Teraz jest 19 lip 2019, 01:34

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2014, 02:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2010, 19:31
Posty: 327
Na W8.1 Battlefield 4 działa lepiej, przynajmniej w moim przypadku po przesiadce z W7 (czysty system ze sterownikami) na W8.1 mam więcej FPSów i nie mam dropów, które na W7 były notoryczne w przypadku mojego Laptopa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 mar 2014, 07:54 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Prawdziwą różnicę w szybkości działania można zobaczyć po wymianie dysku z systemem i BF na SSD.
120 giga już nie jest takie drogie ,a zapewniam ,że warto zainwestować.

System Win 7 uruchamia się 14-15 sekund od momentu włączenia kompa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 mar 2014, 17:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
Ja BF4 i Windowsa 8.1 mam na SSD od początku i ani razu nie miałem problemów
to prawda szybciej się wczytuję

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2014, 10:04 
Offline

Dołączył(a): 11 mar 2007, 23:29
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
darekw napisał(a):
Ja BF4 i Windowsa 8.1 mam na SSD od początku i ani razu nie miałem problemów
to prawda szybciej się wczytuję


Zgadzam sie, a crashe to teraz mam tylko jak za mocno podkrece grafe :), widac ze panowie z dice ciezko pracuja i naprawiaja czwóreczkę

_________________
Grafa: 770 GTX
Płyta: P7P55D-E
Proc: i5/750 (4Ghz)
Ram: 8GB
SSD: 128GB (Win 8.1 pro 64bit PL)
HDD: 500GB
Muza: Xonar D1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2014, 23:36 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2010, 14:24
Posty: 5
Dla tych co mają dalej problem z win 8.1. Ja pozbyłem się freezów robiąc tak : wyłączyłem cpu parking(wujek google powie jak to zrobić), stworzyłem nowiusieńkie konto w windzie , czyściutkie tylko bf na pulpicie jest, uruchom jako administrator w BFie , oraz ustawiłem kompatybilność z win7.
mój pc :
ASRock P67Pro 3
i5 3570k
HD 7850
4Gb ram
dysk HDD - strasznie stary i zamulający

i w BFie grafa : najnizsza rozdzielczość , Tekstury na high , reszta na mid, AA i wszystkie inne rozmycia off.
I żeby wszystko ładnie wyglądało to rozdzielczość tekstur na 180-200% jak kto woli.
Przy zmianie Bf mi ścinał cholernie ale po restarcie gry wszystko idealnie płynnie , po kazdej zmiane ustawień nawet na mniejsze giera zaczyna ostro przycinac dlatego polecam raz zostawić i się już dalej nie denerwować ;).

Mam nadzieję że pomogłem, Cya ;)

Edit:
Buwahhaa podziałało pół dnia i dalej to samo, BF4 jest jednak ostro spierdolony, mi już sił brak ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014, 08:24 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Napiszę po raz kolejny- dysk SSD załatwia sprawę ,poprawia szybkość działania.
Efekt jest taki ,że win 7 od momentu odpalenia kompa ładuje się 14-15 sekund.
Gra działa płynnie i mapy ładują się szybciej o 100 % niż z tradycyjnego dysku.
Dysk SD 120 + win 7(8) i BF- i wtedy nawet na I3 działa elegansio.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2014, 19:44 
Offline

Dołączył(a): 9 wrz 2008, 22:26
Posty: 16
może ja się wypowiem dysk ssd niema tu nic do znaczenia jeśli chodzi o stabilność poprawia tylko wczytywanie map i szybkość uruchamiania
u mnie wynosi to 5.2 sekundy win 8.1
a sprawę z resetami załatwiłem pierwsze na innym procesorze bo miałem dostępny i o dziwo śmigało po czym i tak zmieniłem platformę i teraz
aktualnie siedzę na intelu u mnie problemem okazał się chipset w raz z procesorem musiał się w jakiś sposób gryźć przy odpalonym bf4 po czym resetował się system

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2014, 05:12 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Wydaje mi się ,że ssd poprawia bardzo znacznie szybkość dostępu do danych podczas gry.
To ma na pewno znaczenie ,jeśli chodzi o stabilność.
Blaszak jako całość działa wtedy po prostu szybciej ,lepiej ,wydajniej.
Pamiętać trzeba jednak o tym ,że mogę się mylić. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2014, 21:19 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2010, 14:24
Posty: 5
Powiem tak, dokupilem dysk SSD ,rzeczywiscie wszystkio dziala w grze o niebo lepiej jak i sam pc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2014, 21:21 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2010, 14:24
Posty: 5
Powiem tak, dokupilem dysk SSD ,rzeczywiscie wszystkio dziala w grze o niebo lepiej jak i sam pc smiga niesamowicie. Ale dalej mialem crashe freezy , tyle ze wracalem do gry w 20 sekund ;). zmienilem tylko w moim win 8.1 na zgodnosc z win7 w wlasciwosciach bf4 i freezy ustaly. Czy tylko mi sie wydaje ze bf jest specjalnie spartolony zeby wszyscy kupowali dyski ssd ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2014, 21:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
nuts4 napisał(a):
Czy tylko mi sie wydaje ze bf jest specjalnie spartolony zeby wszyscy kupowali dyski ssd ?

Zauważ że problem rozwiązało ustawienie zgodności, nie kupno SSD :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2014, 23:07 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2010, 14:24
Posty: 5
Ooops przepraszam wszystkich, juz drugi raz zbyt wczesnie sie cieszylem ;). Jednak ciul to dalo , po kilku spokojnych rundach dalej freezy, wlasciwie to jeszcze zostaje mi uzupelnic Ram do 8gb do 4to chyba za malo. A moze wroce na win7 ? ;P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwi 2014, 07:38 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Ja mam teraz 64 ramu.
IMHO 4 to stanowczo za mało na win 8 i bf4
Zalecane do BF4 jest 8.
Dysk SSD jednak coś dał jak piszesz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwi 2014, 11:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
To że 8GB to za mało na BF4 świadczy tylko o spartolonej optymalizacji i piekielnych wyciekach pamięci :D
Te freezy są spowodowane tym, że BF4 w całej swej świetności zasrywa RAM czym popadnie (nie czyszcząc niepotrzebnych danych, np. assetów z poprzedniego meczu) i w pewnym momencie zaczyna korzystać z pagefile który muli jak durny.
Można próbować zgasić albo znacznie zmniejszyć pagefile i zobaczyć co ta abominacja dokona.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL