O ludziach cheatujących raz jest już takie przeświadczenie, że na pewno będą oszukiwali dalej, czytając forum battleloga, tylko strach jak cie fairfight czy punkbuster niesłusznie zbanuje bo tego to już chyba nie wygrasz, jak człowiek pisząc temat o pomoc w takiej sprawie zostaje zeszmacony przez kilka osób w ciągu chwili :>
Co do jednego guida to to dość powszechnie już chyba o tym wiadomo, czy to dobrze czy źle - inna sprawa, ale z originem najgłupsze jest to, że całe to konto ea możesz stracić (łącznie ze wszystkimi grami) za coś czego nawet nie zrobiło się w jakiejś grze - sam na przykład dostałem 3 dniowego bana za - jak się po dłuuugich ustaleniach z tymi nadzwyczaj 'profesjonalnymi' pracownikami supportu - umieszczenie linka do innej strony w swoim profilu na battlelogu (do profilu na xfire)! Paragraf się znalazł jakiś, ban a nie ostrzeżenie dla tego, że kiedyś dość dawno temu już miałem ostrzeżenie na ich forach (za czasów oczekiwania na bete bc2 bodajże) za obrazek z jakimś wulgarnym po angielsku słowem (Jako część treści a nie jako jedyna zawartość)
Ciekawe na ile ban będzie za kolejny paragraf...
Co do zabezpieczeń serwerów to sam osobiście nie miałem żadnych problemów z cheaterami w czasie kilku tygodni grania na moim serwerze, klient taki znalazł się jeden - ale widz był odpalony i raz dwa się pan pożegnał z serwerem. :> I to w sumie był jedyny jak dotąd oszust jaki widziałem w czwórce.
A o 3d nie słyszałem ale za o banach za ogólnie jakieś tam sterowniki czy przyspieszacze do kompa to o tym było już nie raz... Na szczęście, przynajmniej pbbans, po sprawdzeniu w końcu odbanowywują.
Przechodząc do meritum tego co chciałem powiedzieć, to skoro jest jak mówisz i jakieś możliwości, choćby nikłe są, to na pewno warto robić takie rzeczy jak wy - zgłaszać ich do właścicieli serwerowni. Osobiście sprawa banowania 'za bycie lepszym/zabijanie niewłaściwych ludzi' mnie dość irytuje, swojego czasu robiłem nawet listę w bf4, kto, na jakim serwerze i za co mnie wywalił - jednak po jakimś czasie stwierdziłem, że na co mi to, i tak się z nimi nic nie zrobi. Szczególnie jak admin banuje a nie masz jakiejkolwiek możliwości nawet odwołać się od tego bana, dodać do znajomych możesz jednak większość po prostu olewa te zaproszenia