Teraz jest 13 lis 2024, 08:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 kwi 2013, 23:23 

Witam. Mam pewien problem z Bf3 a dokładniej z originem. Otóż kiedy wciskam na ikonkę bfa na pulpicie wyskakuje mi błąd: " Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna" ... ok. Próbuje z origina (biblioteki gier) wciskam na bf "graj" . Synchronizuje się - 100%. I nic się nie dzieje. Battlelog się nie włączy. A po trzeciej próbie, origin się zamyka. No właśnie. Problem jest w origin i nie wiem jak go naprawić. Na battlefieldzie mam 150 godzin i nie miałem takich błędów. Odinstalowałem i ściągnąłem jeszcze raz ale nic nie pomogło. Proszę o pomoc !

PostNapisane: 22 kwi 2013, 09:22 

Ja też czasem mam różne zwały, że bf za nic nie chce się włączyć, pomaga dopiero wylogowanie się i zalogowanie na nowo i do battleloga i do origina... A próbowałeś przez stronę battleloga włączać grę? Tzn po prostu wyjdź z origina, przy odpalaniu ze strony origin sam powinien się włączyć...

A jak nie działa to zreinstaluj/zainstaluj Visual C++ Redistributable Package (Powinno się razem z grą instalować ale może się zepsuło), to afair naprawia error ten co napisałeś.

PostNapisane: 22 kwi 2013, 22:57 

Wylogowanie i zalogowanie się na nowo na battleloga i origina nic nie da... podobnie jest z logowanie odrazu na battleloga... Ściągnąłem i zainstalowałem ponownie Visual C++ Redistributable Package 2010 i to również nic nie dało :( Macie jakieś inne pomysły ?

PostNapisane: 23 kwi 2013, 13:06 

- zaloguj się na Origin i go zostaw w spokoju,
- zaloguj się na Battlelog i tam włącz grę poprzez "dołącz do serwera" - nie jakaś tam "szybka gra", tylko konkretnie wybierz serwer,
- jeśli to się nie uda to próbuj z Battlelogiem uruchamianym w innych przeglądarkach.

Aha, w razie czego odznacz jeszcze opcję w Origin: Ustawienia - Ogólne - Włącz przechowywanie w chmurze... (jeśli nie grasz na kilku kompach to do niczego Ci to niepotrzebne, a potrafi być problematyczne).

PostNapisane: 23 kwi 2013, 14:51 

Nic nie pomaga ... daję w origin napraw instalację i na końcu mi wyskakuje "wystąpił nieznany błąd pobierania. Anuluj i uruchom pobieranie ponownie. Błąd: 7049:403
Jak odpalam Bttlefielda z pulpitu to wyskakuje taki błąd: " Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna. Więcej szczegółów można znaleźć w dzienniku zdarzeń aplikacji lub przy użyciu narzędzie wiersza polecenia sxtrace.exe." Taki sam błąd mam jak odpalam nowego Open Office. Mam nadzieję że to pomoże znaleźć przyczynę ...

PostNapisane: 23 kwi 2013, 15:09 

Więc to na pewno chodzi o system i Visual C++, a nie o BFa. Odinstaluj wszystkie pakiety Visual C++, wyczyść rejestr, restart kompa i zainstaluj ponownie.

PostNapisane: 23 kwi 2013, 15:45 

A możesz powiedzieć mi jak to zrobić ? Bo ja nie jestem w tym zbytnio obeznany :/
A to Visual C++ Redistributable Package to mam ściągnąć ze strony Microsoft i to ma być 2010 tak ?

PostNapisane: 23 kwi 2013, 16:05 

Masz Windows 7 64 bit, tak? Odinstaluj pakiety normalnie przez panel sterownia - programy i funkcje. Następnie wyczyść rejestr programem CCleaner, zainstaluj go jeśli nie masz. Potem restart kompa.
Visual C++ pewnie, że ze strony Microsoft. Zwracaj uwagę byś pobierał je odpowiednio do swojej wersji systemu. Tu masz wszystko: http://www.microsoft.com/en-us/download ... x?id=30679 i http://support.microsoft.com/kb/2019667
Automatyczna aktualizacja Windowsa też nie zaszkodzi o ile nie masz pirata... ale to już nie moja sprawa, choć zapewne to przez nią masz problemy :)

PostNapisane: 23 kwi 2013, 18:42 

Dalej to samo ... robie wszystko wg. twoich instrukcji i nic ... Zresztą będę robił za niedługo restart systemu. Mimo wszystko dzięki za pomoc i poświęcenie czasu ^^ Mam nadzieję że innym pomogły twoje rady :)

Strefa czasowa: UTC + 2