#p_bladek, kopnięty jesteś wiesz?
miałeś tą kartę, grałeś na niej? Testowałeś? Czy wypowiadasz się na testach z PClab'a.
Fakt wiem że karta jest nadto procka ale różnica to maksymalnie 5% więc z tego nie wyciągniesz ani 1fps więcej. A i tak karta u mnie prócz gier siedzi i liczy CUDA, więc procek se leci w kulki, 2 rdzenie śpią, 1 liczy system, a drugi wysyła instrukcje do karty która leci na ~100% gdzie rdzeń od instrukcji to ~30%. I o ile GTX570 jeszcze nie jest ograniczona to 770 byłaby bardzo, ale co za idiota kupuje taką kartę do procesora co ma ile? 4 lata? ta karta byłaby ograniczona nawet przez i5 . . . Ale niektórzy wiedzą lepiej
BTW. Ile razy mam powtarzać że Phenom IIx4 965 = i5 750
ohhhh, faktycznie, mam i5 bo była kupa i potwierdzą to te screeny.

i karte też zmieniłem

I żeby nie było OT to na tym sprzęcie było super w becie, high trzymało się 30fps gdzie spadało do 10-15 gdy się to ustrojstwo waliło, a tak to na low trzymał dzielnie te 40-50fps.
Jak poszukasz to znajdziesz jak grałem na AMD Athlon 64 3200+ i 7300GT (pasyw) w BC2 w 15 fps. Da się, da się.
A jak tego phenoma pokręce to będzie dobrze jeszcze, bo faktycznie haswell do mnie już leci. Mam nadzieję że nie spale się na tym CPU jak kiedyś na Celeron 233