Teraz jest 24 lip 2019, 09:14

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sty 2014, 13:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2005, 18:46
Posty: 989
Lokalizacja: \/\//\\/\//\
win 8.1?

_________________
"Kłótnia na forum jest jak uczestnictwo w
Paraolimpiadzie - Może i wygrałeś, co nadal
nie zmienia faktu, że jesteś niedorozwinięty. "


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2014, 16:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Satyr napisał(a):
win 8.1?

Ktokolwiek broni spróbować?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2014, 00:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
Dzięki Mofixil, za reup screenów. Mam aktualnie czas sesji także z czasem krucho. Rzekomo na W8 problemu z Core Parkingiem nie ma, ale tak jak Mofixil, nie zaszkodzi spróbować.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2014, 15:36 
Offline

Dołączył(a): 11 mar 2007, 23:29
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Sprawdzil to ktos na win 8/8.1 ? Jest sens sie bawic ?

_________________
Grafa: 770 GTX
Płyta: P7P55D-E
Proc: i5/750 (4Ghz)
Ram: 8GB
SSD: 128GB (Win 8.1 pro 64bit PL)
HDD: 500GB
Muza: Xonar D1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2014, 20:45 
Offline

Dołączył(a): 11 mar 2007, 23:29
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Spodziewalem sie jakiegos przyrostu fps ale nic z tego :)
Przynajmniej u mnie na win 8.1

_________________
Grafa: 770 GTX
Płyta: P7P55D-E
Proc: i5/750 (4Ghz)
Ram: 8GB
SSD: 128GB (Win 8.1 pro 64bit PL)
HDD: 500GB
Muza: Xonar D1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sty 2014, 01:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
Z tego co czytałem , problem został z CoreParking został wyeliminowany na W8, stąd brak efektów po fixie ;)... Najwidoczniej działa to tylko dla Vista/W7.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sty 2014, 12:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Czy ktoś z Was też ma silne spadki fps na mapach Altai i Guilin?
Mam włączoną synchronizację VSync i zwykle fps nie przekracza u mnie 60 i jest raczej constans.

Jednak są na tych mapkach miejsca, gdzie spadki bywają nawet do 20fps! Najlepsze jest to, że niezależnie w którą stronę się odwrócę (nawet w niebo), to nadal grać się nie da. Wystarczy przejść dosłownie kilka kroków i wszystko wraca do 60fps.
Sprawia to wrażenie, jak by były określone miejsca na mapie, które w niewyjaśniony sposób silnie przeciążają GPU i CPU.

Te miejsca to: mapa Altai Range - rush, 2/3 dystansu od bazy atakujących do mcomów; trzecia para przekaźników przy podejściu skałami od prawej strony. Później ostatnia para przekaźników przy lewym podejściu do kopuły.
Guilin Peaks: wszystkie jaskinie.

Poza tymi miejscami gra chodzi płynnie i bez zacinek.
Ktoś ma na to sprawdzony sposób?

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sty 2014, 13:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2003, 16:59
Posty: 2604
Mantle ruszyło,jeszcze tylko stery odpowiednie i zobaczymy co to wart jest

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sty 2014, 15:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
Coś tam chyba zooptymalizowali, bo już mi tak nie dropi na laptopie ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL