Teraz jest 24 lis 2024, 16:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 gru 2013, 02:47 

To niech zaktualizuje te sterowniki.
Wyłączenie internetu tutaj nic nie da.
Jakiej firmy ten zasilacz?
Tak jak Ci pisaliśmy, powodów takiego mulenia może być wiele, np. nie podłączone, lub nieprawidłowo podłączone dodatkowe zasilanie karty graficznej z wtyczek z zasilacza (jeśli to nie jest komputer firmowy i nie ma plomby na obudowie to możesz sprawdzić).

PostNapisane: 25 gru 2013, 10:47 

Zasilacz jest firmy ATX.

a jak mam zaaktualizować sterowniki w originie jeżeli pisze że SYSTEM WINDOWS VISTA musi zaaktualizować sterowniki gdy ja mam WINDOWS 7
Jak to zrobić żeby mi je zaaktualizował ?

A i co to jest ta ,,plomba'' na obudowie ?

PostNapisane: 25 gru 2013, 11:58 

Grzechu1998 napisał(a):
Zasilacz jest firmy ATX.

ATX to format zasilacza a ty najpewniej masz najpospolitszego noname.

PostNapisane: 25 gru 2013, 12:22 

Na pudełku doczytałem się nazwy Tracer.
Czy to dobra marka ?

Ponawiam pytanie : Co to jest ta plomba na obudowie ?

PostNapisane: 25 gru 2013, 13:01 

plomba to jest taka nalepka którą rozkręcając kompa musisz rozwalić (chyba że to od komputronika to się same odlepiają :D), służy ona jako zabezpieczenie gwarancyjne, że nic samemu nie grzebałeś i nie zepsułeś. Jak już skończyła się gwarancja to możesz śmiało odlepiać.

PostNapisane: 25 gru 2013, 13:09 

Tylko to było pudełko od zasilacza czy od obudowy? Marka Tracer niestety znajduje się na czarnej liście zasilaczy, która jest np. tu: http://www.mpcforum.pl/topic/779806-tut-czarna-lista-zasilaczy-renomowane-marki/ co oznacza, że nie jest to dobry zasilacz. Ale powiem Ci że w moim kilkuletnim kompie też mam zasilacz z czarnej listy, nazywa się MODECOM Feel i działa dobrze. Także nie zawsze należy się tym kierować i nie oznacza to od razu że koniecznie musisz wymieniać ten zasilacz, aczkolwiek w nowym kompie z wydajnym procesorem i wydajną kartą graficzną lepiej mieć zasilacz z listy polecanych. Te z czarnej listy mogą mieć np. za słabe napięcie na linii zasilania 12V, które służy do zasilania procesora i karty graficznej. Słabe zasilacze mogą mieć podaną dużą moc, np. 600W a może to być tylko moc szczytowa a w praktyce mogą mieć zamiast napisanych 600W np. 300W i mogą też powodować inne problemy ze spaleniem zasilacza i podzespołów kompa włącznie.
Plomba to jest taka naklejka producenta komputera, naklejana z tyłu komputera na obudowie, uniemożliwiająca otworzenie obudowy bez jej zerwania. Jest naklejana często na gotowych komputerach, kupowanych w sklepie. I wtedy masz gwarancję na całego kompa a nie na poszczególne podzespoły. Jej zerwanie grozi utratą gwarancji. Komputery tzw. "składaki" nie mają takich plomb i można je śmiało otwierać.

PostNapisane: 25 gru 2013, 21:47 

A jak po otwarciu kompa mogę sprawdzić czy dodatkowe zasilanie karty graficznej z zasilacza jest prawidłowe lub nie ?

PostNapisane: 25 gru 2013, 22:19 

Grzechu1998 napisał(a):
A jak po otwarciu kompa mogę sprawdzić czy dodatkowe zasilanie karty graficznej z zasilacza jest prawidłowe lub nie ?

Narzędziem wszelakich pomiarów elektryczno elektronicznych z -mierz w nazwie. No i wtyczki muszą się zgadzać, ale nie wiem jakim bezmózgim troglodytą trzeba być by źle podłączyć GPU.
Oczywiście korzystając z "urządzenia z -mierz w nazwie™" ryzykujesz życiem swoim i sprzętu.

PostNapisane: 26 gru 2013, 00:52 

Najpierw to zobacz czy do karty graficznej są prawidłowo podpięte 2 wtyczki PCI-E z zasilacza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2