W żadnym wypadku nie patrzyliśmy na CoD'a czy CS'a, tak jak wielu nam sugeruje - uznaliśmy, że będzie to idealny tryb aby zorientować się, ile tak naprawdę będzie aktywnych drużyn. To, co się dzieje na publikach nie odzwierciedla tego, co się dzieje na polskiej scenie - tak naprawdę na palcach jednej ręki (a trochę już w tą grę przegrałem) można policzyć
polskie drużyny, które posiadają skład większy niż 8 osób, a co dopiero 12 osób. W tym miejscu muszę również zaznaczyć, że te 6 drużyn zostało potwierdzonych, czyt. spełniali wszystkie wymogi związane z tym turniejem. Kilka drużyn zostało odrzuconych z przyczyn formalnych, w związku z czym nie są widoczni na liście uczestników.
Cytuj:
Gwarantuję Ci że śmiało mogliście uruchomić rozgrywki w pełni pozwalające na wykorzystanie potencjału jakie daje nam nowy BF.
Na zapewnieniach ludzi już oparłem się przy BF:BC2 podczas uruchamiania laddera 8on8 Conquest - jak się później okazało, zapisały się do niego AŻ 3 drużyny, mimo, że wcześniej również były zapewnienia, że będzie dużo drużyn, które będą aktywnie uczestniczyły w tych rozgrywkach. Warto dodać, że nawet w systemie VERSUS, gdzie mecze rozgrywane są w trybie 8on8 Conquest występuje bardzo mało Polaków (można policzyć na palcach jednej ręki), a przecież te rozgrywki również są premiowane i również można "zapisać się" całym zespołem.
Nie rozumiem także, czemu ma służyć tutaj link do europejskiego regulaminu - my utworzymy swój, oni będą posiadali swój, nie mamy nakazu korzystania z "cudzego" regulaminu, natomiast swoje propozycje co do regulaminu można zgłaszać w odpowiednim dziale na
naszym forum - na pewno weźmiemy je pod uwagę.