Teraz jest 20 paź 2014, 23:11

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 gru 2013, 23:33 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2013, 23:15
Posty: 3
Witam
Zakupilem sobie BF4 w fajnej promocji na Originie za jedyny 70 zl :D ale potrzebuje od was pomocy. Mam tego laptopa:

http://www.x-kom.pl/p/120169-notebook-l ... gt640.html

I problem polega na tym ze BF4 po prostu sie szmaci. Wiem nie jest to demon predkosci ale BF3 chodzil na ultra. A ten przy niskich ma 16 fpsow ;p Nie mowie ze chce grac na ultra ale chociaz na medium. |Zeby miec fun z rozgrywki. Na youtubie sa filmy jak na identycznych parametrach koles gra na HIGH ustawieniach. Czytalem tez testy i benchmarki ze na medium posmiga a na high da sie pograc. Wiem ze jesli chodiz o multi jest mu trudniej. Bo to az widac ze powinien lepiej BF4 chodzic.
Z tego co wyczytalem to wina moze lezec po stronie Windowsa. Ja mam Win 7 64 bit a np kumple ma 8.1 i mu smiga az milo. Moze tego to wina?
Pomozcie lub doradzcie. Prosze tylko z gory nie pisac nie pograsz na tym sprzecie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2013, 23:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3774
Pomijając fakt że BF4 chodzi jak mu się chce, i osiągnięcie sensownych wyników to nie lada wyczyn w którym najważniejsza jest całkowita rekonfiguracja wszystkiego...
Prócz standardowej aktualizacji, reinstalacji i aktualizacji wszelkiego rodzaju sterowników, wydziel może 20GB wolnego miejsca na nową partycję i sprawdź czy cokolwiek się zmieni przy Win8.1?
Tak dodatkowo, strona Lenovo nie zawiera żadnego Z580 z czymkolwiek innym jak integra HD4000. W tym może leżeć problem, brak karty graficznej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2013, 02:48 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2013, 23:15
Posty: 3
Nie rozumiem. Czyli ze moj laptop nie ma karty graficzne gf640? Musi miec poniewaz wszedzie ja widac w programach itp, moge wybierac z ktora z nich sie odpala i dodatkowo odpalajac jakas gre to na hd4000 lub gf640 widac roznice.

Nie no raczej jest te 640 bo czytam fora i nikt nie zanegowal tego ze ma gt640m.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2013, 09:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 gru 2005, 14:58
Posty: 449
Lokalizacja: Żychlin
Może masz problem z technologią nVidia Optimus, tzn. przełączaniem pomiędzy kartą graficzną zintegrowaną (Intel HD 4000), a przeznaczoną do grania GeForce GT 640M? Trzeba by poszukać informacji w sieci, jak to jest z Twoim modelem laptopa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2013, 09:36 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
rafalxdrm napisał(a):
Na youtubie sa filmy jak na identycznych parametrach koles gra na HIGH ustawieniach. Czytalem tez testy i benchmarki ze na medium posmiga a na high da sie pograc.


Też nagraj na wydajnej maszynie filmik i podpisz że grasz na Pentium 4 z 512 MB Ramu i kartą GF 7300 ...

Dajesz się nabrać na trollowanie ??


GT640M na High ... No way.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2013, 17:13 
Offline

Dołączył(a): 2 gru 2013, 23:15
Posty: 3
Jesli chodzi o tevhnologie optimus to trzeba to osobno doinstalowac czy instaluje sie w pakiecie sterownikow? Bo instalujac wlasnie pakiet sterow nie mam opcji wyboru nvidia optimus. jest tylko ster, physx i bodajrze game experience czy cos podobnego.

No mimo ze koles mogl trollowac no to nawet na niskich powinno chociaz w miare plynnie chodzic czyz nie?
Bo troche irytjace to ze sprzet nie jest zly a niskie sa dla niego za wysokie XD


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2013, 21:02 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
rafalxdrm napisał(a):
Bo troche irytjace to ze sprzet nie jest zly a niskie sa dla niego za wysokie XD


GT640 jest dość słabą kartą i jej pełnowymiarowy odpowiednik PC ma problemy w BF4 to dlaczego sam mobilny chipset graficzny ma mieć tą samą wydajność co pełnowymiarowa karta ... Pomyśl.
Karty mobilne maja tylko ułamek możliwości i mocy ich pełnowymiarowych odpowiedników. Nie wierzysz ??
Sprawdź benchmarki i testy :)

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, 00:12 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2012, 15:41
Posty: 24
Sokar44 napisał(a):
rafalxdrm napisał(a):
Bo troche irytjace to ze sprzet nie jest zly a niskie sa dla niego za wysokie XD


GT640 jest dość słabą kartą i jej pełnowymiarowy odpowiednik PC ma problemy w BF4 to dlaczego sam mobilny chipset graficzny ma mieć tą samą wydajność co pełnowymiarowa karta ... Pomyśl.
Karty mobilne maja tylko ułamek możliwości i mocy ich pełnowymiarowych odpowiedników. Nie wierzysz ??
Sprawdź benchmarki i testy :)


Podzielam zdanie Sokara, niestety ta karta jest za słaba do tej gry. Ja posiadam też Lenovo, ale z prockiem i7 i kartą 2x GF640M SLI, czyli dwiema GF640M (łącznie 4GB RAM). Na tej konfiguracji gram na średnich ustawieniach płynnie - ok 40-60 FPS na multi do 64 graczy. W momencie, gdy wyłączam SLI i zostaje jedna GF640M, gra zaczyna skakać i w ogóle nie da się grać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, 16:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 sty 2010, 20:00
Posty: 54
Testowalem grafike na win7 sp I 64 bit i win8.1 64 bit. O dziwo, na 7 lepsze rezultaty ^^ i to nie na czystej siodemce, tylko takiej ktora juz ponad rok bez formatowania chodzila, a osemka byla swiezo zainstalowana. Teraz spowrotem na siodemeczce gram. Osemka miala 'spajki' graficzne po prostu. raz plynnie raz zwieszajaco, siodemka caly czas utrzymuje ta sama ilosc klatek, jesli komus brakuje ramu to niech wylaczy kompozycje aero win7... w niektorych przypadkach robi roznice

Testowalem radeona HD 6870 - na srednich wszystko plynnie dzialalo. Teraz gram na radeonie HD 7970 multi na wysoko-ultra ciagnie.

_________________
ESL profile
inVade


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL