Teraz jest 22 lip 2019, 11:44

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 gru 2013, 21:00 
Offline

Dołączył(a): 30 gru 2013, 20:57
Posty: 3
NVIDIA GeForce GTX 765M czy na tej właśnie o to karcie graficznej pójdzie mi Battlefield 4 na wymaganiach Wysokich? Jest to http://www.komputronik.pl/product/19206 ... 45XPL.html Oto ten właśnie laptop w razie jakby ktoś miał jakieś pytania. Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2013, 21:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
A mobilność lapka jest istotna, czy też będzie stał on w miejscu?

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2013, 12:51 
Offline

Dołączył(a): 12 mar 2012, 21:12
Posty: 8
Za tą cenę miałbyś wypasionego pc sam kiedyś sie zastanawiałem nad lapkiem do gier ale to jest nieopłacalne zastanów sie 5 razy bo pc za 4000zl a laptop za 4000 zl to jak niebo a ziemia. A co do karty moj 3 letni Gtx 470 SOC jest mocniejszy od tej karty


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2013, 14:32 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
Znajomy w robocie mój ma identyczny i powiem Ci-pograć da się na nim ale szału nie ma.Spadki klatek są znaczne i mocno po pewnym czasie się nagrzewa.Teraz kolega pluje w brodę że się napalił na niego bo za te 4 tysie można rakietę złożyć,która zje takiego laptopa.
Przemyśl dobrze sprawę byś potem nie żałował.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2013, 17:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
Właściwie to już PC za ~2500zł zjada tego laptopa wydajnościowo... No i raczej BF4 bardziej męczy procesor (dużo obliczeń fizycznych) , aniżeli kartę graficzną. Bo tak między Bogiem, a prawdą. To w BFie 4 grafika nie jest jakaś mega innowacyjna.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2013, 18:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Astinz napisał(a):
Właściwie to już PC za ~2500zł zjada tego laptopa wydajnościowo... No i raczej BF4 bardziej męczy procesor (dużo obliczeń fizycznych) , aniżeli kartę graficzną. Bo tak między Bogiem, a prawdą. To w BFie 4 grafika nie jest jakaś mega innowacyjna.

Grafika nie musi być super innowacyjna żeby mieć kosmiczne wymagania, wystarczy marna optymalizacja (BF4) lub super wydajny silnik (Minecraft) :>

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2014, 18:21 
Offline

Dołączył(a): 30 gru 2013, 20:57
Posty: 3
Koledzy mi to samo mówią, aby lepiej PC kupic. Wybrałem tego PC'ta. Co Wy o nim sądzicie?

http://www.komputronik.pl/category/1262 ... ng_PC.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2014, 18:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
...który z tych przeszło 60 komputerów masz na myśli?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2014, 21:42 
Offline

Dołączył(a): 30 gru 2013, 20:57
Posty: 3
http://www.komputronik.pl/product/19260 ... K612_.html

Przepraszam zapomniałem ;d Nie zauważyłem który link kopiowałem :) Chodzi mi o ten komputer. Myślicie, że na wymaganiach Wysokich będzie to płynnie chodziło?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2014, 22:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
Nie pchałbym się w AMD, bo aktualnie wypadają żałośnie w porównaniu do intela. Ogólnie szału nie ma jak na taką kasę, polecam zajrzeć na forum pokroju PcFormat. "Składają" naprawdę ciekawe piece. No i co by nie mówić, Komputronik nie należy do najtańszych ;)...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2014, 00:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pograsz na high, choć i tak osobiście wybrałbym CPU od Intela.

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2014, 12:39 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2010, 22:03
Posty: 15
Moja propozycja zestawu do gier bez OC :

CPU : Intel Core i5-4570 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ 730 zł
Chłodzenie: Thermalright True Spirit 120 M Black-White 130 zł
Płyta główna: AsRock Fatal1ty H87 Performance /intel H87, LGA1150/ 365 zł
Pamięć RAM: Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 285 zł
Dysk twardy: Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 215 zł
Drugi dysk twardy: Plextor M5S 128GB SATA3 (520/200MB/s) 339 zł
Karta graficzna MSI GTX 770 Lightning 2GB DDR5 1231zł
Nagrywarka DVD : Liteon iHAS122 SATA (black) 69 zł
Obudowa: Corsair Carbide Series 300R window (black) 299 zł
Zasilacz: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU 235zł

razem 3898zł


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2014, 14:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
BaniakR napisał(a):
Drugi dysk twardy: Plextor M5S 128GB SATA3 (520/200MB/s) 339 zł

Dorzucić dwie dychy na Samsunga 840 Evo i dostajemy 540/410MBps kosztem 8GB miejsca.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2014, 14:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Dysk SSD polecam od Samsunga, model EVO lub Kingston HyperX. Są kilkadziesiąt zł droższe, a zapis mają dwukrotnie szybszy.
EVO ma dodatkowy fabryczny program Magician, który wyciska dużo więcej niż producent podaje.

Zasilacz 550W może okazać się trochę za słaby. Do takiego zestawu brał bym 700W.

Pamięci ram brałbym najtańsze markowe, np Kingston lub Goodram, nawet 1333. Różnicy nie poczujesz w ogóle.

Reszta ok.

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2014, 15:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Wierzbin napisał(a):
Zasilacz 550W może okazać się trochę za słaby. Do takiego zestawu brał bym 700W.

520W styka pod GTX770 i 2500K, oba po OC, jakim cudem 550W miałoby nie starczyć pod 4670K i GTX760?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL