Teraz jest 13 lis 2018, 00:19

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2013, 19:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 wrz 2007, 12:40
Posty: 12
Cześć i czołem,

Przed betą dokonałem formata, oczyściłem komputer ze wszelkiego zła jakie mogło się na nie znaleźć i grzecznie czekałem na premierę gry :)
Jednakże mam jedno pytanie, które zmusiło mnie do odszukania na nowo hasła do tego forum, pooo baaaaaardzo wielu latach i mam oto, takie zapytanie do Was.

Czy Wam BF4 w becie, również tnie w cholerę.. tak wiem, że to beta, wiem, że to FB3, że to i tamto, jednak ja momentami się czuję (z ustawieniami na LOW) jakbym cofnął się parę lat wstecz i właśnie na moim pradawnym blaszaku zainstalował BF3..

Boli mnie, że oglądam filmiki osób, które mają nieznacznie lepsze komputery ode mnie, gdzie gra im nie tnie, natomiast u mnie, w niektórych momentach jest TAKA kaszana, że nie wiem czy to wina optymalizacji bety, czy już się martwić i dokonywać zamówienia na nowe podzespoły na 30tego..

Mój zestaw:
3.30GHz x 4
6 GB ramu
HD 6800 Series

Szczerze liczę, że nie będę tu samotny i okaże się, że problem tkwi w becie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 19:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
DICE zawaliło sprawę i przynajmniej połowa graczy ma z tym problem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 21:42 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
Mofixil napisał(a):
DICE zawaliło sprawę i przynajmniej połowa graczy ma z tym problem.


Wielu ludzi ze słabymi konfiguracjami ma problem. Ja go nie mam a nie mam najmocniejszej karty.

http://img543.imageshack.us/img543/9389/4yda.jpg

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 21:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Sokar44 napisał(a):
Mofixil napisał(a):
DICE zawaliło sprawę i przynajmniej połowa graczy ma z tym problem.


Wielu ludzi ze słabymi konfiguracjami ma problem. Ja go nie mam a nie mam najmocniejszej karty.

http://img543.imageshack.us/img543/9389/4yda.jpg

BF4 chodzi jak chce, niezależnie od konfiguracji. Gra może rżnąć niemiłosiernie na 3770K i GTX Titan a jakiś peasant z FX6100 i GTX560 ma stabilne 60FPS.
Ja mimo całkiem porządnej konfiguracji mam średnio 3FPS.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 22:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
Mofixil napisał(a):
Ja mimo całkiem porządnej konfiguracji mam średnio 3FPS.


3 fps ? Jak w pasjansie :)

Ciekawe czy na 9800gt uruchomi się wszystko na low :)

_________________
Czy kupić BF4 ??
Poczekaj z pół roku aż wyjdzie kilka dobrych patchy i przestanie wywalać, a grę kupisz za połowę ceny. Teraz gra to badziew.


Ostatnio edytowano 2 paź 2013, 22:29 przez Pilot helikoptera, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 22:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2010, 20:08
Posty: 508
@UP: Nie ma mowy, przynajmniej nie w tej chwili. A wątpię żeby tak znacznie poprawili optymalizację w pełnej wersji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 22:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 16:22
Posty: 169
Lokalizacja: SZCZECIN
Krex napisał(a):
@UP: Nie ma mowy, przynajmniej nie w tej chwili. A wątpię żeby tak znacznie poprawili optymalizację w pełnej wersji.



Skoro minimalna zapowiedziana 8800gt więc może pójdzie :) Zobaczę w piątek.

_________________
Czy kupić BF4 ??
Poczekaj z pół roku aż wyjdzie kilka dobrych patchy i przestanie wywalać, a grę kupisz za połowę ceny. Teraz gra to badziew.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2013, 22:38 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
Ja mam HD6850 1 GB i jakoś daje radę. Trzeba mieć porządek w systemie, czyste rejestry i pobrane wszystkie poprawki do Windows.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 07:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
Ja mam FX 6300vishera ssd 8 gb ram Gigabyte Radeon HD 6950 OC czysty system i na low niska rozdzielczość pokaz slajdów do 20fps
wszystkie poprawki nowe sterowniki 13.10
i właśnie zamawiam kartę z 3 gb ram
w ten sposób zrobiony screenshot co soker44 to i ja mam 60fps

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 08:17 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
Wielu ludzi się skarży na niską wydajność procesorów AMD FX na becie BF4. DICE ma wydać łatkę by to naprawić .

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 08:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
zobaczymy kartę i tak miałem zamiar wymienić :D
może masz rację
http://answers.ea.com/t5/Battlefield-4/ ... -p/1600543

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 09:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 mar 2013, 12:34
Posty: 29
Drodzy Państwo. Beta wyjdzie dopiero 1 listopada. Teraz jest to wczesna alfa. A ścinki i lagi to loteria.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 13:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 wrz 2007, 12:40
Posty: 12
Sokar44 napisał(a):
Ja mam HD6850 1 GB i jakoś daje radę. Trzeba mieć porządek w systemie, czyste rejestry i pobrane wszystkie poprawki do Windows.

A próbowałeś ściągnąć, czy też może już masz sterowniki bety, które pojawiły się do kart Radeona? Ponoć dają znaczną różnicę?

Może w tym tkwi problem, ale warto też poczekać do piątku, zobaczyć co się będzie tam działo..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 14:16 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
Nie, mam jeszcze stare sterowniki. Byłem ciekaw różnic więc wczoraj robiłem screeny na starych sterownikach a dziś już będę robił na nowych.
Będę wiedział czy coś zmieniają w rozgrywce i czy mi wzrosną FPS :)

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2013, 15:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2004, 15:16
Posty: 617
Ja gram na tych beta2 13.10 i nie ma różnicy
A jaki masz procesor Sokar44 jeśli to nie tajemnica :?:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL