Teraz jest 5 kwi 2025, 01:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tiaaa ...
PostNapisane: 24 cze 2003, 03:00 

Zgodzę się z wieloma osobami, jednakowo daleki jestem od wygłaszania jednoznacznych opinii. Moje rady bazują na doświadczeniu własnym. Jeden napęd LG 52x rozwalił mi płytkę raz, po wymianie drugi. Normalnym jest, że nie chcę tego napędu na oczy widzieć. Co nie przeszkadza mi w posiadanu nagrywarki LG 24x 10x 40x, którą sobie chwalę. A napęd wymieniłem na DVD Creative'a. Winę przekładam po części na jakość nośników. Ocenę pozostawiając użytkownikowi danego napędu.

Co do napędów TEAC'a - konkretnie nagrywarek, z doświadczenia - co znajomy nagrał, tylko on potrafił odczytać.

Podobnie z monitorami ... od wielu osób słyszałem, że LG to shit (stary GoldStar) ... sam w pracy pracowałem na Philips'ie ... kupiłem Philips'a ... teraz pracuję na zastępczym, a monit w serwisie.

Sprawdza się stara zasada, trzeba trafić na dobry egzemplarz. Nie ważne jaki na nim jest nadruk.

Tytuł:
PostNapisane: 24 cze 2003, 08:04 
Moderator forum

Holman napisał(a):
co nie zmienia faktu ze LG jest liderem w rozwalaniu plyt, nie mozna wylacznie opierac wlasnych opinii na waskim polu sprzetu ktory sie posiada (choc sam montowalem spawarki LG w 2 kompach z mojego otoczenia i jak do tej pory nie ma z nimi problemow), ja rozmawiam z ludzmi o hardwarze i mam ogolny obraz sytuacji dlatego mam taka a nie inna opinie

Szanuję opinię, jednak jak piszesz sam zamontowałeś 2 spawarki omawianej tu marki i wszystko jest OK. Dalsze kwestie "robienia złej miny" opieramy na opiniach zasłyszanych, tudzież stwierdzę; zaczytanych. Sam niejednokrotnie na grupach poświęconych "hardware" widziałem żal i płacz posiadaczy owych emocji. Przyznam rację, że LG nie cieszy się dobrą opinią. Jednak nie można oceniać na podstawie słowa czytanego. Z dzisiejszym sprzętem jest różnie. Wszystko zależy od egzemplarza. Zdarzało mi się już niejednokrotnie doświadczyć reguły "nie wszystko złoto co się świeci". Możnaby jeszcze dopisać kilka nowych teorii Cyklistów, gdyż np. w moim rankingu niezawodnych marek potrafiły "dołować" jedne z najwyższych, spopularyzowanych swoją niezawodnością marek. Pokuszę się o dodanie tezy, że liczy się także jakość, a ... szczęście 8)

Tytuł:
PostNapisane: 24 cze 2003, 11:09 

mojemu koleszce też pękła płyta w napędzie, mówił że usłyszał bach i pozamiatane, płyta i napęd poszły sie j...ć. może to i bajka sam nie wiem. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 cze 2003, 12:47 

Witam

Zamierzam zamowic z cenegi Bf1942 i w zwiazku z tym mam takie pytanie...jesli zrobie sobie kopie tych 2cd to czy bede mogl na nich grac a orginal bezpiecznie odlozyc do pudelka oczywiscie na tym orginalnym cdkey-u. Czy jest jakas mozliwosc zabezpieczenia sie przed ewentualnym rozwaleniem cd w napedzie... ?. Tak czytalem pierwszego posta to zal mi tego pana bo naprawde mozna sie mocno rozczarowac kiedy plytka strzeli i 129zl... *macha reka*
Z gory dziekuje za ewentualne porady

Tytuł:
PostNapisane: 24 cze 2003, 14:34 
Moderator forum

Wolf napisał(a):
Witam

Zamierzam zamowic z cenegi Bf1942 i w zwiazku z tym mam takie pytanie...jesli zrobie sobie kopie tych 2cd to czy bede mogl na nich grac a orginal bezpiecznie odlozyc do pudelka oczywiscie na tym orginalnym cdkey-u.

Tak, pod warunkiem, że dobrze złamiesz zabezpieczenie Safe Disc.
Śmiało możesz odłożyć oryginalne płytki i wykorzystać oryginalnego cd-key'a. To właśnie ten drugi jest najcenniejszy pomijając koszt nośnika.
Ja osobiście polecam utworzenie obrazu płytki i wykorzystywanie w wirulanym napędzie. Szybciej, ciszej i .. pewniej.

PostNapisane: 2 lip 2003, 21:00 

Art napisał(a):
Wiecie mam jeden problem z grą....

Pękła mi płytka :) podczas odtwarzanie ...

Fajnie nie....

i w ten sposób zostałem posiadaczem p*******j wersji :)

coż produkuja je już po najższych kosztach a sprzedają po 129 zł ...

gdzie tu sęs !

oczywiście gwarancji ci nie uwzględnią bo paragon już dawno wyrzuciłem

a 2 cd bfa wisi teraz na ścianie ku przestrodze i mówi do mnie "NIE GRAJ BO CI PIERWSZY POŁAMIE" ;)

BTW !
UWAŻAJCIE NA SWOJE CENNE PŁYTKI !!

Nie martw się , ja to też miałem :? .
Dziwne bo mi też połamała się 2CD

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 13:42 

A ja sie juz boje bo tez mam LG 52x MAX i nie chce zeby mi sie plytka polamala :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 16:44 

Ja mam dvd lg 16/40 i tez juz tylko jedna plytke - lepiej uwazajcie :roll: .

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 17:44 

Niestety i ja sie dolacze do osob, ktore stracily 2 CD BF-a. I niestety... nagrywarka LG. Nie chce dorabiac do tego teorii, ale na pewno nie wstawie nigdy zadnego napedu LG do zadnego komputera :(

Pozdrawiam,
Jester

PostNapisane: 3 lip 2003, 19:07 

Mi jeszcze plyta nie pekla w moim napedzie "Virtual Daemon Manager v3.29"
;] , cd bf1942 odpoczywaja spokojnie. Polecam do zobrazowania cd bf1942 alkochol

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2003, 20:59 

Ja osobiście mam no-cd crack. Nie marnuje miejsca na moim i tak małym dysku na obrazy płytki, a CD'ki spoczywają bezpiecznie w DVD box'ie. Moge grać bez problemy na prawie każdym serwie (niektóre są pełne lub przeciążone :) ) Tak więc jestem zadowolony i moge spać spokojnie bez obawy o moje CD.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2