniam i nie wiem jak to naprawić.
- Przeglądarka zgodna z systemem 32-bitowym (a nie 64-bitowym) - ten warunek spełniam.
:|


Ostatnio edytowano 2 gru 2012, 19:41 przez Micky04, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 17:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3774
Micky04 napisał(a):
- Window Vista lub lepszy (mam windows 7 Home Premium) - tego nie spełniam i nie wiem jak to naprawić.

1. "lub lepszy" w tym przypadku odnosi się właśnie do Win7 (albowiem Win8 w sferze graczy nie istnieje i nie powinno się o nim mówić).
2. Nie odpalasz origin.exe lub bf3.exe w trybie zgodności ze starszym systemem pokroju WinXP?
3. Wszystkie sterowniki zaktualizowane?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 17:59 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2012, 17:33
Posty: 4
właśnie ustawiłem zgodność z win 7 i nic nie daje sterowniki są zaktualizowane i to jest problem ;/

Nie jestem też pewien ale czy może to być spowodowane błędem gry? bo mój kolega kupił bf 3 razem ze mna i mam pomysł by zainstalować gre z jego plytki ale klucz gry podać mój.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 19:06 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5025
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
Spróbuj, ale wygląda, że problem leży po stronie win8. Pomęcz się z ustawieniami zgodności + poszukaj na necie czy inni nie mieli takiego samego problemu :)

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 19:09 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2012, 17:33
Posty: 4
Ale ja mam Win7 a nie 8.
I szukałem takiego problemu na innych forach ale nic nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 19:19 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
viewtopic.php?f=152&t=39485

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 19:51 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2012, 17:33
Posty: 4
To też sprawdzałem i mam wszystko w porządku.
Ale dzieki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2012, 13:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2012, 14:11
Posty: 141
Lokalizacja: Newmarket
witam. nierozumiem dlaczego uruchamiasz bf3 w trybie zgodnosci z win7 na win7? napisales ze przegladarka jest zgodna z systemem 32-bitowym ale nie napisales jaka to przegladarka oraz czy ma zainstalowane wszystkie potrzebne pluginy..

PS. windows 8 w niczym nie odbiega od windowsa 7, aczkolwiek wydaje sie byc nieco wydajniejszy...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2012, 15:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3774
Baloo napisał(a):
PS. windows 8 w niczym nie odbiega od windowsa 7, aczkolwiek wydaje sie byc nieco wydajniejszy...

1. Win8 jest jeszcze bardziej zamknięty niż każdy wcześniejszy system MS.
2. Jest wydajniejszy tylko dlatego że:
a) docelowymi platformami są sprzęty mobilne jak laptopy, netbooki, tablety i telefony które jak wiemy, mają moc obliczeniową porównywalną ze średniej klasy komputerem z okolic 2003 roku.
b) Został okrojony z niemal wszystkich graficznych wodotrysków dostępnych w Win7.
c) (Jedyna pozytywna rzecz o Win8 jaką powiem) trochę lepiej zarządza pamięcią i współdzielonymi bibliotekami czy zasobami między aplikacjami.
Nie zmienia to faktu iż Win8 to jest porażka co widać, Win7 nie wygryzie, wcześniej zrobi to Linux na którego sporo korporacji masowo się przerzuca.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2012, 16:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2012, 14:11
Posty: 141
Lokalizacja: Newmarket
@Mofixil
a) nie sadze ze moj i5 2500K+asus 560ti top+8Gb 1750Mhz(XMP)DDR3+samsung 830 SSD ma moc obliczeniowa porownywalna z sredniej klasy komputerem z okolic 2003 roku.
b) pulpit windowsa 8 niczym nie rozni sie od windowsa 7 z wyjatkiem przcisku start, ktorego zwyczajnie nie ma bo zastepuje go modern ui.
c) o windows 7 tez mowili ze go linux wygryzie..

PS. wedlug oficjalnych danych,windows 8 w ciagu miesiaca sprzedal sie w 40 milionach egzemplarzach, wyprzedzajac tym samym wynik windowsa 7 z pierwszego miesiaca..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2012, 11:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3774
Baloo napisał(a):
@Mofixil
a) nie sadze ze moj i5 2500K+asus 560ti top+8Gb 1750Mhz(XMP)DDR3+samsung 830 SSD ma moc obliczeniowa porownywalna z sredniej klasy komputerem z okolic 2003 roku.
b) pulpit windowsa 8 niczym nie rozni sie od windowsa 7 z wyjatkiem przcisku start, ktorego zwyczajnie nie ma bo zastepuje go modern ui.
c) o windows 7 tez mowili ze go linux wygryzie..

a) Której części "chodzi lepiej bo docelowymi platformami są słabe mobilki" nie załapałeś?
b) W takim razie po co wymieniać skoro różnice są marginalne?
c) Win7 to ostatni dobry system MS, teraz czeka ich niechybna śmierć. Przynajmniej na polu systemów operacyjnych bo grube amerykańce zawsze się rzucą po nowe konsole BO EXCLUSIVE!
Baloo napisał(a):
PS. wedlug oficjalnych danych,windows 8 w ciagu miesiaca sprzedal sie w 40 milionach egzemplarzach, wyprzedzajac tym samym wynik windowsa 7 z pierwszego miesiaca..

Sprzedano 40mln LICENCJI na Win8, w tym wszystkie tablety, teflony i lapcioki z OEMem. 40mln użytkowników Win8 nie istnieje.
Na dodatek (jak mnie pamięć nie myli) taki ASUS stwierdził iż w Win8 bawić się nie będzie i zostaje przy Win7 lub Linux.
Wielkie korporacje pokroju Valve, Gearbox, IDTech, no, głowy tych korporacji stwierdziły że Win8 to porażka i mają zamiar pracować pod Linuxem.
Sporo urzędów przeniosło się na Linuxa niedługo po premierze Win8, niby taniej i bezpieczniej ale wciąż, nikt nie marudził na to przez ostatnią dekadę gdzie rządził XP.
O, nawet Nvidia (loffciana Nvidia) wydała w końcu sterowniki na Linuxa (jaka była wersja ostatnich, 198 beta?), zwiększają wydajność (do) 200% w grach na Linuxa, OBU!

Win8 zmienił świat, ale nie na lepsze dla siebie, otworzył oczy masie ludzi, nadchodzi era OpenSource.
Szkoda że całe "Modern UI" stało się tak cholernie popularne, mam nadzieję że przejdzie im za kilka lat, to nie jest minimalizm, to je prostactwo...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2012, 15:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2012, 14:11
Posty: 141
Lokalizacja: Newmarket
@Mofixil. Przegladam to forum od wielu miesiecy (niewiem dlaczego dopiero teraz sie zarejstrowalem) i wiem jaki z Ciebie zadziora (w pozytywnym tego slowa znaczeniu). Mimo to podejme z Toba konwersacje.. A wiec (wiem, nie zaczyna sie zdania od "a wiec" ) najwyrazniej mylisz windows phone 8 z windowsem 8 ktore mimo podobienstwa zasadniczo sie roznia.. Spogladajac w przeszlosc nie sadzisz ze historia sie powtarza? Z premiera visty tez wrozono koniec windowsa a jednak tak sie nie stalo. Co do samej visty to na dzisiejszych komputerach chodzi bardzo dobrze i duzo stabilniej od xp.. Premiera windows 7. I znow to samo.. Przeciez to vista z service pack, slychac opinie "znafcuf". Moze i vista ale jednak nie vista! Przypomnij Sobie opinie o windowsie 7 na poczatku jego istnienia. A teraz? Przeciez to najlepszy system od microsoftu. A teraz wyobraz Sobie windowsa 7 ktory jest jeszcze szybszy, jeszcze bardziej intuicyjny, gdzie wszystko wydaje sie byc pod reka.. No i masz windowsa 8.. Uprzedzajac pytania, wszystkie programy i gry ktore dzialaly mi na 7-ce, dzialaja mi na 8-ce. Bf3 jak i PS2 rowniez.. Uprzedzajac pytanie Sokara, tak wszystkie wersje windowsa mam orginalne.. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2012, 19:02 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
@Baloo
Zgadzam się z twoją opinią na temat Windowsa 8. Mi też wszystko z Siódemki działa na Ósemce i w dodatku wszystko działa szybciej. :)
A Mofixil to taki nasz forumowy troll z niskim poziomem wiedzy co łatwo sprawdzić, czytając jego radosną twórczość na tym forum. Powtarza tylko zasłyszane półprawdy nie próbując ustalić jaki jest stan faktyczny. Próba wytłumaczenia mu oczywistych spraw jest z góry skazana na porażkę.
A propo kolejnych bredni Mofixila
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/asu ... ows-8.html
Skąd wziął to informacje o Asusie ?? :D
Używam linuksa od 2006 roku i co najmniej od 2008 Nvidia dostarczała oficjalne sterowniki pod linuksa a to że Mofixil dopiero to zauważył to już nie nasza wina :)
To tyle podsumowując jego "kwiatki"

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2012, 21:46 
Offline

Dołączył(a): 5 gru 2012, 21:36
Posty: 1
Klikam dołącz do, gdy jest w lewym dolnym rogu ten menedżer gry pisze dołączanie do serwera i nic się nie dzieje po chwili ten menadżer znika.Próbowałem reinstalować,naprawiać instalacje,szukać aktualizacji,zainstalować na nowo plugini nic nie dało. Komputera nie mam za słabego bo gram już rok. Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2012, 21:54 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2012, 11:45
Posty: 378
Lokalizacja: Wrocław
Cytuj:
gry pisze dołączanie do serwera


jest napisane a nie PISZE

Cytuj:
Komputera nie mam za słabego bo gram już rok.


może my to ocenimy ??

_________________
Obrazek

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL