Teraz jest 16 lut 2025, 18:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lis 2013, 18:22 

Rany,
Nie chodzi mi o porównanie między L85 i L86, tylko o czeski błąd, bo zamiast napisać 5 napisałem wcześnie 6.
A nawiasem mówiąc L86 tak bardzo nie odbiega od L85.

PostNapisane: 7 lis 2013, 18:40 

Wierzbin napisał(a):
A nawiasem mówiąc L86 tak bardzo nie odbiega od L85.

Chyba tylko wyglądem, bo w użyciu i ze względu na staty to jedno do drugiego wcale podobne nie jest.

PostNapisane: 8 lis 2013, 13:45 

Przed premiera spodziewalem sie mocnego tytulu, po ograniu troche tej gry moja opinia jest taka - gra jest srednia. Ma pare mocnych stron ale jako calosc prezentuje sie dosc slabo. Levolution to tylko papka, jest fajna na 3 mapach, na reszcie to cos ala walaca sie antena z Capsian z BF3. Wiele bledow z 3 jest w 4, przedchwila widzialem na killcamie jak gosc strzela i rownoczesnie laduje bron, typowy blad z 2011 roku... Same mapy sa rowniez srednie, zrobione na odwal, przypominajace stare mapki jak np. Hotel ktory kojarzy mi sie z mapka z BC2. Niestety, pojawilo sie wiecej map RUSH w stylu Senna Crossing czyli zaczynamy spawn i zaraz sie zaczyna spam... Wyglad wojakow rowniez na odwal, przypominaja jakis najemnikow niz zolnierzy z reszta Chiny nie popisaly sie ciekawymi modelami bo mamy technika z maska gazowa i supporta z jakas maska... To juz bylo... Kolejna sprawa to optymalizacja ktora lezy od premiery gry + crashe, niby naprawili a sa wciaz. Nie podoba mi sie rozciagniete zdobywanie broni, dodatkow - strasznie dlugo to trwa.

PostNapisane: 8 lis 2013, 14:07 

Meh, ja po dluzszym ogarnianiu stwierdzam, ze mapy sa ogolnie bardzo dobre, nie mam zadnej ulubionej na ktorej bym gral non stop jak caspian z bf3, ale za to nie mam zadnych znienawidzonych, chyba jedyna jaka malo lubie to "o brzasku" czy jakos tak, ale to nie jest tak ze wychodze z serwera jak wchodzi na rotacje... A w bf3 nienawidzilem i nie gralem wogole na polowie map :P Nawet blokada mi sie podoba (oczywiscie na rozsadna ilosc slotow), tylko mogli by ogarnac widocznosc w tym sniegu, albo niech nie bedzie widac NIC albo WSZYSTKO a nie random losowy bo mam wrazenie ze w 99% przypadkow jest tak, ze oni cie widza a ty ich nie...

//wow nie moge pisac znaków polskich bo funkcje chroma i skroty sie odpalaja...

PostNapisane: 9 lis 2013, 19:49 

Jak tak patrzę na gameplaye, to jest to poprawiona trójka z dużym kompletem fajnych ulepszeń. Widzę, że można mieć dwa celowniki na karabinie. Fajnie! Te uruchamiające się alarmy i inne rzeczy to też przyjemna rzecz. Jeszcze nie grałem i jak na razie są we mnie dwa takie śmieszne skrzydlate stworki latające w mojej głowie. Jeden woła "Kup to do jasnej cholery! To będzie taka zajebista gra! W wuj lepsza od BF3! Kupi i nie pożałujesz, na pewno ci się opłaci!" a drugi woła "Nie, nie kupuj! To taki sam bubel jak BF3. Jak kupisz to jesteś frajer!". Ale zanim się zdecyduję, mam kilka pytań:

1. Jak wam się podoba tryb komandora? Lepszy niż w BF2? Bo mi się akurat w BF2 podobało to, że artyleria strzela z dział ustawionych na mapie. Można je zniszczyć i wtedy wroga drużyna nie może ostrzeliwać z dział. Były też anteny - po ich zniszczeniu komandor nie mógł też korzystać z pewnej opcji, nie pamiętam już z jakiej. Poza tym ten VOIP wbudowany w serwery i możliwość rozmowy między członkami drużyny. Czy takie rzeczy są w BF4?

2. Czy dowódca drużyny może dowolnie nazwać swoją drużynę? Bo to bardzo przydatny bajer. Nazwij swoją drużynę "Polacy z mikrofonem, teamplay" i miej świadomość, że do tej drużyny z chęcią dołączą Polacy z chęcią doświadczenia jakichś zgranych akcji i z komunikacją głosową. Możliwości takich nazw jest wiele, a użyteczność ograniczona tylko kreatywnością. Można by też tworzyć drużyny w stylu "air vehicles squad" albo też coś podobnego, by mieć drużynę o określonych zadaniach.

3. A Battlerecorder występuje?

Oglądnąłem może z jeden gameplay. Szkoda, że nie ma tak jak w dwójce - ograniczone ammo w pojazdach i konieczność powrotu do bazy, by ponownie naładować. Pojazdy i żołnierze nie regenerują HP, co zwiększa przydatność sanitariusza oraz mechanika. Miodzio. Szkoda, że nie dali tego w BF4.

A co do reanimacji, to i tak najlepiej IMO przedstawiono ją na tym filmie. Tak powinna wyglądać. Najlepiej by było, gdyby wskrzeszenie wymagało naładowania impulsu do pełna - inaczej by nie działało. Wtedy nasz sojusznik by się podnosił z 1%HP. I trzeba by go normalnie leczyć apteczkami. Leczenie też powinno trwać trochę czasu. Nie mam zastrzeżeń do tego, jak to jest w tym modzie do BF2. I na pewno nie będzie lepiej. Natomiast o modach do BF4 możemy tylko marzyć - i niestety marzenia te na zawsze marzeniami pozostaną :(

Cytuj:
6.5 brakuje mi trochę widoku przelotu - takiego jak był w BF2 - te walki powietrzne i adrenalinka - to było coś.

This

Szkoda też, że nie ma staminy wyczerpującej się podczas sprintu oraz skakania.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 10 lis 2013, 14:21 

I naczyna sie dojenie z graczy....

Obrazek

Czesc tych rzeczy dostalismy w End game w BF3 czyli motor i nowy tryb, teraz trzeba bedzie za niego zaplacic... Nienawidze takich krokow, jest cos juz w BF3 to w BF4 bedzie do kupienia, podobnie z elektronika sprzetX w wersji 1 ma to i to to ale sprzetX w wersji 2 (tzn druga generacja, itp) juz 2 elementow z pierwszej wersji juz nie posiada - trzeba czekac laskawie na patch bo $$$

PostNapisane: 10 lis 2013, 14:29 

Załóż sobie firmę i dawaj wszystko z poprzedniej gry do następnej za darmo. Mówić łatwo... Może jeszcze zacznij płakać, że musisz w ogóle płacić za grę bo conquest jest w każdej grze z serii więc powinien być za darmo.

PostNapisane: 10 lis 2013, 15:06 

To tylko pokazuje poziom developera ktory nie ma problemow finansowych i lubi sie chwalic nowosciami ktore nowosciami nie sa lecz zwyczajnymi elementami ktore juz powinny byc w grze... Gotowanie granatow - brak, ale za to dali kilka typow z czego pewnie 2-3 beda przydatne, reszta to bajer choc pewnie nic nie stalo na przeszkodzie by dorzucic je do 3 ale wtedy bedzie mniej "awesome stuffu" w 4 wiec przeciagamy granaty o 2 lata. Dalej - multum pie rdolonych skorek do broni i pojazdow ale broni z poprzedniej gry juz nie damy a jak damy to za $$$. Wiecej mapek? Nie, lepiej zrobic shitny SP ktory i tak leje 95% graczy w ta gre ale damy, zatrudnimy scenarzyste, popiszemy skrypty, itd itd jeszcze zmusmy ich do gry w SP bo damy im kilka rzeczy do multi. COOP byl w 3 ale zamist go rozwinac na wieksze i ciekawsze misje to je usuwamy i wstawiamy single (do 3 nie wlaczylem ani razu, tutaj musze go przejsc biegem na easy bo zdobyc kilka rzeczy) Ehh, dlugo by pisac

A bledy jak byly w 3 tak sa w 4, nowe bledy z 4 sa nadal, crashe, dropy na superPC ale kogo to obchodzi, wazne ze mamy w kolejce Premium i nowy DLC ze starymi mapkami ktore przerobilismy (pewnie z 2-3 miesiace) na potrzeby elementow BF4.

Ostatni BF jaki kupielm na premiere, nie dosc ze gra jest srednia to jeszcze od 2 tygodni nie zostaje naprawiona. Duzo mniejsze studio potrafi zadbac o swoja gre a tutaj Dice leje bo wie ze ludzie kupia. Moze kiedys naprawia jak znajda przyczyne a tak, szykujcie sie na "double xp weekend" (tam sobie sciemniam:)). Coz, BF4 udowodnil mi ze najlepiej z tego hobby/rozrywki poprostu odejsc bo poziom jest strasznie niski - placic spora kase za bubla ktory mial 2 tygodnowa bete i wczesniej alphe - no bez jaj. Konsole sprzedalem, sadzilem ze BF4 bedzie moim tytulem do gry w sieci ze znajomymi ale ze Dice ma wszystko w dupie, woli sie pochwalic co tygodniowymi skorkami Premium to jaka gra - taki odbiorca. Zostawic te gierki dla dzieciakow i $ a znajac sie czyms lepszym i ciekawszym i mniej wirtualnym

PostNapisane: 10 lis 2013, 15:12 

Połowa tych problemów jest imho stosunkowo łatwa do naprawienia.
Gdyby te majstry zdecydowały na dużo dłuższy okres publicznych testów (tru beta przez pół roku chociażby) to na dzień premiery mielibyśmy zaprawdę porządnie zrobiony produkt.
Bidne DICE ma za mało ludzi i czasu (bo EA zmusza swoje niewolnicze studia do robienia gier niemalże na kolanie tylko po to, by przejąć rynek blitzkriegiem) na przetestowanie wszystkiego, zwłaszcza że Battlefield w ostatnich latach, mimo znikomego rozwoju między jedną a drugą odsłoną, to bardzo duża gra.

Prócz tego ludzie na szczycie w DICE to są idioci którzy nie mają pojęcia co robią.
O tobie mówię panie Bach, Battlerecorder to wciąż nie to samo co FRAPS...

PostNapisane: 10 lis 2013, 16:27 

A jest chociaż tryb z botami taki jaki był w BF2? Pewnie nie ma, co? A szkoda, bo to dużo lepsze od ciulowej kampanii. Pozwalało na dokładne obadanie map z multiplayera oraz ćwiczyło skilla i taktykę dużo lepiej niż jakaś kampania z dupy.

Cytuj:
O tobie mówię panie Bach, Battlerecorder to wciąż nie to samo co FRAPS...

Battlerecorder to wspaniała rzecz była. Nie mam zwyczaju nagrywania filmów i zazwyczaj nie nagrywam, ale czasem zdarzała mi się fantastyczna akcja i chciałem ją zobaczyć jeszcze raz. Albo lubiłem też prześledzić swoje zmagania podczas odbytej rundy i sobie patrzyć - kurde, tu nie popatrzyłem, tu niepotrzebnie biegłem środkiem ulicy przez otwartą przestrzeń, tu popełniłem jeszcze taki błąd. Albo po prostu prześledzić innego gracza, żeby mieć pewność, czy gość cheatuje czy nie. Battlerecorder to bardzo przydatne, ******* narzędzie i dupa mnie ściska, kiedy wiem że nie ma tego w trójce i zapewne też nie ma w BF4, a było w poprzednich grach z serii.

I odpowiedzcie jeszcze na mojego poprzedniego posta.

Cytuj:
Załóż sobie firmę i dawaj wszystko z poprzedniej gry do następnej za darmo. Mówić łatwo... Może jeszcze zacznij płakać, że musisz w ogóle płacić za grę bo conquest jest w każdej grze z serii więc powinien być za darmo.

Podam ci przykład: Studio o nazwie TornBanner. Jest to nowe, niewielkie i biedne studio, które jak na razie ma na koncie tylko jedną grę oraz dodatek do niej: Gra nazywa się Chivalry: Medieval Warfare i jest to ładnie wyglądający CounterStrike na miecze i topory. Po prostu jesteś średniowiecznym rycerzem i się napieprzasz. Łapcie Gameplay.
Studio tak biedne i początkujące, że aż prosili o kasę na Kickstarterze, by móc wydać grę. Ale gra jest miodna i po prostu zajebista, polecam ją każdemu. Przez rok jej istnienia wyszło wiele patchy. Usprawniono wiele rzeczy, dodano więcej okrzyków, zmieniono celownik na lepszy, dodano kilka funcjonalności, dodano kilka map, kilka broni, wprowadzono wspaniałą kustomizację - i to wszystko za darmo, jako patch a nie płatny content. Gracze na forum narzekali, że tego im brakuje, więc oni dodawali. Jedyny płatny content występujący w grze to kilka badassowo wyglądających hełmów, które tylko zajebiście wyglądają, a działanie mają takie samo jak wszystkie inne hełmy w grze. Są biedni jak na studio, ale i tak gracze dostają wiele nowych rzeczy za darmo. A jak trzeba za coś płacić, to to się od rzeczy dostępnych reszcie różni tylko wyglądem. I nie było tak, że już w dniu premiery było wiadomo o dostępnych DLC. O dodatku dowiedzieliśmy się już ładnych szmat czasu po premierze. I to mi się w tym studiu podoba - dbają o reputację i o to, by ich gry były dobre - a zarobek jest sprawą drugorzędną. Nie doją kasy na fanach. I dlatego to studio mi się bardzo podoba. Widzisz? Da się!

I chyba przez to dojenie nie kupię BF4. Chociażby z powodów ideologicznych.

Mój last

PostNapisane: 10 lis 2013, 16:37 

BlackCockDown napisał(a):
I naczyna sie dojenie z graczy....

Obrazek

Czesc tych rzeczy dostalismy w End game w BF3 czyli motor i nowy tryb, teraz trzeba bedzie za niego zaplacic... Nienawidze takich krokow, jest cos juz w BF3 to w BF4 bedzie do kupienia, podobnie z elektronika sprzetX w wersji 1 ma to i to to ale sprzetX w wersji 2 (tzn druga generacja, itp) juz 2 elementow z pierwszej wersji juz nie posiada - trzeba czekac laskawie na patch bo $$$

Myślę, że powinniście przestać gadać że nie kupicie więcej ich gier, a zacząć faktycznie to robić, a przy okazji nie udzielać się na forach dotyczących gier. To wasze jęczenie jest naprawdę irytujące.

Gra w sama sobie jest bardzo dobra. Jak poprawią błędy to nawet pokusiłbym się o nazwanie jej jednym z najlepszych Battlefieldów, o ile nie najlepszym. Jest sporo nowości których nigdy wcześniej nie było w serii, a z BF3 to poza silnikiem i niektórym sprzętem to ta gra wg mnie nie ma za wiele wspólnego.

PostNapisane: 10 lis 2013, 16:43 

Przyspiesz czas bym mogl kupic a raczej go nie kupic czy twoje oczy czytaja kazda linijke ze trudno opusic ten post tylko pisac "nie podoba sie to nie kupowac wiecej"?

Jak naprawia bledy - od tego byly 2 lata od premiery BF3, oraz testy a co gre jest to samo - marketing, levolution shitny, Premium, DLC a ze gra chodzi slabo to tylko 1% graczy...

PostNapisane: 10 lis 2013, 17:07 

Jak tak porównuję sobie BF2 vanillę z modami takimi jak Project Reality albo AIX 2, to sobie wyobrażam, co by było, gdyby BF4 dało się modować. Szkoda, że era modów raz na zawsze się już skończyła :(

Mój last

PostNapisane: 10 lis 2013, 17:36 

Antonio_@2 napisał(a):
Szkoda, że era modów raz na zawsze się już skończyła :(

Bethesdzie to powiedz :D

PostNapisane: 10 lis 2013, 18:22 

Tak, tak... TES i setki modów, w tym nawet te dla bardziej niewyżytych pryszczatych młodzieńców z fantazjami. Ale niestety mówiłem o BF4 i DICE/EA. :( Aż wyobrażam sobie bieganie po polu bitwy jakąś latynoską seksbombą z różowym dildogunem :D Chociaż AIX oraz PR z BF2 to też magia. Ale skończmy już ten offtop.

Mój last

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2