Teraz jest 16 wrz 2019, 02:15

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2013, 20:50 
Offline

Dołączył(a): 2 cze 2013, 12:19
Posty: 13
Czyli kolega WoWo_Soldier nie ma racji i na Intel Core i5-4430 pogram w bf 4 przynajmniej na medium/high?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 21:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Pograć pograsz, ale do takiej karty biorę mocny procek, jak są $$. Przykładowo: Kupię sobie tego GTX770 do mojego Phenoma i czemu ta karta się nudzi?

czopor i dawido:
to "jakoś" odnosi się do bety, bo jak wiemy ona nie daje rady na najlepszym sprzęcie, poczytajcie na battlelogu wątki, ludzie mają problem z FPS przy i7 i GTX780. Ta beta działa JAK CHCE.
Coś czuję że beta to stara kompilacja wzięta z pokazów GamesCom. Które jak wiemy były już troche dawno, i stara kompilacja kodu zawarta w becie może nie odnosić się do OBY poprawionego już kodu.
w skrócie: EA nie miało czasu robić nowej kompilacji specjalnie pod betę więc wzięli to co już mają

Czopor:
Nie wszyscy wykorzystują procek do gier, są i tacy który biorą go pod obliczenia i do gier.

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2013, 11:52 
Offline

Dołączył(a): 29 maja 2012, 14:20
Posty: 2
System operacyjny: Windows 8 64 bit
Procesor: Intel Core i3 3220 @ 3.30GHz
Pamięć RAM: 8 GB
Karta graficzna: AMD Radeon HD 7700 Series (Gigabyte) 1024 MB


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2013, 12:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
Ściągnij demo i sprawdź czy działa. Na mapach do 20 osób powinno wszystko dobrze chodzić na LOW detalach.

_________________
Czy kupić BF4 ??
Poczekaj z pół roku aż wyjdzie kilka dobrych patchy i przestanie wywalać, a grę kupisz za połowę ceny. Teraz gra to badziew.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2013, 12:25 
Offline

Dołączył(a): 29 maja 2012, 14:20
Posty: 2
Nie wiedziałem czy ściągać, ale jak mowisz żeby sprawdzić to już ściągam (dodam, że BF3 chodził mi na Ultra)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 07:09 
Offline

Dołączył(a): 6 paź 2013, 07:01
Posty: 3
Windows 7 32 bit
4 gb RAM
Procesor Intel Core i3 3GHz
karta graficzna bodajże GeForce GTX 460

Zadziała?

I takie pytanko przy okazji, Windows 7 64 bit poszedłby na tym sprzęcie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 08:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2012, 14:11
Posty: 141
Lokalizacja: Newmarket
Trollfacesquad napisał(a):
Windows 7 32 bit
4 gb RAM
Procesor Intel Core i3 3GHz
karta graficzna bodajże GeForce GTX 460

Zadziała?

I takie pytanko przy okazji, Windows 7 64 bit poszedłby na tym sprzęcie?


Bf4 beta będzie działać jeszcze kilka dni. Zainstaluj win7 64 na kluczu z 32 pobiez betę i sprawdź jak to będzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 10:09 
Offline

Dołączył(a): 6 paź 2013, 07:01
Posty: 3
Baloo napisał(a):
Trollfacesquad napisał(a):
Windows 7 32 bit
4 gb RAM
Procesor Intel Core i3 3GHz
karta graficzna bodajże GeForce GTX 460

Zadziała?

I takie pytanko przy okazji, Windows 7 64 bit poszedłby na tym sprzęcie?


Bf4 beta będzie działać jeszcze kilka dni. Zainstaluj win7 64 na kluczu z 32 pobiez betę i sprawdź jak to będzie.


Tylko że przy tym chyba dyski zostaną sformatowane, a coś takiego w gre nie wchodzi, zbyt dużo ważnych śmieci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 12:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Mofixil napisał(a):
Trollfacesquad napisał(a):
Tylko że przy tym chyba dyski zostaną sformatowane, a coś takiego w gre nie wchodzi, zbyt dużo ważnych śmieci.

Wydziel nową partycję na system i zainstaluj x64?


Dokładnie, właśnie tak zrobiłem, nawet nie musisz wydzielać nowej, byle by było miejsce na jakiejś, wszystkie pliki zostają tak jak były, tylko te windowsowe idą do katalogu windows.old :>
Tyle że polecam od razu 8 instalować x64 bo podobno więcej fps co zaraz zamierzam sprawdzić.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 13:13 
Offline

Dołączył(a): 6 paź 2013, 07:01
Posty: 3
szakal0x napisał(a):
Mofixil napisał(a):
Trollfacesquad napisał(a):
Tylko że przy tym chyba dyski zostaną sformatowane, a coś takiego w gre nie wchodzi, zbyt dużo ważnych śmieci.

Wydziel nową partycję na system i zainstaluj x64?


Dokładnie, właśnie tak zrobiłem, nawet nie musisz wydzielać nowej, byle by było miejsce na jakiejś, wszystkie pliki zostają tak jak były, tylko te windowsowe idą do katalogu windows.old :>
Tyle że polecam od razu 8 instalować x64 bo podobno więcej fps co zaraz zamierzam sprawdzić.



To daj znać jakbyś mógł jak sprawdzisz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 13:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Sprawdziłem. :>
I jest dobrze, nie mam już tych warpów co pare sekund które ostatnio się nasilały :> Więc gra już stała się dla mnie bardzo grywalna. Co do samych fpsów to się chyba nic nie zmieniło.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 16:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
A co się stanie jak się beta zakończy ? Czy na serwerach które nie założyli twórcy gry będzie można dalej grać ?

_________________
Czy kupić BF4 ??
Poczekaj z pół roku aż wyjdzie kilka dobrych patchy i przestanie wywalać, a grę kupisz za połowę ceny. Teraz gra to badziew.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2013, 16:51 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2010, 17:25
Posty: 61
Oczywiście, że nie będzie można. Beta zostanie usunięta z Origina i nie będzie możliwości jej uruchomienia, a serwery zapewne do czasu premiery gry zostaną wyłączone.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2013, 16:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2010, 11:09
Posty: 219
Dusty [PL] napisał(a):
Q6600@3GHz, GF560Ti + najnowsze sterowniki, Win7 64bit. Mierzone Frapsem na podobnych mapkach (Marktz Monolith i Siege Of Shanghai) z podobną ilością graczy.

Edit: rozdzielczość 1680x1050

Battlefield 4, LOW:
Min: 22
Max: 41
Avr: 30

Po patchu i z najnowszymi sterownikami beta:

Battlefield 4, rozdzielczość 1680x1050, LOW:
Min: 15
Max: 47
Avr: 30.6

U mnie jak widać nic nie zmieniło.

_________________
Pzdr, Tomek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2013, 16:17 
Offline

Dołączył(a): 12 lut 2012, 18:03
Posty: 5
Beta mi działa fatalnie tylko 20 fps na obojętnie jakich ustawieniach graficznych choć nie powinno być tak źle, BF3 na ultra dawał radę 30 fpsów z ciekawości sprawdziłem. Jeśli finalna wersja będzie lepiej zoptymalizowana to na jakich detalach najlepiej sobie pogram?.


Geforce GTX 660 2gb
Intel Core quad q8200 4ghz o taktowaniu 2,33.
8gb ram
Windows 7 64bit
rozdzielczość 1920:1080.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL