Teraz jest 16 wrz 2019, 08:54

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 paź 2013, 16:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
wiktoro198 napisał(a):
Jeśli finalna wersja będzie lepiej zoptymalizowana to na jakich detalach najlepiej sobie pogram?
To zależy od tego, co znaczy "lepiej".

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2013, 16:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
wiktoro198 napisał(a):
Intel Core quad q8200 4ghz o taktowaniu 2,33.

Wot.
Cała wina leży w archaicznym procesorze.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2013, 16:42 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2012, 15:41
Posty: 24
Kutwa, niby już wiedziałem, co mam kupić, ba! Nawet kasę już przygotowuję... i tak dla picu sprawdziłem sobie inne oferty i zgłupiałem znowu...
Dlatego pytam:
LAPTOP, który lepszy do BF4:
1)
i7- 4700QM 6MB cache
12GB RAM DDR3 1600MHz
GTX 760 2GB GDDR5
Matryca 17'' FHD

czy

2)
AMD A-10 5750M 4MB cache
12GB RAM
RADEON 8970 2GB GDDR5
Matryca 17'' FHD

Który wg Was będzie wydajniejszy...? Mnie się zawsze wydawało, że i7 i GTX będą lepsze od amd i radeona. Ale może się mylę?
Cena praktycznie ta sama, zależy mi na wydajności.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2013, 16:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
To nie Intel+Nvidia, to WINtel combo.
Bierz pierwszego.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2013, 20:27 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2012, 15:41
Posty: 24
Mofixil napisał(a):
To nie Intel+Nvidia, to WINtel combo.
Bierz pierwszego.


OK, dzięki! Tak myślałem, ale wolałem się upewnić. :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 02:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2012, 01:39
Posty: 49
Do BFa4 zdecydowanie opcja 2.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 08:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Kubeczek napisał(a):
Do BFa4 zdecydowanie opcja 2.

Tylko dlatego że się spartnerowali z AMD i fanboye rajcują się jak durni Mantle i resztą pierdół, nie znaczy to że będzie chodzić znacząco lepiej na AMD niż na Nvidii, spójrz na historię gier spod szyldu AMD Gaming Evolved i co to miała Nvidia, Meant to be played? Żadna gra nie chodziła znacząco gorzej u konkurencji a zdarzało się że chodziła i lepiej...
Tym bardziej że FXy po prostu ssą i nie nadają się do grania, wcale.

fyi
Mantle to exclusive dla R9 i nowszych.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 12:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 mar 2010, 21:26
Posty: 358
Lokalizacja: Białystok
Odezwał się krypto-fanboy nVidi. Nie znasz się Mofix, to nie wprowadzaj ludzi w błąd. R9 to zmodyfikowana architektura GCN czyli odświeżone 7800 i 7900. Mantle musi korzystać z architektury GCN, sprzętem mogącym wykorzystać tą technikę są najnowsze akceleratory, oraz seria Radeon HD 7000 z silnikami GCN.
Mantle dla BF4 wyjdzie dopiero w grudniu i nie jest to jakieś tam dodanie znaczka przy uruchamianiu gry tylko nowe APU pomijające DirectX.
Dzięki temu będą mogli łatwiej portować gry z nowych konsol, czyli będą lepiej zoptymalizowane.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 13:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Fomas napisał(a):
Odezwał się krypto-fanboy nVidi.

Ki krypto fanboy, ja jawnie stwierdzam że Intel+Nvidia>AMD

Fomas napisał(a):
Nie znasz się Mofix, to nie wprowadzaj ludzi w błąd. R9 to zmodyfikowana architektura GCN czyli odświeżone 7800 i 7900.

A to Nvidii zarzucali ciągły rebranding~
Fomas napisał(a):
Mantle musi korzystać z architektury GCN, sprzętem mogącym wykorzystać tą technikę są najnowsze akceleratory, oraz seria Radeon HD 7000 z silnikami GCN.

Nie mogłeś od tego od razu zacząć?
btw. Mantle tylko dla rebrandów 7970?
Fomas napisał(a):
Mantle dla BF4 wyjdzie dopiero w grudniu i nie jest to jakieś tam dodanie znaczka przy uruchamianiu gry tylko nowe APU pomijające DirectX.
Dzięki temu będą mogli łatwiej portować gry z nowych konsol, czyli będą lepiej zoptymalizowane.

Pierw trzeba naumić się nowego API a później rozpowszechnić je na tyle by wygryzło konkurencje, problem jest taki że nauka wiąże się z popełnianiem błędów a wprowadzenie czegoś nowego... Doskonale wiemy że gatunek ludzki zmiany trudno znosi.
Największy problem portowania na obecnej generacji to PPC na x86, teraz konsolki to hermetyczne pececiki z bardzo magicznym zamkniętym API i fikuśnym systemem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 13:13 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Mofixil napisał(a):
btw. Mantle tylko dla rebrandów 7970?

Mantle będzie dostępdne dla Radeonów z serii 7XXX oraz Radeonów R7 i R9

Mofixil napisał(a):
Pierw trzeba naumić się nowego API a później rozpowszechnić je na tyle by wygryzło konkurencje, problem jest taki że nauka wiąże się z popełnianiem błędów a wprowadzenie czegoś nowego...

Developerzy mają dostęp do Mantle już od jakiegoś czasu by od grudnia wykorzystać go w nowych tytułach.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 13:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2012, 01:39
Posty: 49
@do Mofixil'ka
Ależ proszę cię...AMD przynajmniej pokazało nową architekturę która będzie siedziała w R9 290 i R9 290x.A Nvidia?nic nowego.Widziałem testy odświeżonego 7970 czyli R9 280x na KitGuru który depczę po piętach GTX'owi 780.Jeśli jesteś zainteresowany mogę ci rzucić linkiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 13:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Kubeczek napisał(a):
AMD przynajmniej pokazało nową architekturę która będzie siedziała w R9 290 i R9 290x. A Nvidia?nic nowego.

AMD próbuje przejąć rynek blitzkriegiem wyrzucając rebrandy i topa z nowej serii, poczekajmy na ruch Nvidii.
Kubeczek napisał(a):
Widziałem testy odświeżonego 7970 czyli R9 280x na KitGuru który depczę po piętach GTX'owi 780.Jeśli jesteś zainteresowany mogę ci rzucić linkiem.

AMD potrzebowało całej nowej serii i nowej architektury żeby nagdonić taki marny, obcięty rebrand Titana. Woo! Chwała AMD!
Sokar44 napisał(a):
Mantle będzie dostępdne dla Radeonów z serii 7XXX oraz Radeonów R7 i R9

Nie wszystkich, to by było zbyt piękne.
Sokar44 napisał(a):
Developerzy mają dostęp do Mantle już od jakiegoś czasu by od grudnia wykorzystać go w nowych tytułach.

I tak pełne skrzydła rozwinie za kilka lat, do tego czasu sporo się zmieni.
Na dodatek rynek nie jest zdominowany przez zamożnych graczy z top endowymi sprzętami, to jest walka między konsolowym plebsem a pecetowym midendem "byle komfortowo pograć", te sprzęty nic nie wykorzystają z całego overhypowanego Mantle, mesjasza pecetowców, DX wciąż będzie dominować.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 18:38 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Mofixil, przestań głupio hejtować bo twoja niewiedza i "mądrości" rodem z gimbazy, które głosisz zaczynaja trochę wkurzać.

Mantle będzie obslugiwane przez wszystkie Radeony z serii 7XXX oraz Radeony R7 i R9 z silnikami GCN. Czego tu nie rozumiesz ? Już w grudniu wychodzą nowe tytuły gier, które z tego będa korzystać. I część tytułów, które będą miały premierę już wkrótce. Podpowiem Battlefied 4 też będzie obsługiwał Mantle.

Piszesz tylko by posty ponabijać ?

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 19:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Sokar44 napisał(a):
Mofixil, przestań głupio hejtować bo twoja niewiedza i "mądrości" rodem z gimbazy, które głosisz zaczynaja trochę wkurzać.

Od jakiegoś czasu jakiekolwiek słowa krytyki wobec czegokolwiek, szczególnie stworzone przez moją osobę, są piętnowane, hejtowane i wyszydzane. To nie ja tu jestem be gimbo hejterem, to wy tu ciągniecie circlejerk wzajemnej adoracji.

Sokar44 napisał(a):
Mantle będzie obslugiwane przez wszystkie Radeony z serii 7XXX oraz Radeony R7 i R9 z silnikami GCN. Czego tu nie rozumiesz ?

Hype nie rozumiem.
Sokar44 napisał(a):
Podpowiem Battlefied 4 też będzie obsługiwał Mantle.
Not a single foxtrot was given that day! Co mam zrobić? Całować DICE po stopach za wypuszczenie odgrzewanego kotleta z supportem magicznego API z którego prawie nikt nie skorzysta bo najpewniej będzie dziurawe a wzrost wydajności znikomy? Wszyscy będą wciąż używać DX, chociażby dlatego że bóg jeden wie jak wszystkie 3rd party oprogramowanie zareaguje na taką zmianę (vide nagrywanie), popularność Mantle nie przekroczy 25% przez pierwsze kilka tygodni, ba, miesięcy.

Sokar44 napisał(a):
Piszesz tylko by posty ponabijać ?

Przedstawiam swój punkt widzenia.

Oczywiście przyjmuję do wiadomości że moje posty są/wyglądają/brzmią żałośnie i najpewniej będę się użalać nad swoją głupotą za kilka lat, ale każdy tak ma.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2013, 19:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2012, 14:11
Posty: 141
Lokalizacja: Newmarket
Przegadać Mofixa to jak pomalować amelinium... :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL