Teraz jest 23 paź 2020, 10:14

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 gru 2016, 21:36 
Offline

Dołączył(a): 5 cze 2016, 11:34
Posty: 3
Witajcie!

W tym temacie postaram się zamieszczać regularnie poradniki do Battlefield 1.

*Poradnik klasowy: http://gameradar.pl/battlefield-1-jaka-klase-postaci-wybrac/
*Poradnik dla Szturmowców: http://gameradar.pl/battlefield-1-wszystko-o-szturmowcu/
*Poradnik dla Medyków: http://gameradar.pl/battlefield-1-wszystko-o-medyku/
*Skórki legendarne i pakiety bojowe: http://gameradar.pl/battlefield-1-skorki-i-pakiety-bojowe/
*Poradnik dla początkujących: http://gameradar.pl/battlefield-1-zbior-najwazniejszych-porad-dla-kazdego/
*Medale, doświadczenie i odblokowywanie broni: http://gameradar.pl/battlefield-1-medale-doswiadczenie-i-odblokowywanie-broni/
*Tryb multiplayer - jak zacząć? http://gameradar.pl/battlefield-1-gra-sieciowa-multiplayer-ugryzc/
*Klasy elitarne: http://gameradar.pl/battlefield-1-klasy-elitarne-ktore-dadza-niezly-pokaz/


W miarę możliwości będę rozbudowywać listę.

#1 Update - Dodano poradnik dla medyków.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 gru 2016, 16:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2005, 20:54
Posty: 1567
Lokalizacja: Łódź
Powyższe poradniki przekazują głównie oczywiste oczywistości, a ja mam pytanie nieco bardziej zaawansowane. W jaki sposób ograniczyć/wyłączyć rozbłysk broni w trakcie strzelania? Chodzi mi o płomyk z lufy który zasłania pół ekranu w trakcie strzelania korzystając z przyrządów optycznych (muszka/szczerbinka te sprawy). Oczywiście mam na myśli legalne sposoby, nikt przecież nie grzebie w plikach gry ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2016, 02:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Jeśli nie masz tłumika pod ręką to raczej musisz się przyzwyczaić do tego efektu, ja na ten przykład go w ogóle nie zauważyłem. Aczkolwiek grałem tylko Cei-Rigotti i mozolnie staram się odblokować Autoloading 8.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2016, 18:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2005, 20:54
Posty: 1567
Lokalizacja: Łódź
Nie wiem może mi się wydaje, zatrzymałem się na BF2 i CSGO, te nowoczesne gry takie jakieś kolorowe że się człowiek gubi :D
Pytanie zasadnicze:
W BF2 był limit spotów no i nie miały one tak dużego znaczenia (tj. przeciwnik był na minimapie, a nie zaznaczony wielkim czerwonym rąbem na środku ekranu), czy w nowej części jest jakiś limit spotów? Czy mogą one być zblokowane czasowo jeżeli ktoś (dla przykładu ja) ustawi se marko które cały czas w tle będzie waliło spotami? Nie zauważyłem żeby spoty w jakiś sposób ograniczały ruch (nie licząc animacji wymachu ręką w momencie zauważenia przeciwnika, który sam w sobie chyba nie blokuje możliwość strzelania) więc taki ficzer byłby całkiem sprawny.
Co myślicie? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2016, 15:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Nie ma limitu, spot trwa ~7 sekund, oznacza przeciwnika 3D jak i na minimapie. W porównaniu do starszych części gry, strefa spotu przypomina teraz 2 stożki sklejone podstawami (<>) w przeciwieństwie do 1 (<) więc potrzeba większej precyzji żeby oznaczyć coś w oddali.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2017, 14:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Istnieją serwery w trybie Hardcore i tam nie ma spotowania 3d, nie ma spotowania na mapie, ba, mapy też nie ma. Generalnie w HC nic nie ma, bo nawet nie wiesz czy strzelasz do swoich czy do wroga - taki tryb.
Są serwery normal z wyłączonym spotowaniem 3d, ale trzeba poszukać w wyszukiwarce.

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2017, 01:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
EA w całej swej świetności znacząco utrudniło tworzenie jak i odnajdywanie serwerów o mniej domyślnych konfiguracjach, nie grałem zbyt (nawet 30 godzin nie mam) ale ani razu nie widziałem serwera CQ który operowałby na 32 slotach. Moje biedne 2500K się zesrywa na 64p które i tak samo w sobie jest nadmierną ilością chaosu jak na mnie.

Na boku, Titanfall 2 jest prześmieszny, polecam.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL