Teraz jest 13 lis 2018, 20:51

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lip 2015, 19:50 
Offline

Dołączył(a): 27 lip 2015, 19:44
Posty: 3
Jestem po formacie, i żeby nie ściągać całego BF3 od początku, potrzebuję tego folderu:
C:\ProgramData\Origin\DownloadCache
a dokładniej plików
“xxxxx.file_crcs”
To nie powinno dużo ważyć.
Jeśli by ktoś mógł mi to wysłać spakowane na jakieś https://mega.co.nz/ czy coś takiego, to będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2015, 22:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Inżynierem EA nie jest, ale zawartość DownloadCache to praktycznie cała gra.
Spakowanie tego, wysłanie, pobranie i rozpakowanie zajmie pewnie więcej czasu niż ściągnięcie BF3 od zera przez Origin.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2015, 00:07 
Offline

Dołączył(a): 27 lip 2015, 19:44
Posty: 3
Ktoś mi wręcz przeciwnie odpisał że nic tam nie ma, a świeżo grał ostatnio.
Ale widziałeś że pliki “xxxxx.file_crcs” tyle ważą faktycznie?
To ma niby odpowiadać że jaka wersja jest plików czy coś w ten deseń.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2015, 09:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Wyjaśnij proszę mi logikę stojącą za "ściągnę prawie nic nie ważące pliki cache i będę mieć działającą grę która waży 30GB".

Folder \DownloadCache\ zawiera pliki na których Origin aktualnie pracuje, czyli świeżo pobrane archiwa i instalatory które dzięki tej opcji
Obrazek
są usuwane po zainstalowaniu gry, jest ona domyślnie odznaczona.

Nie ma magicznej metody na przerzucenie kilku malutkich plików i magiczne odtworzenie z nich kilkunastu gigabajtów gry.

Jeśli nie masz nadzwyczaj głośnego komputera i super powolnego łącza (<4Mbps) to zostaw komputer na noc, większość (jak nie całość) gry powinna być ściągnięta o poranku.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2015, 13:35 
Offline

Dołączył(a): 27 lip 2015, 19:44
Posty: 3
Wszystko się zgadza, dostałem pliczki, i nie działa. Gdzieś mnie wprowadzili w błąd, też właśnie znalazłem potem że tam są trzymane pliki instalacyjne, i żeby trick zadziałał ta opcja musi być zaznaczona.

Generalnie wystarczy zrobić wytnij-wklej całego folderu BF3, zacząć ściąganie, przywrócić folder i naprawić instalację i ponoć działa, ale nie mam 20GB miejsca żeby ściąganie wystartowało. Czas na porządki.
Dzięki za pomoc.

Krótkie streszczenie
1. Zrobić kopię folderu BF3
2. Po formacie zacząć ściągać
3. Wstrzymać, zamknąć origin
4. Wrzucić folder BF3 z powrotem, usuwając niedościągany folder (lokalizacja w ustawieniach)
5. Wznowić ściąganie
6. Po chodzeniu paska wznawiania, pomieli trochę i zainstaluje.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL