Teraz jest 28 lis 2024, 01:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 maja 2005, 18:24 

Witam panowie od niedawna zacząłem grać w Battlefielda 1942 i praktycznie od początku to samo , po jakiś 20 mintach gry grafika się krzaczy to znaczy psują sie tekstury , mapy wogóle nie sposób odczytać , a szczególnie na szybach pojazdów jakieśkwadraty i na budynkach dziwne , jeśli nikt się nie spotkał to wrzuce screeny.

Gra z serii Classics , oryginał.
Patch 1.61
Stery najnowsze Catalysty
Grafika: Radeon Sapphire 9600 pro
windows XP

czego to może być wina , a może jest jakiś oddzielny patch poprawiający tekstury ??

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2005, 19:43 

Zbyt podkręciłeś kartę, ew. przeszkadzał Ci wiatraczek i go zdjąłeś :]

PostNapisane: 5 maja 2005, 20:00 
Oldboy Battlefield.pl

sztandar napisał(a):
(...) po jakiś 20 mintach gry grafika się krzaczy to znaczy psują sie tekstury (...)

Wygląda na to, że po prostu zaczyna Ci się przegrzewać karta graficzna... postaw obok niej jakiś wiatraczek albo coś w tym stylu i zobacz czy problem ustąpił...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2005, 21:50 

CZyli polecacie jakieś chlodzonko oka sprobuje dzieki za odpowiedź

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2005, 23:08 

No raczej by wypadalo chlodzonko jakies najlepiej na poczatek sciagnij obudowe.Jak to nie pomoze to sobie kup jakis Cooler na grafike za 15 zeta. A jak to nie pomoze :P co malo prawdopodobne :D to ja osobiscie mam w obudowie Wiatrak Biurkowy :D wiem ze to smiesnze ale mi sie tez grzeje na maksa ;] przy okazji chlodzi on ogolnie bebechy Chipset etc :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2005, 23:33 
Moderator forum

Szymas^PL napisał(a):
to sobie kup jakis Cooler

poprosze bez wycieczek osobistych :-)

a w temacie, może sprawdź działanie karty na sterownikach ktore były do niej dołączone ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 23:29 

prawde mowiac mialem to samo w BFV mimo ze nic nie robilem z wiatraczkiem ani nie podkrecalem karty (radeon 9800 pro 128mb). pomogla reinstalka gry i usuniecie spyware i adware z kompa 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 00:17 
Moderator forum

ja kiedyś miałęm GF FX 5950 Ultra na płycie z Celkiem 1400 (Cipset Intel I815E) i grafika się ostro bebiła mimo iż nie podkręcałem grafy, a zasilacz miałem odpowiedni (ModeCom 350W). Żadne zmiany syterowników tudzież reinstale systemu nie pomagały. Po prostu była jakaś niekompatybilność na linii stara płyta <-> nowa grafa i tyle. Zmieniłem płyę+proca na P4 i jest spoko.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 00:53 

_XENA_ napisał(a):
a zasilacz miałem odpowiedni (ModeCom 350W)

hmmmm... jeżeli według Ciebie jest to odpowiedni zasilacz to n/c :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 02:12 
Moderator forum

Zdun napisał(a):
_XENA_ napisał(a):
a zasilacz miałem odpowiedni (ModeCom 350W)

hmmmm... jeżeli według Ciebie jest to odpowiedni zasilacz to n/c :)

Doskonale się sprawował z ostro kręconym P4 i GF FX 5950, potem z 6800GT@Ultra wiec cyba taki zły nie był. Zresztą chyba nie qmasz o jakim zasilaczu mówię. Może nie był to ATP, ale i NoName tesz nie jest (dałem rok temu za niego 270 zeta). Teraz mam także ChiefTec 420W (tesz solidna firma) i IMHO jest gorszy jeżeli chodzi o jakość (mniej stabilnie trzyma napięcia).

Zresztą masz linka z tym zasilaczem:
http://www.modecom.pl/product.php?id=189&pageNr=2

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 09:49 
Oldboy Battlefield.pl

Fragmencik z testu zasilaczy ATX na http://www.benchmark.pl

ModeCom 350GTF - 99zł, napisał(a):
(...)
Dobre parametry podawane przez producenta na tabliczce znamionowej sprawdziliśmy w testach. Trzeba przyznać, że model 350GTF poradził sobie doskonale, utrzymując wszystkie wartości w granicach normy. Jest to potwierdzenie wysokiej jakości serii "GT", co przy bardzo zachęcającej cenie czyni ten zasilacz idealnym wyborem dla standardowych, domowych zestawów o podstawowej konfiguracji. Gdyby jeszcze był nieco cichszy, otrzymałby zapewne pięć gwiazdek od naszej redakcji.

Chieftec ATX1136H - 149zł, napisał(a):
(...)
Co przyniosły testy? Poddany znacznym obciążeniom zasilacz ATX1136H bardzo ładnie trzyma napięcia +3.3 oraz +5V, ale jakość napięć na linii +12V pozostawia odrobinę do życzenia - choć normy napięciowe ATX nie zostają przekroczone. Warto jednak zauważyć, że napięcie +12V pod obciążeniem łącznym 3.3V + 5V + 12V przy 325W, nie budzi już żadnych wątpliwości.
Zasilaczowi Chieftec ATX1136H przyznajemy trzy gwiazdki, głównie za niską cenę, dobrą ergonomię oraz jakość wykonania i polecamy go tylko do podstawowych, mniej wymagających zestawów domowo-biurowych.

Wystarczy za komentarz :?:

Ostatnio edytowano 14 maja 2005, 09:52 przez Tom@s, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 09:51 
Oldboy Battlefield.pl

no i ladne obudowy roba :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 10:28 
Moderator forum

Hehehe - zarówno zasilacze ModeCom-a jak i Chieftec-a mam deko droższe (czyli mam nadzieję lepsze) niż te opisane. Ale kompy je tolerują i dają się nieźle kręcić (P4northwoodHT 2.4@3, a P4prescott 3.0@3.7). Grafy podobnie. Jednak dość tego O/T.

Wracając do tematu - objawy są bardzo podobne do moich. Czasami gra się ładowała od razy ze zbebieniami w grafice, czasami robiły się one po chwili. Jednak były prawie zawsze i przez nie nie dało sie grać. Zmniejszanie detali rozdziałki niewiele pomagało - zwykle opóźniało moment wysypania się bty o pare minut. Dodam jeszcze, że działo się to zarówno w 1942 jak i BFV (tu szczególnie szybko się gra wywalała). Zamieniłem płyte, proca i pamięci (na P4) i teraz chodzi idealnie (zero kłopotów). Miałem wrażenie, że to komunikacja płyta<->grafa via AGP kulała i czasami do pamięci grafiki nie docierało wszystko co powinno.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2005, 12:25 

hmm... ja jednak Modecomowi bym nie zaufał, jeżeli chodzi o zasilacze :) Jak za ta cenę (ok. 300 zł) to zdecydowanie brał bym tagana, a nie chiefteca (chodż sam mam i nie narzekam - kwestia budżetu) lub MODECOM'a. No ale "decyzja nalezy do Ciebie" :)

Strefa czasowa: UTC + 2