Teraz jest 20 lip 2018, 06:17

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 wrz 2014, 14:17 
Offline

Dołączył(a): 10 wrz 2014, 14:15
Posty: 3
Witam,

mam ping, który nie pozwala na jakąkolwiek rozgrywkę bo w granicach 800-900ms (przez pierwsze 2 albo 3 minuty pisze, że ping mam 48ms albo 50ms - zaraz potem wartość skacze do prawie 900ms)

- przeinstalowałem grę,
- zainstalowałem dx
- przeinstalowałem wszystkie sterowniki
- upewniłem się, że mam najnowsze do karty graficznej
- Wymagania spełniam, zresztą w multi i tak oprócz rozdziałki wszystko ustawiłem na minimum (podczas gdy w singlu spokojnie grałem na high).
- sprawdzałem przy wyłączonym avaście (to samo)
- sprawdzałem nawet na innej karcie sieciowej i to samo
- speedtest stałe 6Mb/s / pingtest 39ms
- punkbuster aktualny
- odznaczony origin w grze

Co mogę jeszcze? Pomocy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2014, 15:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Odłączyć resztę rodziny od internetu I powiedzieć jakiego typu połączenia używasz.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2014, 15:22 
Offline

Dołączył(a): 10 wrz 2014, 14:15
Posty: 3
Neostrada "do 10Mb/s", więc adsl, czyli powinno być stabilnie teoretycznie.
Jestem na urlopie podczas gdy wszyscy poza domem, więc wszystkie urządzenia albo poza domem albo offline.

Nie dodałem że łączę się po wifi, zasięg jest bardzo dobry itd ale w sumie tutaj może leżeć moja wina od początku. Za chwilę będę miał nowy kabel sieciowy więc jeszcze na nim przetestuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2014, 16:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Sprawdź też Wireshark/Network Monitor podczas gry.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2014, 16:47 
Offline

Dołączył(a): 10 wrz 2014, 14:15
Posty: 3
Nie dopisałem, że używałem wifi do łączenia się z internetem od zawsze. Kupiłem nowy kabel i problem zniknął, nie myślałem, że to będzie aż tak istotne. Problem okazał się być banalny. W każdym razie problem rozwiązany i temat do zamknięcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL