Teraz jest 22 paź 2018, 17:03

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 paź 2013, 20:21 
Offline

Dołączył(a): 12 lut 2012, 18:03
Posty: 5
W BF4 beta mam tylko 20-25 fps i fatalnie się gra. Obojętnie na jakich gram detalach czy Ultra czy High czy Medium czy Low. jest tyle samo FPsów, rzadko skoczy do 30. To dziwne bo w BF3 na ultra dawałem radę wyciągnąć te 30 fpsów, a obniżając detale komfort gry był jeszcze większy. Sprzęt to Geforce GTX 660 2gb, Intel Core 2 quad q8200 4ghz o taktowaniu 2,33, 8gb ram i Windows 7 home 64bit. Gram na rozdziałce 1920:1980, zmiana na mniejszą nie pomaga. Tych fpsów powinno być więcej. Wiem że to tylko beta ale u innych działa lepiej pomimo gorszego sprzętu, boję się trochę że będzie tak słabo działać w finalnej wersji i zastanawiam się nad anulowaniem pre orderu bo tak się nie da grać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2013, 20:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Ten proc to jakiś mega nie jest... fpsy od ustawień mało się różnią bo to właśnie proc nie wyrabia.
A poza tym to beta jak sam wiesz, poczytaj sobie fora battleloga, pełno ludzi ma problemy z lepszym czy gorszym sprzętem, patche jakieś tam wydają ale nie wszystkim pomagają...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 paź 2013, 20:43 
Offline

Dołączył(a): 12 lut 2012, 18:03
Posty: 5
szakal0x napisał(a):
Ten proc to jakiś mega nie jest... fpsy od ustawień mało się różnią bo to właśnie proc nie wyrabia.
A poza tym to beta jak sam wiesz, poczytaj sobie fora battleloga, pełno ludzi ma problemy z lepszym czy gorszym sprzętem, patche jakieś tam wydają ale nie wszystkim pomagają...



Wyrabia czy nie wyrabia, w BF3 grało mi się na ultra spokojnie tutaj w 30fpsach zero lagów, myślę że nie jest trudno żeby tak samo było z betą BF4 na średnich. Ale mam nadzieje że to wina bety. Potrzebny mi nowy procek tak czy siak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2013, 22:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Pilot helikoptera napisał(a):
Najlepiej jakiś cztero jądrowy :)

Q8200 ma cztery jajka, problem jest taki że seria Q8 to budżetówki które w grach posysają.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL