Teraz jest 26 cze 2019, 12:21

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lut 2014, 19:53 
Offline

Dołączył(a): 24 lut 2014, 19:37
Posty: 2
Dobry. Zastanawiam się nad zakupem Gry BF4 ale nie jestem pewny mojego sprzętu.
AMD Athlon x4 740 3,2ghz
4gb Ram (1600) Planuje dołożenie kolejnych 4
Grafika od PowerColor Radeon hd 7750 1gb ddr3
Zasilacz jutro ulega zmianie na BE QUIET SYSTEM POWER 7 300W BOX (BN140) ( Prawdopodobnie moja konfiguracja Zużywa lekko ponad 200w Wieć ten zasilacz powinien być spoko nawet przy mocnym obciążeniu kompa. Zestawik jest pod fm2 na płycie GIGABYTE GA F2A55M-DS2.
Dodam ze po za ramem i ew nowym dyskiem twardym nic więcej nie dorzucę. W bf3 gram na Niskich z Txt na High siatka Ultra (typowe ustawienie pod multi) na 1600 na 900 i muszę przyznać ze chodzi normalnie ponad 50fps spadki czasem do 30paru Ale bez klatkozy. W Bf4 interesuje mnie to samo ustawienie z ew niższą rozdzielczością w razie potrzeby ale przy zachowaniu klatek :) Więc pytam czy Komputer da rade ? Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lut 2014, 00:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 cze 2007, 12:05
Posty: 1075
Lokalizacja: Bydgoszcz
Niestety nie liczyłbym na płynną gre nawet na najniższych ustawieniach ze względu na kartę graficzną, bo procesor jeszcze jakoś by to ukulał.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lut 2014, 12:51 
Offline

Dołączył(a): 6 mar 2010, 11:18
Posty: 11
A co powiecie o tym?
i3-3110m
gf 645m
4gb ramu
ósemka x64


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lut 2014, 16:01 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2011, 02:39
Posty: 54
Powiemy, że to laptop i jestem pewny, że nie pograsz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lut 2014, 16:10 
Offline

Dołączył(a): 6 mar 2010, 11:18
Posty: 11
ForeverAlone napisał(a):
Powiemy, że to laptop i jestem pewny, że nie pograsz.

Twoja pewność cię kiedyś zabije. Włączyłem 'testową' wersje od wujka, laptop wciąż działa i nie spłonął razem z moim domem. Grałem przyzwoicie na średnich w natywnej rozdzielczości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2014, 18:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
W przypadku 4GB ramu polecam wrzucić 32-bitową wersję systemu W8.1 . Wbrew pozorom przy małej ilości ramu działa to lepiej, dropy wyeliminowałem całkowicie na Lenovo y580 i5 3210m , GTX660M i 4GB ram.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2014, 19:23 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2011, 02:39
Posty: 54
calendd napisał(a):
ForeverAlone napisał(a):
Powiemy, że to laptop i jestem pewny, że nie pograsz.

Twoja pewność cię kiedyś zabije. Włączyłem 'testową' wersje od wujka, laptop wciąż działa i nie spłonął razem z moim domem. Grałem przyzwoicie na średnich w natywnej rozdzielczości.


Zgaduję, że ta testowa wersja to pirat i grasz na singlu.
Nikt mi nie wmówi, że ktoś będzie grał na medium przy 2 jajowym procku w laptopie. Single a multi to dwie różne gry pod względem wymagań.
Było tutaj już paru takich.
Chyba, że cieszy was jednak granie na 15 fpsach, to spoko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2014, 20:47 
Offline

Dołączył(a): 6 mar 2010, 11:18
Posty: 11
Tak, grałem single. Zresztą jest możliwość 'przetestowania' multi więc jak tylko pobiorę z origina to napiszę ci rozprawkę jak gra się w 'tych' twoich 15fps w multi. Nie wiem na jakim etapie się zatrzymałeś, sądząc po tym jak piszesz zatrzymałeś się chyba jakiś czas temu i wciąż sądzisz że komputer przenośny, to tylko do exela a może to zbyt wiele jeszcze. Sam nie spodziewam się gry w nie wiadomo ilu fpsach, LOW ~40

Astinz napisał(a):
W przypadku 4GB ramu polecam wrzucić 32-bitową wersję systemu W8.1 . Wbrew pozorom przy małej ilości ramu działa to lepiej, dropy wyeliminowałem całkowicie na Lenovo y580 i5 3210m , GTX660M i 4GB ram.

Pochwal się na jakich grasz i średni fps.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2014, 23:19 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2011, 02:39
Posty: 54
Tak, słyszałem już to wcześniej, gość też miał wrzucić filmik i jakoś czekam na niego już ponad miesiąc, ślad po nim zaginął. Niech przyjdzie Mofixil to Cie zaraz zje i wyjaśni czemu nie będziesz miał na tym "czymś", stabilnych 60 fpsów. Stawiam, że nie będziesz nawet tylu miał przy pustej mapie, bez pojazdów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 00:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
FPSy oscylują się w granicy 45-60 fpsów na LOW, dodam że na W7 64bit było podobnie, tyle że miałem co 5 sekund dropy do jednego.

Z tym, że u mnie 2 jaja, 4 wątki.

Jeżeli faktycznie tak nie możecie w to uwierzyć to mogę wrzucić jakiś filmik (nagrywany telefonem, żeby FPS był rzetelny) ze Spectatora, ewentualnie jak samemu gram ale taki filmik może pozostawić wiele do życzenia (ciężko obsługiwać jedną ręką telefon, a drugą grać).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 20:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2009, 10:59
Posty: 139
Radeon 7790, i5 3350p, 4GB ram, nie wiem dlaczego, ale gdy BF3 chodzi na detalach wysokie-ultra, w bf4 na wysokich chodzi około 40fps ze spadkami fpsów, okropna optymalizacja. Pytanie do was jest takie: czy dodanie kolejnych 4 GB ramu coś zmieni u mnie?

Chyba mam inny problem, tekstury nie zawsze się wczytują. Np na szanghaju mam ustawione na ultra, gra nie schodzi poniżej 40fpsów, a wygląda wszystko wporzo oprócz tych pieprzonych tekstur, które są rozmazane. W dodatku nie wszystkie.


Ja tej gry kur nie ogarniam. Na jednych mapach gra chodzi na średnich, na wysokich, na szanghaju na ultra bez wczytywania tekstur, niektóre są w ogóle niegrywalne jak np linia dor coś tam na niskich i z rozdziałką 360p 1024 na ileś tam. A w samolotach np gra chodzi tak, 120fpsów na niskich, nat ruchliwymi miejscami do 40-50spada i nagle do: 12->27->60->120->33->9 i tak cały czas. A w BF3 nie mam najmniejszego problemu na wysokich lub ultra, ZEROOO. Chyba wydałem kase w błoto, zamiast kupowac ten syf mogłem dołożyć ten RAM ;/ Mantle też gówno daje. Jakieś pomysły?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2014, 22:36 
Offline

Dołączył(a): 16 mar 2014, 22:33
Posty: 1
Hej hej :) Chciałbym zakupić Battlefield 4 ale mam wątpliwości czy będę mógł zagrać. Mam laptopa Lenovo G580 z taką specyfikacją:
Procesor: Intel Core i5 3230M 2.6Ghz
RAM: 8Gb
Karta: Nvidia Geforce gt635m - 2Gb
Windows 8, 64 bitowy.

Oglądałem na internecie film gdzie ktoś mówił, że ulepszenie systemu do wersji 8.1 może znacząco zwiększyć liczbę FPS.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 mar 2014, 01:48 
Offline

Dołączył(a): 1 cze 2010, 20:03
Posty: 4
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy pogram na medium w multi.
Procesor - Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX
Ram - Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport CL9
Grafika - GeForce GTX 550 Ti (Gigabyte)
Windows 8.1 64 bit
Dysk SSD 120gb, bf4 i ósemka będą na ssd. Wiem że grafa słaba ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 mar 2014, 08:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Wszystko prócz grafiki twierdzi tak.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2014, 21:34 
Offline

Dołączył(a): 24 lut 2014, 19:37
Posty: 2
Dobry. Zastanawiam się nad zakupem Gry BF4 ale nie jestem pewny mojego sprzętu.
AMD Athlon x4 740 3,2ghz
4gb Ram (1600) Planuje dołożenie kolejnych 4
Grafika od PowerColor Radeon hd 7750 1gb ddr3 UWAGA Zastanawiam Się czy opłaca mi się kupić kartę Radeon HD 7770 1gb 128bit ale DDR5 ? I czy będzie ona chodziła przy tym zasilaczu. Wszak mam zapas na nim przy obecnej konfiguracji.
Zasilacz BE QUIET SYSTEM POWER 7 300W BOX (BN140) Zestawik jest pod fm2 na płycie GIGABYTE GA F2A55M-DS2.
Dodam ze po za ramem i ew nowym dyskiem twardym nic więcej nie dorzucę.W Bf4 interesuje mnie ustawienia z natywna rozdziałką 1600x900 ale przy zachowaniu klatek :) Więc pytam czy Komputer da rade ? Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL