Teraz jest 18 sie 2018, 16:25

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 paź 2016, 09:53 
Offline

Dołączył(a): 23 paź 2016, 09:33
Posty: 1
Siema, gra ktoś na multi w ultra detalach rozdzielczość 1920x1080 i chciałby się podzielić konfiguracja peceta? Mi kampania śmiga świetnie i myślałem, że w takim razie w multi nie będzie aż tak źle ale nie idzie grać nawet na niskich


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2016, 16:50 
Offline

Dołączył(a): 22 paź 2016, 00:02
Posty: 5
Ja gram w kampanii i w multi na ultra. Wszystko ok bez zacięć chodzi. A jaką masz ty specyfikację?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 paź 2016, 16:20 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2013, 18:37
Posty: 8
wojt3k90 napisał(a):
Ja gram w kampanii i w multi na ultra. Wszystko ok bez zacięć chodzi. A jaką masz ty specyfikację?

fajnie ale podałbyś od razu specyfikacje :).

2500k
16GB ram
SSD
karta 970GTX

leci na wysokich bez zacięć w max rozdziałce 1920x1080 single i multi duże mapy


6700k
16gb ram
SSD
karta 1070GTX

ultra 1920x1080 single i multi duże mapy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2016, 16:07 
Offline

Dołączył(a): 22 paź 2016, 00:02
Posty: 5
ok to podaje ze u mnie w rozdzielczości 1920x1080 single i multi chodzi płynnie na ultra na sprzęcie:
i5 4690
płyta msi z97-g43
8 gb ramu
msi gtx 1060 6 gb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2016, 16:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2005, 00:25
Posty: 7
Lokalizacja: Dobrzeń Wielki
Witam,
Jest pewien sposób żeby zyskać nieco więcej FPS'ów. Mianowicie:

Wchodzimy do Nvidia/AMD Control Panel odnajdujemy zakładkę "Manage 3D settings" potem "Program Settings", gdzie z listy wybieramy "bf1.exe" Pojawia się okienko z zdefiniowaniem wielu opcji, zjeżdżamy na koniec listy i w rubryce "Vertical sync" ustawiamy wartość na: "Adaptive". Zapisujemy i wychodzimy.

W Origin'ie wchodzimy w ustawienia aplikacji, w środkowym oknie (u góry) przechodzimy na: "Więcej / Origin w grze" i wyłączamy usługę w grze.

Teraz możemy odpalić BF'a i cieszyć się kilkoma FPS'ami więcej.

_________________
Na wojne nie idziesz po to aby zginąć za ojczyzne - idziesz po to aby jakiś sukinsyn zginą za własną ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lis 2016, 16:23 
Offline

Dołączył(a): 24 lis 2016, 12:38
Posty: 2
Dzięki za wskazówki. Podam je dalej kumplowi.

_________________
klasyczne cv wzór


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2016, 17:17 
Offline

Dołączył(a): 27 lis 2016, 17:09
Posty: 1
U mnie wszystko leci na maxa w 130-200 fps w multi.
No ale moja konfiguracja nie dopuszcza innej możliwości:

I7 6700K

MSI GTX 1080 Gaming X

16 Gb Ram 3000MHz

MSI Gaming Pro Carbon

Jedyne z czym mam problemy i co powoduje dropy fps to najnowsze sterowniki od Nvidii.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2018, 23:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2018, 23:34
Posty: 1
Lokalizacja: Bartoszyce
A czy jakiś laptop gamingowy? Ja wiem, że to nie to samo co desktop ale często jestem w terenie i nie zawsze mam możliwość zabrania ze sobą wszystkich "gratów" więc w wielu przypadkach laptop ratowałby mi sytuację.
Jakieś pomysły?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL