Wierzbin napisał(a):
Takie coś masz właśnie w serii COD. Czyli karabiny tego samego kalibru, zasilane tym samym nabojem, a jeden strzela jak armata, a drugi jak pistolet na kulki, bo ma wyższy RPM.
Byzydura.
Nie wiem co jest gorsze, ten sam model obrażeń dla każdego typu broni opartego o dany kaliber czy zupełnie nierealistyczne ale zbalansowane obrażenia.
Wierzbin napisał(a):
Jak nie chcesz mieć dmg tak bardzo różniącego się względem odległości, to wbijaj na serwery hardcore. Tam RPM nie gra aż tak diametralnej roli jak na sofcie.
Trzeba się też wykazać odrobiną pomysłowości w graniu i taktyce, a nie tylko refleksem i aimem na headshoty.
Instakille na normalcorze są aż zbyt powszechne bym nawet tykał HC.
Wierzbin napisał(a):
No widzisz, a ja bardzo lubię AEK'a, L86A2, a ostatnio polubiłem AN-94.
Odpowiedź dlaczego, masz napisane wyżej.
AN94 jest OP as fuck, tylko ma wyżej niż przeciętne wymagania co do obsługi tej broni, dlatego nikt tego nie używa.
AEK971 rzekomo też na być dominatorem w okolicach CQC co mu wychodzi świetnie, bo bardzo łatwo go opanować.
A L86A2 to najlepszy magfeedowy LMG w grze, nie znaczy to wcale że jest jakkolwiek dobry w grze zdominowanej przez asfalta (bo BF3 opiera się głównie na infantry, gdzie pojazdy to zwyczajne powerupy).