Teraz jest 5 mar 2021, 11:50

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lis 2014, 10:30 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
Cześć , a wiec posiadam bf oraz wpadlismy z kumplem na pomysł zeby on sobie tez kupił to skoczył do sklepu kupił bf
instaluje i gdy juz się zainstaluje ( wszystkie 3 płyty) zamiast napisu "graj" jest ponownie instaluj gra po ponownym uruchomieniu origin się usuwa praktycznie cała ... wie ktoś w czym tkwi problem ?

1) komputer spełnia wymagania
2) ma najnowsze sterowniki
3) gdy nacisnie to ponownie instaluj dzieje się tak :

*wskakuje 20% tak do 30% nagle koniec i znów piszę instaluj - połączenie z internetem jest
* gra była w całości pobrana i dalej nie działa

*gra wymaga 50 GB miejsca ja mam 45 możliwe ze w tym tkwi problem ?

Ps . jeśli opisać problem dokładniej pisać pod tematem .. proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 13:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
bogani3ma3 napisał(a):
*gra wymaga 50 GB miejsca ja mam 45 możliwe ze w tym tkwi problem ?


Tak, ale powinieneś mieć jakiś komunikat, że nie ma miejsca.
Co to znaczy że "gra była w całości pobrana i dalej nie działa"? Nie włącza się? Nie instaluje się? Jakiś błąd musi wyskoczyć / komunikat czy coś

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 14:42 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
Gra ze wszystkimi patchami waży ok.55.7 giga.
Instaluj grę w innej partycji,tam gdzie masz więcej miejsca niż wymagane.Wczoraj ten sam problem miał szwagier.Przeniósł cały folder z grą na inny dysk i poziomu Orgina wybrał "napraw" i po kłopocie.Pobrało mu co trzeba-patche,dodatki i teraz wnerwia się że celowniki znowu maja takie wielkie kropki jak bliny :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 15:01 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
Okej właśnie to sprawdzam zrobiłem 150 GB miejsca na dysku

Orgin odinstalowany zainstalowany ponownie ( ściągnienty ze strony EA)
gra usunięta i pobrana na nowo jeszcze pare minutek pobierania i dam znać co i jak ;D

Jeśli pomoże to edytuje ten post , dziękuje za pomoc oby się udało




odpowiadajac na pytanie po ukonczeniu instalacji z 3 płyty instalacja się zamyka i mam grę w bibliotece gdy na nią klikam zamiast graj jest instaluj... gdy nacisnę instaluj idzie jakoś tak zwyczajnie szybko tzn po chwili jest 20 % naglę 30 % ( ciagle mam 3 dysk w napędzie) po chwili okno się zamyka ... czynność mozna powtarzać setki razy. naprawiania też próbowałem



UP jest miejsce gra nadal nie działa ... będe jeszcze kombinować ale nie zapowiada się aby odpaliła , inne propozycje ? znalazłem folder docelowy gry.. i gra tam jest jednak gdy uruchamiam z ikony pokazuje błąd " nie wykryto zainstalowanej gdy bf4 edycja premium zainstaluj ją ponownie lub ponów próbę jej uruchomienia , gdy kliknę napraw naprawia przegląda pliki po chwili chce pobierać całą gre od nowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 15:53 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
Przypomniałem sobie,bo też kupowałem z 3 Kropki te 3 płyty że z nimi miałem problem-coś tam z kolejnością było.Idź na skróty.Skoro masz grę dodana do biblioteki czyli aktywowany jest już i przypisany klucz do twojego konta,pobieraj grę z Orgina.Nie dawno kładłem system na nowo i tak właśnie robiłem-instalowałem bez płyt.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 15:56 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
krolo76 napisał(a):
Przypomniałem sobie,bo też kupowałem z 3 Kropki te 3 płyty że z nimi miałem problem-coś tam z kolejnością było.Idź na skróty.Skoro masz grę dodana do biblioteki czyli aktywowany jest już i przypisany klucz do twojego konta,pobieraj grę z Orgina.Nie dawno kładłem system na nowo i tak właśnie robiłem-instalowałem bez płyt.



Pobierałem grę z origina i jest ten sam bład wygląda to tak :

Pobieram jest to okienko Instalacja, instaluje i po jakiś 2-5 minutach wyskakuje takie okienko jak przy sciąganiu dodatku ze pisze graj to u mnie pisze gotowe i zamiast graj " zainstaluj" LOL !


mam windows 8 bez aktualizacji ( tej 8.1 czytałem ze to nie ma znaczenia a mi jej nie chce pobrać )
zresztą wątpie zeby to była wada windowsa... czy coś w tym stylu

Inne pomysły ;/ ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 16:31 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
Kurde,dziwny problem ale może coś się zaradzi.Może zrób tak o ile już nie robiłeś.
Wywal całkiem to co zainstalowałeś-pobrałeś,z dokumentów wywal folder o ile już się utworzył i przeskanuj komputer by wywalić pozostałości po grze-rozumiesz.Zrób restart,jeszcze raz skan i z poziomu orgina spróbuj pobrać na swoje konto jeszcze raz grę.Zwróć uwagę w orginie w ustawieniach,czy masz dobry "adres"-czyli czy orgin będzie pobierał i instalował grę w odpowiednie miejsce-rozumiesz.
Być może w orgin masz ustawioną domyślną lokalizację-dysk C-ProgramFiles... na której nie ma miejsca a chcesz instalować w innym miejscu,np.w dysku D.

Nic innego mi innego do głowy nie przychodzi.Zawsze możesz zadzwonić do EA Polska do Gdyni-do 17-tej chyba wsparcie telefoniczne czynne i porozmawiać i miłą panią.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 16:35 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
krolo76 napisał(a):
Kurde,dziwny problem ale może coś się zaradzi.Może zrób tak o ile już nie robiłeś.
Wywal całkiem to co zainstalowałeś-pobrałeś,z dokumentów wywal folder o ile już się utworzył i przeskanuj komputer by wywalić pozostałości po grze-rozumiesz.Zrób restart,jeszcze raz skan i z poziomu orgina spróbuj pobrać na swoje konto jeszcze raz grę.Zwróć uwagę w orginie w ustawieniach,czy masz dobry "adres"-czyli czy orgin będzie pobierał i instalował grę w odpowiednie miejsce-rozumiesz.
Być może w orgin masz ustawioną domyślną lokalizację-dysk C-ProgramFiles... na której nie ma miejsca a chcesz instalować w innym miejscu,np.w dysku D.

Nic innego mi innego do głowy nie przychodzi.Zawsze możesz zadzwonić do EA Polska do Gdyni-do 17-tej chyba wsparcie telefoniczne czynne i porozmawiać i miłą panią.



usuwałem i tak dalej ... instaluje jeszcze raz... jaki jest numer do miłej pani ?? czy to kosztuje jak normalna rozmowa czy ździera hajs ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 16:46 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
Tu masz namiary z forum BL.

Podaje namiary do oficjalnej pomocy technicznej EA:
Strona WWW: http://pomoc.ea.pl/ [pomoc.ea.pl]
Telefon: +48 (22) 397 08 40

Podaje również link do oficjalnego FAQ Pomocy Technicznej EA:
http://help.ea.com/pl/battlefield/battlefield-3 [help.ea.com]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 16:53 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
krolo76 napisał(a):
Tu masz namiary z forum BL.

Podaje namiary do oficjalnej pomocy technicznej EA:
Strona WWW: http://pomoc.ea.pl/ [pomoc.ea.pl]
Telefon: +48 (22) 397 08 40

Podaje również link do oficjalnego FAQ Pomocy Technicznej EA:
http://help.ea.com/pl/battlefield/battlefield-3 [help.ea.com]



zadzwoniłem - liczyłem na panią dostałem miłego pana
powiedział ze wina raczej lezy po stronie kompa i ma mi przysłać jakieś instrukcje co mam zrobić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 16:56 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
A to miałeś pecha-ja kiedyś trafiłem na panią.Ważne by pomogło.
Napisz potem co i jak-może komuś się w przyszłości przyda takie info.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 16:58 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
krolo76 napisał(a):
A to miałeś pecha-ja kiedyś trafiłem na panią.Ważne by pomogło.
Napisz potem co i jak-może komuś się w przyszłości przyda takie info.



wiem mam taki plan jestem optymistą ale jednak wydaję mi sie ze się nie uda.. co może być przyczyną ... podejrzewałem napęd jednak gre też ściągałem... nic mi do głowy nie przychodzi a na tego meila bede pewnie czekać do jutra..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 17:06 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2012, 02:56
Posty: 133
Ale w tej chwili gra się tobie zasysa?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 17:24 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2014, 10:28
Posty: 8
krolo76 napisał(a):
Ale w tej chwili gra się tobie zasysa?



teraz juz nie , próbowałem instalować z pobierania , te rozmowy z nimi są płatne tzn jakoś wyzej niz normalna rozmowa ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lis 2014, 18:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
bogani3ma3 napisał(a):
krolo76 napisał(a):
Ale w tej chwili gra się tobie zasysa?



teraz juz nie , próbowałem instalować z pobierania , te rozmowy z nimi są płatne tzn jakoś wyzej niz normalna rozmowa ?

Ten nr co podany był wyżej to jest stacjonarny w warszawie więc normalne są opłaty.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL