Teraz jest 13 lis 2019, 07:31

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 17 lut 2014, 15:32 
Offline

Dołączył(a): 9 kwi 2010, 11:42
Posty: 139
hmm mi fps nie dodało ,ale na radeonie hd5770 w końcu mogę odpalić grę na ultra bez AA ,na full hd i mam stabilne 60/70 klatek.

Więc jak dla mnie mantle działa całkiem dobrze

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 17 lut 2014, 16:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Perley napisał(a):
hmm mi fps nie dodało ,ale na radeonie hd5770 w końcu mogę odpalić grę na ultra bez AA ,na full hd i mam stabilne 60/70 klatek.

Więc jak dla mnie mantle działa całkiem dobrze

Co to korwa za magia jest gdzie złom porównywalny z GTS450 ma o niebo lepsze wyniki niż mój GTX770...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 17 lut 2014, 18:57 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2011, 02:39
Posty: 54
On chyba ma na myśli bf3 na kanałach przy pustym serwerze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 17 lut 2014, 19:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2010, 20:08
Posty: 508
Albo fps mierzy na oko....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 17 lut 2014, 20:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Krex napisał(a):
Albo fps mierzy na oko....

...bo ludzkie oko widzi tylko 24FPS

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 11:16 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
To HD 5770 jest z architekturą GCN ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 11:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2010, 20:08
Posty: 508
Zapewne jest to pytanie retoryczne, ale odpowiem - oczywiście, że nie. Dopiero seria HD 7xxx oraz Rx xxx oparta jest o CGN


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 11:58 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Tak ...retoryczne.
Może ma specjalną wersję karty.
Gold turbo super biper hiper mantle 4D
:lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 12:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2010, 11:09
Posty: 219
BF-FAN napisał(a):
4D

To czwarte "D" generuje zapach krwi czy tylko tradycyjnie zakrzywia czasoprzestrzeń? :wink:

_________________
Pzdr, Tomek.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 13:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2010, 20:08
Posty: 508
Dusty [PL] napisał(a):
To czwarte "D" generuje zapach krwi czy tylko tradycyjnie zakrzywia czasoprzestrzeń? :wink:


Pozwala odczuwać obrażenia zadane w grze twojemu żołnierzowi :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 14:00 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Tak całkiem poważnie, bo się trololo zrobiło straszne.
Twoja karta nie działa w trybie Mantle ,tylko DX11.
Zainstalowałeś sterowniki nowe ,a one działają z wszystkimi Radeonami.
W menu grafiki na samej górze powinieneś mieć nową zakładkę.
Mantle ,albo DX11 ,ty jej nie będziesz miał ,bo stery nie wykrywają zgodnej karty.
To,że gra działa lepiej ,to być może sprawa patcha ostatniego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 14:24 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2011, 02:39
Posty: 54
Wątpię, żeby gra działała lepiej od tego patcha co był. Mi tylko się fpsy pogorszyły i prawie się grać nie da...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 15:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 sty 2010, 20:00
Posty: 54
Czyli nic sie nie zmienilo i jak wrzuce mantla na mojej 7950 to bedzie crushowal co 10 minut?

_________________
ESL profile
inVade


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 18 lut 2014, 16:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2010, 20:08
Posty: 508
U mnie nie było problemów z crashaowaniem się gry, natomiast sama gra zaliczała poważne spadki fps na nowych sterownikach beta od AMD. Także na razie wróciłem do poprzednich bez Mantle i poczekam, aż AMD poprawi jeszcze sterowniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 19 lut 2014, 00:13 
Offline

Dołączył(a): 10 lis 2013, 02:43
Posty: 27
Krex napisał(a):
U mnie nie było problemów z crashaowaniem się gry, natomiast sama gra zaliczała poważne spadki fps na nowych sterownikach beta od AMD. Także na razie wróciłem do poprzednich bez Mantle i poczekam, aż AMD poprawi jeszcze sterowniki.

Tak... Ja już czekam ponad 2 tygodnie i nie spieszy im się do tego jak widać... Gdzieś wyczytałem, że jak efekty w grze się z ultra na high zmiejszy (tą jedną opcję w grafice) to już nie ma tych dropów FPS... Ale szczerze mówiąc nie chce mi się instalować sterów tych które są 14.1 i tego sprawdzać ;D Jak ktoś ma to niech potwierdzi czy tak jest...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL