Teraz jest 16 paź 2018, 21:03

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2014, 13:12 
Offline

Dołączył(a): 8 lut 2014, 13:04
Posty: 5
Witam.
Mam następujący problem z bf3. Otóż jakiś czas temu kupiłem go z humblebundle lecz nie miałem jeszcze nowego procesora, który by go pociągnął, więc pobrałem dopiero w tym tygodniu, ucieszony odpalam grę, najpierw na wysokich ustawieniach, jest ok 40 fps, nie tak źle, zabijam pierwszych 2 gości, miija 10 sekund i lag.
Gra po prostu się zacina, chociaż, że słyszę dźwięki w tle. Dzieje się tak za każdym razem gdy odpalam bf, na multi też. Próbowałem już na niższych ustawieniach, to samo.
System operacyjny :win 7 32 bit
Service Pack: 6.1 kompilacja 7600
Ilość ram: 2560
Procesor : amd athlon ii x4 640
Płyta Główna: asus m2n-e
Karta graficzna: ati radeon hd 4870 1gb ram
Wersja sterowników do karty dźwiękowej: 5.12.0001.5017
Moc zasilacza ( odczytasz na samym zasilaczu): 550 w
Co do sterowników do karty, to z tego co widziałem, nie mam najnowszych, ale jak kiedyś gadałem z kimś, kto mi co do sterów doradzał, mówił, że te są najlepsze, że nowsze bardziej zamulają, a mniej dają. ( teraz mam: 8.632.0.0

pozdrawiam,
sasimm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2014, 13:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
sasimm napisał(a):
Co do sterowników do karty, to z tego co widziałem, nie mam najnowszych, ale jak kiedyś gadałem z kimś, kto mi co do sterów doradzał, mówił, że te są najlepsze, że nowsze bardziej zamulają, a

Przekaż temu komuś że jest kompletnym kretynem. Owszem, bety nie zawsze są super stabilne, ale czego my się spodziewamy? Certyfikowane, sprawdzone, oficjalne sterowniki MUSZĄ działać lepiej niż poprzednie, przypadki gdzie sterownik danego producenta powodował więcej problemów niż poprzednik można policzyć na palcach. Oczywiście przyjmując że to nie jest PEBKAC.
Aktualizuj sterowniki do wszystkiego i spróbuj ponownie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2014, 16:05 
Offline

Dołączył(a): 8 lut 2014, 13:04
Posty: 5
Miałeś rację, z nowymi sterami wszystko działa, wielkie dzięki ;)
Ale mam jeszcze takie pytanie. Teraz gram na średnich ustawieniach i mam 40-50 w pomieszczeniach, a po 20-30 w walce na otwartym terenie.
Czy są jakieś lepsze ustawienia, dzięki którym będę miał przyzwoite fps'y i grafikę? I jeśli miałbym coś zmieniać, żeby mieć więcej fps, na tym kompie, bardziej opłaca mi się dokupić 4/8gb ramu, czy może nowa karta graficzna?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2014, 16:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
sasimm napisał(a):
Teraz gram na średnich ustawieniach... Czy są jakieś lepsze ustawienia, dzięki którym będę miał przyzwoite fps'y i grafikę?
Zejdź na najniższe detale, po chwili przestaniesz zauważać różnice.

sasimm napisał(a):
I jeśli miałbym coś zmieniać, żeby mieć więcej fps, na tym kompie, bardziej opłaca mi się dokupić 4/8gb ramu, czy może nowa karta graficzna?

GPU>CPU>RAM.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2014, 18:55 
Offline

Dołączył(a): 8 lut 2014, 13:04
Posty: 5
ale jednak ram 2.5 gb, spełnia tylko minimalne wymagania. procesor mieści się w zalecanych, karta już nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2014, 19:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
sasimm napisał(a):
ale jednak ram 2.5 gb, spełnia tylko minimalne wymagania. procesor mieści się w zalecanych, karta już nie.

...i co to wnosi do tematu?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2014, 14:47 
Offline

Dołączył(a): 8 lut 2014, 13:04
Posty: 5
chodzi mi po prostu o to, co jest w bardziej 'opłakanym stanie', żeby wiedzieć co kupić pierwsze. Nie mam tyle kasy, żeby kupić razem, tylko będę zbierał powoli. ;)
Dlatego wolę wiedzieć, czy więcej da mi np 8 gb ramu, żeby mieć to 10.5 czy dobra karta. ;>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2014, 14:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
sasimm napisał(a):
chodzi mi po prostu o to, co jest w bardziej 'opłakanym stanie', żeby wiedzieć co kupić pierwsze. Nie mam tyle kasy, żeby kupić razem, tylko będę zbierał powoli. ;)
Dlatego wolę wiedzieć, czy więcej da mi np 8 gb ramu, żeby mieć to 10.5 czy dobra karta. ;>

GPU>CPU>RAM
I nie łączymy różnych ramów, po prostu nie, sprzedaj te starocie 2.5GB i zostań przy samym 8GB.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2014, 17:40 
Offline

Dołączył(a): 8 lut 2014, 13:04
Posty: 5
okay, czaję.
gram teraz na multi i coś jest nie tak.. po ok 10 minutach gry, gra się po prostu wyłącza. w losowym miejscu, losowym czasie..
na singlu tego nie mam, zdarza się to tylko na multi.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL