Teraz jest 13 lip 2025, 16:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 14:35 

Napisales swoj post 19 minut po moim, wiec jak moglo go nie byc ?
Chyba nie piszesz tak dlugo :wink:
PS:Wyspa :arrow: http://trole.joemonster.org/?troll=roztrzepaniec Nie obrazaj sie, ale to chyba troszku ciebie dotyczy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 14:42 

Bo właczylem pisanie postu i polazłem do tv :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 16:24 

Garet napisał(a):
@Pancho hehehe teraz nie bedziesz mnie tak czesto z BARa zdejmowal! Lobuzie!

Pewnie, że nie. Teraz będę zdejmował z M-16 :D

Garet napisał(a):
I pamietaj o podpisie Yacuba: "Don't run from the sniper, you'llonly die tired" ^-^

Ja tam przeciwko wytrawnym strzelcom wyborowym, biorącym aktywnie udział w grze, nic nie mam. Natomiast wyjątkowo denerwują mnie snajperzy, którzy:
-siedzą w bazie, a gdy ta jest wyszarzana to nawet się nie ruszą, choć za chwilę dostaną kulkę w plecy
-wszystkie flagi zajęte, a oni nadal zajmują swoją pozycję i nie mają zamiaru pomóc kolegom
-nie patrzą na liczbę snajperów w swojej drużynie i nie zastanawiają się czy kolejny snajper jest naprawdę jeszcze potrzebny. Często tak jest na battleaxe lub bocage. Przeciwnik zajmie wszystkie bazy, bo przeciwstawiają się mu tylko jakieś ochłapy obrońców. A reszta (80% graczy) leży na wzgórzach i snajpuje.
-wykorzystują pojazdy do przemieszczania się na dalekie, bezpieczne pozycje, zamiast pozostawić sprzęt osobom, które szturmują na przeciwnika.

Wszystko powyższe wiąże się po prostu z grą kompletnie indywidualną, nie wykazywaniem chęci współpracy z zespołem i olewaniem zasad trybu conquest.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 16:27 
Moderator forum

Garet napisał(a):
A co do snajperek: :shock: :twisted: ROOOOOCK!!!!
Bedziemy kosili az milo :!: Szmatex Yacub szykujcie sie na kolejna odslone Bad Boys Sniper Team

Ano ba! Aż łezka w oku się kręci, kiedy widzę siebie z M21 czyhającego głęboko w trawie na nieświadome niczego ofiary :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 16:36 
Oldboy Battlefield.pl

Cubituss mala prosba - czy mogl bys poprosic panow z EA aby wprowadzili opcje limitowania wybranych klas na mapie? np zeby nie bylo tak ze na 5 lecacyh hueyow czeka 20 skosnookich hlopow z SA7 w lapach... :roll: da sie?
jako wlaczana opcje?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:18 

Okota --> ja jestem tylko prasa, nie jestem panem wpływowym. Powiem tylko tak - według zapowiedzi serwer będzie w 100 procentach kustomizowalny włącznie z ograniczeniami klasowymi (czyli na przykład gramy na wszystko poza SA7). Niemniej pomyśl - 5 helisów, 10 SA-7, 5 helisów spada, a z nich 11 spadochroniarzy z M16... dadzą sobie radę ci z SA-7, jak myślisz?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:30 

Cubituss napisał(a):
Okota --> ja jestem tylko prasa, nie jestem panem wpływowym. Powiem tylko tak - według zapowiedzi serwer będzie w 100 procentach kustomizowalny włącznie z ograniczeniami klasowymi (czyli na przykład gramy na wszystko poza SA7). Niemniej pomyśl - 5 helisów, 10 SA-7, 5 helisów spada, a z nich 11 spadochroniarzy z M16... dadzą sobie radę ci z SA-7, jak myślisz?

praktycznie w DC to spada 5 heli i 2-4 spadochroniarzy z M16 reszta ubita razem z heli. Przy dwóch dobrych stingerowcach nie ma bata i heli spada, przy pięciu maszynach w powietrzu może być ten problem że spadną 2 bo wszyscy będą tylko w nie walić. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:30 

Cubi, a ja mam takie pytanie, czy jak jest się na przykład assaultem i zabije się snajpera, to czy można podnieść jego broń i mieć dwie bronie- assaulta i snajpera.
Wiem, że każda profesja ma dwie bronie ale czy np. nie dało by się jak jest się heavy assaultem, wywalić LAWa, zostawić M60 i wziąć snajpke :?:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:31 

Brave Heart --> podnosisz od razu całego kita, nie można ich mieszać.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:32 
Oldboy Battlefield.pl

dobr nastepne nader wazne pytanie:
czy bedzei odrazu BFRM? do tego? ew zakontraktowali taki program?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:34 

Okota --> nie pamiętam gdzie o tym czytałem, ale zdaje się, że w którymś z newsletterów Kevina Lockitt mówił, że rzadko aktualizuje BFRM, bo został zatrudniony przez EA do zrobienia programu do obsługi serwera BFV.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 17:48 

Okota --> news Lockitta z 14 stycznia: Less than a month into my hiatus I witnessed an early christmas miracle in the form of an email message from DICE. They expressed an interest in seeing BFSM continue and offered to contract me to produce an updated version for BF v1.6 which I have accepted.

Czyli na 100 procent zostanie zatrudniony do zrobienia BFSMa do BFV. Bardzo dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 19:42 

Cubituss napisał(a):
gregolec --> czytałem kilka artykułów o tym, jak to Amerykanie mieli ciężko w Wietnamie z SA-7 (które jak widzę weszło do masowej produkcji w 1968 roku).

Chyba nie - w 1968 weszło do służby w armii ZSRR, bo wcześniej Rosjanie nie zdołali położyć łap na amerykańskiej rakiecie przeciwlotniczej Redeye, której Strzała była dość dokładną kopią. Amerykanie mieli w Wietnamie ciężko z nalotami, z powodu dostarczenia Wietnamczykom stacjonarnych wyrzutni rakiet SA-2 i SA-6. To właśnie te wyrzutnie zwalczały dywizjony Wild Weasels (wyposażone w sprzęt WRE i rakietę Harm). Szczerze wątpię, aby Wietnamowi dostarczono jakieś znaczące ilości SA-7, a jeszcze bardziej, by broń tak świeżą i drogą przekazywano w ręce słabo wyszkolonego Wietkongu. Tym bardziej że jej przydatność w dżungli była ograniczona. Stąd moja kwaśna mina po przeczytaniu akurat tego fragmentu Twojej relacji.
Cubituss napisał(a):
Co do mocy karabinów - Wietnamczycy nie mają AK-47, tylko tajemniczy AKMS. Niestety na stronie http://kalashnikov.guns.ru/models.html nie znalazłem tego modelu - co to może być? Wygląda na to, że ma pustą kolbę, wygląda mi na model dla piechoty zmotoryzowanej, ale raczej nie był ten model słabszy od standardowego.

Amunicja napewno taka sama, S sugeruje, że wersja skrócona - pewnie więc nieco krótsza lufa. Może być więc mniej celny od AK, ale moc obalającą powinien mieć w zasadzie identyczną.
Cubituss napisał(a):
Moja uwaga o mocniejszym sprzęcie dotyczyła przede wszystkim najmocniejszej (i nadużywanej oczywiście) klasy heavy assaulter. Amerykańskie M60 jest o niebo mocniejsze od ruskiego RPD, czyli Diegtariowa

I nic dziwnego, bo M60 to pełnowymiarowy nabój karabinowy 7,62 mm NATO, podczas gdy nabój RPD był słabszy. Jednak M60 miał problemy z niezawodnością w wilgotnym klimacie Wietnamu, a jego masa dawała się poważnie we znaki.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2004, 19:56 
Moderator forum

gregolec napisał(a):
Cubituss napisał(a):
gregolec --> czytałem kilka artykułów o tym, jak to Amerykanie mieli ciężko w Wietnamie z SA-7 (które jak widzę weszło do masowej produkcji w 1968 roku).

Chyba nie - w 1968 weszło do służby w armii ZSRR, bo wcześniej Rosjanie nie zdołali położyć łap na amerykańskiej rakiecie przeciwlotniczej Redeye, której Strzała była dość dokładną kopią. Amerykanie mieli w Wietnamie ciężko z nalotami, z powodu dostarczenia Wietnamczykom stacjonarnych wyrzutni rakiet SA-2 i SA-6. To właśnie te wyrzutnie zwalczały dywizjony Wild Weasels (wyposażone w sprzęt WRE i rakietę Harm). Szczerze wątpię, aby Wietnamowi dostarczono jakieś znaczące ilości SA-7, a jeszcze bardziej, by broń tak świeżą i drogą przekazywano w ręce słabo wyszkolonego Wietkongu. Tym bardziej że jej przydatność w dżungli była ograniczona. Stąd moja kwaśna mina po przeczytaniu akurat tego fragmentu Twojej relacji.

dokladnie, i to wlasnie mialem na mysli jak mowilem ze nawet dla ruskow SA-7 to byla kosmiczna technologia, NVA nie miala az takich ilosci SA-7 zeby w jakis znaczacy sposob wplynac na sytuacje na polu walki, aczkolwiek amerykanie zaslaniali i zmoeniali kierunek wylotu gazow spalinowych zeby zmniejszyc obraz termiczny helikoptera

ciezko to amerykanie mieli z oslawionymi "slupami telegraficznymi" czyli wyrzutniami Dzwina

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2