Teraz jest 13 lis 2019, 07:10

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2014, 21:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2005, 20:13
Posty: 133
filmik robi wrażenie szkoda tylko że na minus bf-a :shock: :shock: :shock:

_________________
niema to jak gry


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2014, 00:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2005, 20:13
Posty: 133
Po przegraniu kilkunasu godzin w tą grę jednoznacznie stwierdzam że ta gra to ładnie wyglądający SYFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
niema to jak gry


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2014, 10:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2010, 11:09
Posty: 219
fishunwl napisał(a):
Po przegraniu kilkunasu godzin w tą grę jednoznacznie stwierdzam że ta gra to ładnie wyglądający SYFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przegraj kilkadziesiąt/kilkaset kolejnych i się przyzwyczaisz :wink: No chyba, że potrafisz (potraficie?) podać tytuł, który ma podobne możliwości gry (sprzęt, mapy (ilość!), tryby rozgrywek, współpracę między graczami), podobny poziom technologiczny (grafika, pozycjonowanie dźwięku, destrukcja otoczenia), podobnie wyważony realizm vs. arcade oraz "umiejscowienie czasowe" (czyli czasy współczesne a nie IIWS czy nieokreślona przyszłość).

Moich znajomych i mnie denerwują zapewne dokładnie te same błędy w grze co Ciebie, jednak pomimo usilnych starań nie udało się nam znaleźć na tyle godnego zastępstwa by przestać grać w BF4 a zacząć w co innego.

Ech... Gdyby tak DICE uwolniło narzędzia moderskie (szczególnie map ale i sprzętu) dla Bad Company 2 to bym nawet kijem nie trącił żadnego Battelfielda....

_________________
Pzdr, Tomek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2014, 10:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Dusty [PL] napisał(a):
Ech... Gdyby tak DICE uwolniło narzędzia moderskie (szczególnie map ale i sprzętu) dla Bad Company 2 to bym nawet kijem nie trącił żadnego Battelfielda....


Jak by dla bf4 dali to w mig by naprawili netcode i wszystkie duperele

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 maja 2014, 09:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2010, 11:09
Posty: 219
szakal0x napisał(a):
Jak by dla bf4 dali to w mig by naprawili netcode i wszystkie duperele

Nie sądzę, że narzędzia moderskie (przynajmniej w takim sensie jak do tej pory były udostępniane przez innych producentów) potrafiły naprawić netcode. Za to z pewnością tworzone mapy, budynki, krajobrazy nie miałyby małych kamyków przez które nie daje się przeskoczyć ;) Że o różnorodności, rozległości map, nowatorskich pomysłach nie wspomnę.

Moim zdaniem DICE padł ofiarą własnych ambicji (albo pazerności). Chcąc wygrać wyścig na rynku gier stworzyli grę tak rozbudowaną, że ani menadżerowie, ani programiści a w końcu i ani ich serwery ani nawet nasze blaszaki nie udźwignęły tej komplikacji. Rozległość map, ilość użytkowników, destrukcja otoczenia, skomplikowana fizyka, zmienne środowiskowe, itd. spowodowały, że ilość danych które trzeba wymieniać między serwerami a komputerami graczy jest ogromna. To powoduje że pojawiają się błędy "netcode", które mogą wynikać z gównianego kodu w samej grze ale też i z tego, że dane w internecie są wysyłane pakietowo z całą tego konsekwencją (np. taką, że pierwszy wysłany pakiet niekoniecznie dotrze jako pierwszy, jeśli w ogóle dotrze) itd....

_________________
Pzdr, Tomek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 maja 2014, 11:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Patrząc co moderzy robią w tych czasach to jestem pewien, że wszystko jest możliwe. A cały netcode to tylko jeden parametr do zmiany a potem pare fixów i gotowe :>

No ale racja, musieli by twórcy udostępnić im te kody źródłowe czy co to się nie udostępnia aby mogli coś zmienić, już nie pamiętam co to za gra była ale wyszła jakiś czas temu i jednym z punktów promocyjnych tejże gry była właśnie możliwość modowania, tyle że ta możliwość ograniczyła się jedynie do tworzenia własnych skórek/tekstur czy coś takiego...

A bc2 też miało gówniany netcode, z frostbitowych bfów zostaje tylko bf3 po patchach w tym przypadku ;d Zresztą z takiej trójki moderzy mogli by i bf4 i bc2 wyciągnąć :>

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2014, 10:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
szakal0x napisał(a):
Patrząc co moderzy robią w tych czasach to jestem pewien, że wszystko jest możliwe. A cały netcode to tylko jeden parametr do zmiany a potem pare fixów i gotowe :>

...no jednak nie.
Netcode w BFie jest spartolony przez dużo większą ilość czynników niż niski tickrate.
Spartolona jest interpolacja i komunikacja między trzema ogniwami, klient-serwer-klient, spartolone jest nawet wyświetlanie odebranych danych u klientów (widoczne pociski nieraz rozłażą się z rzeczywistym pociskiem, obiekty nie są synchronizowane u graczy wcale, sami gracze nie są odpowiednio synchronizowani!), na dodatek jest jeszcze masa gównianych mechanik dla ruchu postaci i samej zabawy bronią która nic tylko powoduje kolejne problemy.
Remedium na ten żałośnie zły "netcode" nie jest lepszy tickrate, a napisanie całości od zera, krok po kroku, gdy mamy pewność że poprzednia część działa to dorzucamy następną.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 maja 2014, 21:21 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2011, 01:44
Posty: 112
Nie da się ukryć, że BF4 za szybko został wydany.. było dużo błędów, ale nie wiem jak to się dzieje, że jedna połowa grać może, a druga już nie.. ja należę do tej pierwszej grupy. Mi gra chodzi znakomicie.. łącze się z każdym serwerem, nie pamiętam kiedy mnie wywaliło z serwera bez powodu, czy też z błędem "Battlefield 4 przestał działać". To żal wręcz, że tyle po premierze, tyle poprawek było wgrywanych i ciągle są tacy którzy grać nie mogą. Mają co robić teraz panowie z DICE !


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL