Teraz jest 15 sie 2018, 01:58

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2014, 11:26 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Dopalacz do grafiki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 11:37 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
BF-FAN napisał(a):
i się jakoś udało i wszystko działa jak należy.
krolo76 -może masz w ustawieniach zaznaczone żeby uruchamiała się w oknie... :)



Nie no aż takim geniuszem nie jestem.Wchodzę w opcje i zaznaczam,że ma być bez ramki czy tam w pełnym oknie(są trzy opcje,ja wybieram jedną z tych) zapisuje i gra wyświetlana jest na całym moim wielgaśnym monitorze :lol: Wyjdę z gry do BL,wybiorę mapę i odpalę ponownie i dalej mam to samo-no ale przynajmniej gra działa.
Jest jeszcze jeden śmieszny problem :lol:
Używam tego czasem by liczyło mi klatki bez odpalania frapsów czy innych liczydeł :lol:

http://battlefield.realmware.co.uk/bf4- ... /downloads

Jak w nim ustawie że ma odpalać się na całym ekranie czy bez ramki,to odpala się czarny,cały ekran z dopiskiem ":program battlefiled....." czyli znajomy komunikat a w plikach gry pojawia się wcześniej usunięty plik i trzeba go wywalić jeszcze raz.

Mówię co raz to lepsze kwiatki.Dobrze że da się wcale odpalić ale myślę że tak z dwa-trzy patche i odpalanie będzie możliwe tylko za pomocą korby od traktora :lol: :lol: :lol: albo przed każdym granie trzeba będzie kłaść na nowo system i cholera wie co jeszcze.

No ale nie ma co się martwić-jak na stronie piszą-"nieustannie pracujemy nad szybkim rozwiązaniem powyższych problemów"-brzmi groźnie :lol: :lol: :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 11:41 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
Wypier..l to liczydło do klatek i po sprawie.
Oko widzi i tak tylko coś około 30 klatek na sekundę
,więc wydaje mi się zbędne to całe zamieszanie z klatkami i ich liczeniem.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 12:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
BF-FAN napisał(a):
Dopalacz do grafiki.

doczytałem chowa HUD
Exstra dopalacz :lol:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 12:30 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
No .....,to wtedy jest mniej obciążona grafika i wzrasta jej moc o 47,6%
Następnym razem najpierw "doczytaj" a następnie pisz na forum.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 12:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
BF-FAN napisał(a):
Oko widzi i tak tylko coś około 30 klatek na sekundę

W mordę byś czasem nie chciał za takie herezje?
~30FPS to jest bariera gdzie pojedyncze obrazy puszczone w takiej prędkości dają wrażenie ruchu, większe wartości pogłębiają to wrażenie oraz zwiększają responsywność (zmniejszenie czasu renderowania klatki zmniejsza sprzętowy input lag).
Also, dlaczego grasz w 60FPS skoro "limit ludzkiego oka" to 30 ^^?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 12:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
o 47,6% to ci wzrośnie jak mamę poprosisz aby na dzień dziecka kupiła ci nowa kartę :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 12:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
30fps jest dobre przy obrazie, który porusza się relatywnie wolno.
Przy nagłych ruchach myszą przy 30fps obraz zaczyna być wyrazie "pocięty" i widać poszczególne klatki.
Im więcej tym lepiej. Do gier fps dla własnej wygody to co najmniej 60fps (z resztą i tak większość monitorów LCD ma odświeżanie obrazu 60Hz).

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 13:04 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
No to 60fps jest git.
Darek , mam syna 20 letniego :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 13:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Dla rodziców zawsze będziesz ukochanym synusiem :) Jak każdy z nas.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 13:52 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
To fakt :)
Mamusia dzwoniła żebym po domowe pączusie podjechał po pracy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 13:54 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
BF-FAN napisał(a):
Wypier..l to liczydło do klatek i po sprawie.
Oko widzi i tak tylko coś około 30 klatek na sekundę
,więc wydaje mi się zbędne to całe zamieszanie z klatkami i ich liczeniem.

Pozdrawiam


Wywaliłem i dalej jest to samo.To ten patch ostatni tak namieszał-zresztą grunt że można uruchomić i się wnerwiać :lol:

Z tymi 30 klatkami to nie przeginaj.Ja chyba mam jakieś lepsze oko,skoro natychmiast widzę różnicę między 30 a 60-to jest minimum.Zrób sobie prostą próbę-jak masz powiedzmy wynik między 100-60 klatek,przestaw jeden suwaczek (skalowanie rozdzielczości) na 200% i zobaczysz różnicę.Na słabszej karcie np,gtx660 będzie to spadek z 70 do 30 a czasem mniej.Tak to u szwagra wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 14:33 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
No tak...przegiąłem z tymi klatkami. :oops:
Zasugerowałem się ustawieniami monitoringu ,a tam nikt nie biega z karabinem. :D
Ruch jest płynny ,ale to troszkę za mało.
Wikipedia podaje:
"....oko ludzkie nie rejestruje już błysków powyżej 45–53 na sekundę....."
Wynika z tego ,że te 60 to rozsądny maks.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 15:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
BF-FAN napisał(a):
"....oko ludzkie nie rejestruje już błysków powyżej 45–53 na sekundę....."
Wynika z tego ,że te 60 to rozsądny maks.

60FPS to 16.67ms sprzętowego laga, 120FPS to 8.33ms
Also, nie rejestruje błysków=stałe światło, oznacza to tyle że w kwestii animacji osiągnęliśmy płynność wyświetlanego obrazu którego nie jesteśmy w stanie rozłożyć na pojedyncze klatki.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2014, 16:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
BF-FAN napisał(a):
No to 60fps jest git.
Darek , mam syna 20 letniego :)

a ja mam syna 23 letniego :omg:o córce nie wspomnę :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL