Teraz jest 4 kwi 2025, 19:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: CDA ocena BFV
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:12 

Ostatnio gdy byłem w M1 zainteresowałem sie okładką dość popularnego pisma CDA, nak której zauważyłem informacje o tym że wlasnie w tym numerze zamieszczona jest recenzja BFV.Otworzyłem ową gazetę spojrzałem na ocene i.......TYLKO 7+ no to są jaja po dłuższym przeglądnięciu recenzji zauważyłem że Bf jest oceniany niemal tylko pod względem singla, to jest troche denerwujące-osoba która nie zna serii i nie interesowala sie nigdy bf mozę zrozumieć że gra jest TYLKO dobra,a jak wiecie stoi na wyższym poziomie bo jej siłą jest multi co nie wynika w żadnym stopniu z recenzji.... :roll:

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:36 

Też widziałem tą recenzję... Poważnie myślę nad napisaniem listu do działu VETO...

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:38 
Moderator forum

zawsze uwazalem ze niektore pismaki maja ograniczony poglad na swiat, to samo jest w czasopismach sprzetowych

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:39 

Ja nie widziałem tej recenzji.. Od dawna nie czytam CDA ze względu na częsty debilizm wkradający się na jego strony... Kurna, wszytskei gazety oceniają Nama, minimum na 90% z zaznazeniem, że jest to gra w zasadzie tylko na multi. A jełopy z cda oczywiście oceniają singla, co za lapsy... Brave, jezeli Ci się chce, to napisz do nich, jestem z Tobą :!: :twisted:

P.s czy ktoś mógłby zeskanować tą recke i mi wysłać??

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:58 
Moderator forum

Ja mam to CDA i śmię twierdzić, że recenzent odwalił partaninę. Nie będe polemizował z jego wrażenieami (bo to sprawa subiektywna), ale z metodologią. Opisuje on BF:V głównie (takie odnoszę wrażenie) na podstawie gry z botami. Jaki to ma sens - recenzowanie gry sieciowej na podstawie singla? Oczywiście widać, że grał online, ale jednak najwyraźniej się skupił na singlu. Rozumiem, że taka jest kolej grania w BF:V - najpierw trening na botach, a po osiągnięciu odpowiedniego poziomu wtajemniczenia gra online. Jednak recenzent IMHO oszczędził na czasie i po oblookaniu mapek na Singlu pograł krótko na multi i na tej podstawie napisał recenzję. Ja uważam, że aby móc ocenić grę online warto pograć z 2 tygodnie na kilku różnych serwach i dopiero wtedy silić się na pisanie recenzji. Jednak CDA jest dosyć netypowym pismem - dla mnie bardzo "nierównym" - teksty na niezłym poziomie mieszają się tam z tekstami nędznej jakości (o poziomie recenzji hardware-u nie wspomnę) - więc czemu się dziwić. Ja dałbym BF:V 8+ - fajna, grywalna, ale na deko anachronicznym engine-ie i momentami monotonna. Jednak recenzent CDA nic nie wspomniał o monotonii - czyżby tak długo nie grał by to zauważyć?

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 14:17 

Sam jestes monotonny :twisted: . Jesli chodzi o wbice sie na serwer, chwycenie jakiejs giwerki, bieganie od krzaczka do krzaczka i czekanie na fraga to masz racje - monotonne. A grales kiedys z 5 albo 10 zwyrolami na tsie, biegnac w zgranym stadku, miazdzac wszystko co wpadnie pod nogi, z akopaniamentem enemy gey stpotted i tam w lewym krzaczku lezy? Nie? To nie znasz prawdziwych urokow tej gry :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 14:20 

zgadzam sie ELD troche za ostro ocenił BFVa. A propo CDA to zauważyliście że w dziale "Nie tylko gramy" w artykule Qni'ika o Action Magu w rubruczce o kącikach tematycznych pisze ze autorem kącika "Linkowisko" jest Gonzo! Jeśli to ten sam co z forum to gratulacje. No chyba ze ktos sie podszywa...

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 14:26 

a jaki sens ma ten caly topic? bo ja nie za bardzo lapie :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 14:29 

Pan Szmata napisał(a):
a jaki sens ma ten caly topic? bo ja nie za bardzo lapie :)
A czy to wazne? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 14:45 

PIOTERRR napisał(a):
zgadzam sie ELD troche za ostro ocenił BFVa. A propo CDA to zauważyliście że w dziale "Nie tylko gramy" w artykule Qni'ika o Action Magu w rubruczce o kącikach tematycznych pisze ze autorem kącika "Linkowisko" jest Gonzo! Jeśli to ten sam co z forum to gratulacje. No chyba ze ktos sie podszywa...

a co ty myslisz ze na swiecie jest tylko jeden gonzo? lol
jest ich w pizdu jesli nie zauwazyles :twisted:

PostNapisane: 24 kwi 2004, 14:51 

Westbam napisał(a):
spojrzałem na ocene i.......TYLKO 7+ no to są jaja po dłuższym przeglądnięciu recenzji zauważyłem że Bf jest oceniany niemal tylko pod względem singla,

Tak ,a czemu??Bo idiotą trzeba byc zeby kupowac gazety z "płytką "w srodku majac net.Ja mam na głównej ustwione gamers hell i leje na gazety.Jak i wiekszosc internautów.Włałczam kompa i pierwsze co robie to sciagam trailery/dema/pre ,często wysłając znajomym linki jak cos ciekawego znajde.

A gazety takie jak CD action to są dla ludzi bez sieci, o która tak ciezko w tym kraju...mysle ze w Polsce zaledwie 10 % graczy ma dostęp do internetu...do szybkiego jakies 3-6 %...
Teraz juz wiesz czemu"tylko 7 +" i czemu tylko single pod uwage wzieli...
IMO jak na single to i tak duza ocena 8)

Jak sam sieci nei mialem zawsze co mies kilka gazet kupowałem...z 50 pln szlo miesiecznie,teraz nie musze...50 w kiermanie :P

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 15:22 
Moderator forum

SplinteR20 napisał(a):
Sam jestes monotonny :twisted: . Jesli chodzi o wbice sie na serwer, chwycenie jakiejs giwerki, bieganie od krzaczka do krzaczka i czekanie na fraga to masz racje - monotonne. A grales kiedys z 5 albo 10 zwyrolami na tsie, biegnac w zgranym stadku, miazdzac wszystko co wpadnie pod nogi, z akopaniamentem enemy gey stpotted i tam w lewym krzaczku lezy? Nie? To nie znasz prawdziwych urokow tej gry :D

Ostatnio tak grywamy w PRGK-V, ale nie będe się kłucił ty się znasz lepiej "My Mastah" więc muszę się mylić.

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 16:27 

Czytanie ze zrozumieniem. Moze troche zle to napisalem, "Jesli nie, to nie znasz prawdziwych urokow tej gry" bylo by jasniej. Wiadomo, nie kazdemu musi podobac sie vietnam. EOC, nie offtopicujmy.

PostNapisane: 24 kwi 2004, 16:29 

qubix napisał(a):
Tak ,a czemu??Bo idiotą trzeba byc zeby kupowac gazety z "płytką "w srodku majac net.

1. Nie każdy zna angielski żeby czytać najpopularniejsze serwisy i-netowe.
2. Z polskich stron o grach to tylko GOL prezentuje dość dobry poziom, a on jest płatny (jeśli nie śledzi się go cały czas).
3. Gazety z "płytką" kupować można wtedy, kiedy się lubi klimat pisma i jest się do niego przyzwyczajonym...

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 17:04 

moze ten recenzent mial pirata i nie mogl sprawdzic jak dziala multi ? :shock: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2