Teraz jest 13 lis 2018, 00:20

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 gru 2014, 01:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lis 2010, 17:46
Posty: 33
Lokalizacja: Piątek
Witam. Ceny BF4 trochę spadły więc korzystając z okazji chciałbym przesiąść się z BF3 na BF4.Ostatnio Pobrałem wersję testową BF4.Choć singiel działał na ultra bez problemu to w multi mój komputer nie radził sobie momentami dość dobrze z wyświetlaniem grafiki.(momenty gdy wszystko chodzi płynnie bez żadnych ścianek po kilku min grania gra na parę sekund się zacina)Konfiguracja mojego komputera to: procesor - PHENOM II 955 X4 3,2GHz BLACK EDITION ,płyta główna -ASUS M4A88T-M/USB 3.0, pamięć-KINGSTON 4GB HYPER X BLU DDR3 1600MHz,karta graficzna -MSI GE FORCE GTX 660 2GB RAM (sterowniki aktualizowane na bieżąco) ,Windows 7 64 bit a wszystko w rozdzielczości 1366x768 Denerwujący jest fakt że gra ścina się nawet na ustawieniach grafiki na najniższy a fraps podczas gry pokazuje cały czas od 45 do nawet (co mnie zdziwiło) 72fps.Gdy zmienię ustawienia na auto to detale itp przestawiają się na ustawienia wysokie.W opcjach gry BF4 gdy zrobię test wydajności systemu wyskakuje mi ze stan systemu jest zadowalający i nie wykryto problemów,a płynność gry wyskakuje od 57 do 69 klatek/sec. Zdaję sobie sprawę że mój komputer nie jest demonem prędkości ale mój kumpel gra na słabszym kompie (wynik w 3dmark:2320) i ma stabilne grywalne 30-32fps w multi bez żadnych ścinek.Mój wynik w 3dmark to 4376 punktów fraps wyświetla podczas gry 45 / 72 fps a i tak co parę minut są ścinki. Osobiście myślę że to wina za małej ilości ramu bo kumpel ma właśnie 8GB a nie 4 GB jak ja. Jeśli ktoś wie jaka jest przyczyna tych ścianek to poradźcie co zrobić czy dokupować pamięć żeby mieć te 8GB czy może to nic nie zmieni? Z góry dziękuję i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2014, 11:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Najpierw wklep perfoverlay.drawgraph 1 w konsole i zobacz który wykres skacze.
Następnie spróbuj zainstalować na testowej partycji czysty Win8, mnie na tym samym sprzęcie pod Win7 gra rżnęła się niemiłosiernie gdzie po instalacji Win8.1 wszelkie problemy z wydajnością w BF4 jak ręką odjął.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL