krolo76 napisał(a):
Oj chłopie,żebyś Ty pograł w tyle dobrze napisanych gier co ja.Podejrzewam że tobie żadna nie jest dobrze napisana.
BF3 może i ma jakieś byki ale są to takie pizdryki że nie maja one większego wpływu na przebieg gry.Pokaż mi te błędy bo jakoś ich nie widzę.Mniejsza o to.
Mi chodziło o to,iż chciałbym żeby takie "błędy" miał 4 jak ma 3.To nikt by nie siedział tu na forum i nie wylewał swojej frustracji z powodu zepsutej gry.
Pewnie będę się powtarzał, ale dobrze napisany FPS, to np. COD4. Ta gra miała bodaj 6 łatek, z których każda coś
naprawiała i w późniejszym czasie nie było potrzeby modernizacji gry, bo błędów nie było, albo były zupełnie nieistotne.
krolo76 napisał(a):
A tak na marginesie-dobrze napisana gra nie istnieje.Zawsze komuś coś nie będzie pasowało i bedzie twierdził że jest "źle napisana".
Obejrzyj proszę te filmy (szczególnie ten drugi ze zrozumieniem):
http://www.youtube.com/watch?v=cVuHzSx5zSohttps://www.youtube.com/watch?v=SMyliIAdwz8Jeśli uważasz, że BF4 jest ok i nie ma się do czego przyczepić, to albo jesteś zupełnym ignorantem, albo nie masz porównania do dobrze napisanego kodu sieciowego i całej gry.
Nie umniejszam tu grafikom z DICE, czy dźwiękowcom, bo odwalili na prawdę kawał doskonałej roboty i gdy patrzę na inne gry, jakoś brakuje mi wielu detali, które przyczyniają się do świetnego klimatu gry naśladującej walkę w FPS.
Ale na litość boską, nie o grafikę tu chodzi. Gra multiplayer wymaga czegoś znacznie więcej niż tylko by ładnie wyglądała. Najważniejszy jest dobrze napisany program, który to wszystko udźwignie.
Czy na prawdę w BF3 i BF4 nigdy nie miałeś wrażenia, że musisz przeskakiwać nad 10cm progiem, lub kamień mierzący kilka cm jest przeszkodą nie do przejścia i trzeba go przeskakiwać (zwłaszcza w walce)?
Nigdy nie zostałeś zabity nawet gdy bezpiecznie schowałeś się za osłoną? Nie ginąłeś idąc prostą, równą drogą - ot, z nikąd? Nie miałeś okazji strzelać do przeciwnika całej serii i po śmierci okazało się, że tylko 2 kule zarejestrował program? itd, itd...
Albo nie chcesz tego widzieć, albo nie potrafisz oceniać podstaw gry multiplayer.
Wybacz, że tak osobiście, ale aż w oczy kole jak czytam, że ktoś uważa BF3 za dobrze napisaną grę, a BF4 za niewiele gorszą.
Litości!