Dusty [PL] napisał(a):
Wierzbin napisał(a):
Takie czasy...
Nie zwalaj na czasy. Jest tak bo są klienci którzy takiego gniota kupują i akceptują ten fakt a czasami odnoszę nawet wrażenie, że bez względu na jakość produktu byli by zadowoleni (...)
Może się powtórzę, ale napiszę to jeszcze raz:
Takie czasy.
Albo akceptujemy to, że jest do dupy i zadowalamy się tym co jest, albo w to nie gramy.
Piszesz o reklamacji i zwrocie pieniędzy.
Owszem, była taka możliwość w 24h od uruchomienia gry, lub 7 dni od zakupu ale bez instalacji.
Ktoś może napisać, że to zdecydowanie za krótko, żeby zapoznać się z tytułem i zdecydować czy się go chce mieć czy nie.
Jednak postaw się w roli producenta, który nie chce robić gier dla tych, którzy kupią sobie ich prodkukt, przejdą np. singla i oddadzą go do sklepu bez żadnych konsekwencji?
Który sklep tak robi?
Żaden.
Można oddać, ale w fabrycznym zapakowaniu.
I nie sposób porównywać produktu - maszyny za 200 tyś złotych do produktu - programu komputerowego za 150zł.
Tym sposobem można porównać każdy produkt do sznurówek, które i tak będą lepsze, bo się nie psują.
Spróbuj porównać BF4 do innych gier i wtedy pisz, że jedni robią grę skończoną, a inni wypuszczają gniot i półprodukt.
Dzisiaj wszyscy wypuszczają gry, które z czasem trzeba poprawiać i nie jest to od wczoraj, tylko od wielu, wielu lat, gdy gry stały się bardziej interaktywne, bardziej skomplikowane i, co więcej, wypuszczane na sprzęty, które nie są powtarzalne, bo każdy ma inną konfigurację sprzętową -> PC.
I nie myślcie sobie, że usprawiedliwiam EA DICE, bo mają ciężki orzech do zgryzienia i naprawdę się "starają", ale im nie wychodzi. Też się denerwuję, jak gra mi się zawiesza kilka razy w ciągu godziny.
Po prostu takie czasy.
Dziś Wypuszcza się retail w wersji beta i pozostaje być dobrej nadziei, że poprawią wszystkie bolączki do momentu aż gra straci scenę.
Też bym chciał, by gra była skończona w dniu premiery, ale co, mam siąść i płakać z tego powodu, że nie jest.
Lament na forum raczej tego też nie zmieni.
Gry w których się zawiodłem po prostu nie gram; Red Orchestra 2, Arma 2, MW2 i cała seria COD.
Wbrew pozorom seria BF wypada całkiem nieźle w porównaniu.
Haters gonna hate.