Teraz jest 13 paź 2019, 22:15

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lut 2014, 12:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2003, 04:02
Posty: 859
Witam multimonitorowców ;)


BF na jednym monitorze wygląda tak:
Obrazek

Dodane dwa monitory po bokach
Obrazek
Jak widać jest to widok poszerzony w poziomie o te dodatkowe boczne monitory.

I bardzo fajnie się lata :)
http://www.youtube.com/embed/z69Wmn-nsCY

Ale... chciałem dodać czwarty monitor dla widoku w górę (przydatne w heli, gdzie sporo lata się z nosem do ziemi ale tutaj porażka.

Zamiast zyskać dodatkowy widok, cały obraz zostaje przeskalowany jakby to był jeden wielki monitor
i wszystko robi się dwa razy większe a widoczność na boki jest taka sama, jak na pojedyńczym monitorze.
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=ghYj9Yud7Y0
Co prawda też robi wrażenie, zwłaszcza jak się blisko usiądzie ;) ale to nie to, o co mi chodziło.

ps. nie używam NVidia surround, bo ten nie potrafi łączyć monitorów z mieszanymi ustawiewniemi landscape/potrait.
Zamiast tego używam zewnętrznego programu "WindowedBorderlessGaming" i nim rozciągam okienko na wszystkie potrzebne monitory.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2014, 17:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2010, 20:08
Posty: 508
A jak wygląda różnica w wydajności na trzech monitorach względem jednego?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2014, 11:01 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
4 monitor.....chmmmmm
To jakieś szaleństwo !


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2014, 09:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2003, 04:02
Posty: 859
Krex napisał(a):
A jak wygląda różnica w wydajności na trzech monitorach względem jednego?

Gdy wyszła Beta BF4 to się podłamałem, bo na początku działało tragicznie. Ale w tej chwili tylko na ultra czuję spadek FPS.
No i w zależności od wielkości monitorów warto mieć kartę grafiki z >2GB RAMu dla tekstur w wysokiej rozdzielczości.
To tyle z moich subiektywnych odczuć. Dokładne testy znajdziesz tutaj:
http://www.hardwareheaven.com/reviews/1 ... eld-4.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2014, 09:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2003, 04:02
Posty: 859
BF-FAN napisał(a):
4 monitor.....chmmmmm
To jakieś szaleństwo !

Szczerze mówiąc od bardzo dawna używałem dwóch, ale tak jakoś trafiła się okazja, pobliskie biuro wymieniało monitory na nowe, to za parę złotych wziąłem dwa następne :)
Karta grafiki, którą mam obsługuje 4 monitory, więc jakichś wielkich kosztów nie poniosłem :) A zabawa jest przednia!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2014, 11:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
A jak wygląda sprawa z bebechami, bo szukałem i nie znalazłem a zakładam że się zmieniły po roku 2003 :)
Jeszcze bym tak chciał zobaczyć 1942 na 3 monitorach w FullHD każdy, osobiście mam tylko 2 ;/

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL