Teraz jest 14 sie 2018, 19:09

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lis 2014, 16:46 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2012, 02:23
Posty: 12
Hej scagnolem bf4 z orginsa na okres testowy i mam w multi spadku klatek nic sie np niedzieje i tu nagle z 60 do 20i tak co minute.
Moj komp i5 4430 8gb, gtx660
Niezależnie od ustawień tak sie dzieje na srednich rowniez (bf3 latal non stop w 60fps)
Jak sobie z tym poradzic?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2014, 17:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
W konsole w klep perfoverlay.drawgraph 1 i zobacz który wykres skacze przy spadku FPSów.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2014, 18:07 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2012, 02:23
Posty: 12
Mozesz napisac jak to zrobic, jak odpalic konsole tak dla laika krok po kroku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2014, 18:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, 01:46 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2012, 02:23
Posty: 12
Hej zolta kreska na wykresie podczas spadku podskakuje az do samej gory ekranu, nuezaleznie od ustawiem, kurde dlaczego wiem ze i5 4430 moze niewiadomo czym niejest ale w grach powinna sobie radzic bez problemu, co bys poradzil?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, 02:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Jaki masz system operacyjny?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, 10:57 
Offline

Dołączył(a): 30 cze 2012, 02:23
Posty: 12
Windows 7 64bity


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, 12:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Postaw testowo Win8 i sprawdź czy problem nadal występuje.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lis 2014, 23:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2009, 17:23
Posty: 74
Jeśli to nie pomoże, zastosuj sie do jednej z najstarszych zasad: "Gdy ci smutno, gdy ci źle, zrób sobie format dysku C"

_________________
Białko!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2014, 16:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Miałem bardzo podobny problem.
Co gorsza takim pikom zużycia CPU towarzyszył solidny lag i tak co kilkanaście sekund.
U mnie problemem było zasilanie, ale nie zasilacz, a zasilanie całego domu.
Wystarczyło przełączyć się na inną fazę i teraz jest ok.

Prostym testem jest zaświecenie lampki ledowej gdzieś przy biurku i sprawdzenie czy nie "mruga" przy skokach CPU.

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2014, 17:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Wyłącz może "origin w grze". Ludziom pomaga ;d

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL