Teraz jest 19 lip 2019, 01:35

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 23 lut 2014, 11:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
a mi po aktualizacji gry, gra na mantle exstra śmiga :omg:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 25 lut 2014, 20:16 
Offline

Dołączył(a): 10 lis 2013, 02:43
Posty: 27
Są nowe sterowniki do Mantle, szanowni Polaczki. Jak narazie działa OK i fpsów dużo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 25 lut 2014, 22:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 cze 2007, 12:05
Posty: 1075
Lokalizacja: Bydgoszcz
byczek39 napisał(a):
Są nowe sterowniki do Mantle, szanowni Polaczki. Jak narazie działa OK i fpsów dużo.

Co Ty masz z tymi "polaczkami" człowieku? Jesteś na ogólnodostępnym forum więc trochę szacunku do siebie i innych :wink:
Co do tematu, faktycznie sterowniki poprawiają sprawę?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 26 lut 2014, 00:00 
Offline

Dołączył(a): 10 lis 2013, 02:43
Posty: 27
No nie wywaliło mnie ani raz jeszcze i ścin prawie nie ma... Jak są to ze 160 do 100 fps mikrosekundowe... Jest OK chyba...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 26 lut 2014, 09:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
A mi po nowym uaktualnieniu gra podczas wczytywania zawiesza się pomogło usunięcie tej komendy UI.DrawEnable 1
w pliku Unser CFG :omg:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 21 mar 2014, 08:47 
Offline

Dołączył(a): 9 kwi 2010, 11:42
Posty: 139
radeon hd 5700 obsługuje mantle ,fps widze przez drawfps ,i gra mi się najzwyczajniej stabilnie i dobrze, fakt dochodzi do tego podkrecony phenom x6 i 16 gb ramu .
Jedyne z czym mam problem to wczytywanie map bo czasem się to wlecze (brak ssd).

I jak pisałem steronwiki z mantle nie dały mi wielkiego kopa w fps , ale ustabilizowały gre.

Więc widze co mam na ekranie ,a to ,żę część osób wydała za wiele na grafe a nie potrafi dobrać reszty sprzętu to już nie moja wina, a pewnie wystarczyło by podkrecić stary sprzęt.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 21 mar 2014, 11:41 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Perley -Musi być Karta graficzna z architekturą GCN, jak karty AMD Radeon Serii R9, R7 lub HD 7000
Twoja karta NIE obsługuje tej architektury i Mantle na niej nie będzie działało.
KONIEC
Nie wprowadzaj zamieszania.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 21 mar 2014, 11:53 
Offline

Dołączył(a): 9 kwi 2010, 11:42
Posty: 139
mam 14.3 beta teraz sterowniki Z mantle. po zainstalowaniu tego gra działa o niebo lepiej i zamiast na niskich może stabilnie działać na high w hd więc ,raczej działa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 21 mar 2014, 12:08 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Sterowniki są uniwersalne i będą działały na wszystkich kartach z danej serii.
W menu obrazu powinieneś mieć na samej górze zakładkę w której włącza się Mantle.
Gwarantuję Ci ,że takowej nie masz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AMD Mantle
PostNapisane: 21 mar 2014, 22:52 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Perley napisał(a):
mam 14.3 beta teraz sterowniki Z mantle. po zainstalowaniu tego gra działa o niebo lepiej i zamiast na niskich może stabilnie działać na high w hd więc ,raczej działa.


Opowiadaj dalej takie brednie a będziesz zwany głupcem.

Primo
To że masz sterowniki, które obsługują Mantle, nie oznacza że używasz Mantle.

Secundo
Jak już ci wcześniej napisano
BF-FAN napisał(a):
Musi być Karta graficzna z architekturą GCN, jak karty AMD Radeon Serii R9, R7 lub HD 7000


Tertio
Pokaż filmik nagrany FRAPS-em jak wybierasz Mantle zamiast DirectX na karcie HD5700 a załatwiam ci kontrakt w AMD.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL