Teraz jest 18 lip 2025, 09:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2004, 02:05 
Moderator forum

Gonzopl napisał(a):
Z czasem to poprawią, a co poniektórzy sobie zupgradują kompy i będzie git :twisted: Ja bym te rakiety w f4 phantom lekko zmodyfikował żeby nie strzelały do ludzi z mojego teamu. Już przecież podczas II wojny opracowano system "Swój, wróg" Rakieta moim zdaniem nie powinna się naprowadzac na przyjacielską jednostkę. Jak narazie to np poluje na jakiegoś miga-17 celuje przed niego żeby rakieta miałą pole manewru fire a ona leci np na cobre która jest po przeciwnej stronie :evil:

ale to sa rakiety na cieplo i one sie kieruja na to co jest cieplejsze :) po prostu trzeba strzelac bez swoich w polu widzenia, ale czasem rakieta pojdzie w twojego nawet jak wrog jest blizej, to juz jest dziwne

@piasek: z ta rakieta z cobry to mi sie tez pare razy zdarzylo, to potezny bug jest, ona zawraca i wali w ciebie

@blade: mi-8 nie powinno miec dzialka bo to by bylo juz przegiecie, maja 8 rakiet ktorymi zwalaja hueya w jednym pociagnieciu, trzeba umiec celowac, poza tym mi-8 nigdy nie mialy zadnych dzialek tylko rakiety niekierowane

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2004, 10:20 

Holman, te rakiety z Cobry uderzają w nią w momencie wystrzelenia!
Naciskasz guzik i w tym momencie pach nie ma 60% energii.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2004, 10:24 

ja to oczekiwalbym map Mision Objective Based (jak w BF Bitwa o Anglie) - oraz wylaczenia nametagow - czy my kurde w Tribes2 gramy?? schowac sie nie da bo sie tag pokazuje... (to chyba akurat da sie wylaczyc na serwie ale gracze sa leniwi i lubia ulatwienia)

no i zmuszanie nas do nauki wietnamskiego bleee

niepodoba mi sie (i nigdy nie podobalo) ze lotnictwo moze sobie wylaczac kokpit lub wlaczac 3rd person view...

ale fundamentalne byloby zrobienie techniki strzelania takiej jak w Call of Duty: albo strzelasz "z biodra" (i rozrzut wielki) albo robisz alt-fire i masz muszke i szczerbinke... - oczywiscie trzeba wywalic wszelkie celowniki z ekranu...

w CoD jest jescze jeden fajny trick - mozna sie wychylac zza rogu :D

polecam odwiedzenie serwera CoD .pl TactOps #2 - tam po trafieniu w reke bron wypada a ciezkie obrazenia powodują ze gracz sie wykrwawia na polu walki....

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2004, 17:25 
Oldboy Battlefield.pl

ee przesada a niby poco mam miec dodatkowy przycisc wygladania zza....krzaka? :lol:
a co do ojective...
to na kilku mapach jest cos takiego a mianowicie wierze radarowe jak je s iezniszczy to wtedy nie respawnuja sie w tamtym miejscu jednostki wroga.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2004, 20:33 

Ooo Kaluś, punkt 8 mi się podoba 8).

Sam to wymyśliłeś?? :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2004, 22:00 

Fit -----> gdybys pogral troche w CoD to byś wiedzial ze tam na daleka/bliska odleglosc strzela sie o wiele latwiej niz w bf poprostu trzeba umiec :lol: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2004, 08:27 

mha - goku nie rozumiem - tutaj z M60 zabijasz goscia ktorego nie widzisz celując w blysk ognia z lufy... albo waląc w nametag...
w BFie nie ma zwyczaju grac riflą - same automaty poza inzynierskimi - zreszta - i tak najwieksze spustoszenie sieje lotnictwo

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2004, 09:10 

Dobra zaraz pospisuję te konkretniejsze pomysły poprawek do Vietnamu i wyślę to do EA. W końcu coś w pracy trzeba konkretnego robić :D

PS. Mnie tak naprawdę najbardziej kolą w oczy te plastikowe czołgi i siła ich pocisków.... totalna żenada....

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2004, 09:38 

Zauważyłem jeszcze trzy rzeczy:

1. czasem bez dotykania klawiszy funkcyjnych - na czacie wyswietla sie ktoras z komend powtarzana wiele razy.
2. podniesienie spawnu smiglowcem jest cholernie trudne. Czołg, jeep, czy łódź "łapie się" bez najmniejszych problemów.
3. podczas zmiany broni - gdy wybierze się tą samąnie można strzelać przez kilka sekund (wyjątkowo wkurzające).

Poza tym, resztę uwag chyba już tutaj wymieniono.

Pozdrawiam,
Jester

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2004, 10:31 

Bugi:

1. Wczoraj zauwazylem nastepujacego buga, lecac Hueyem (nie wiem jak z innymi smiglowcami) 2 razy w ciagu 15 minut zdarzyla sie taka sytuacja, podczas ogolnie masowego kilim, duzo pojazdow, duzo zolnierzy, duzo wybuchow.. duzo cial - zaczelo rwac dosyc ostro (mam slabego kompa, ale potrafie zauwazyc roznice, tu bylo chyba niezaleznie od konfiguracji)

Pomagalo wyjscie z heli. Pozniej po wejsciu z powrotem bylo juz ok.

2. Czesto dosyc sie zdarza, ze po przejsci z pozycji stojacej w lezaca i wykonaniu nagle gwaltownego obrotu myszka, klade sie ale na ok 1 sek nie moge sie ruszyc.

3. Nie wiem czy to jest celowe, ale wkurza mnie to jak latwo mozna zginac zbiegajac ze schodow.

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2004, 10:40 

Moje postulaty:

-zwiększenie siły ognia samolotów przeciwko helikopterom.

Teraz wystarczą 2 magazynki M16 lub jedna celna seria z karabinów pokładowych helikoptera do zniszczenia samolotu. Aby zniszczyć helikopter z działek samolotu trzeba się mocno namęczyć;

-zmiana death cam

Było to już postulowane tu wielokrotnie, jednakże ten szczegół najmniej w grze mi się podoba. Lubię grać snajperem, jednakże w momencie gdy po moim celnym strzale wróg widzi moją pozycję, odechciewa mi się już wybierać tą profesję, bo przy konfrontacji z m60 (którą to broń za chwilę wybierze moja ofiara) mam nikłe szanse.

-Wzmocnić skuteczność karabinów snajperskich.

W BF 1942 wystarczyły dwa strzały w tors (każdy zabierał 70% energii) aby unieszkodliwić przeciwnika,w BF:V aby osiągnąć podobny cel trzeba trafić go trzykrotnie. Oczywiście można powiedzieć, że jeden strzał w głowę załatwia sprawę :wink:. Poza tym jak pisałem już powyżej niesamowita celność m60 sprawia, że można zabijać nią przeciwnika na „snajperskie” odległości (wystarczy, że widać zarys postaci), co obniża znacząco wartość profesji snajpera.

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2004, 10:54 

Dobra wysłałem do nich zapytanie na adres BFHQ@ea.com (bo innego nie mogę znaleźć.... ) gdzie im wysłać całą listę bugów i poprawek do patcha od naszej polskiej sceny. Ciekawe czy odpowiedzą.... czekam....

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2