2 sprawy:
#1. screeny, modyfikacje itp. możesz znaleźć na
http://www.bf1942files.com (polecam Australijski mirror) - tam jest praktycznie wszystko - trzeba jedynie chwilkę poszukać. Ale odradzam używanie
JAKICHKOLWIEK dodatkówjeśli chcesz grać po sieci w zwykłego BF-a (tyczy się to także modów typu EoD, czy DC). Wiekszość serwerów jest "pure" - dopuszcza korzystanie z BF-a z zainstalowanymi jedynie Road to Rome, patchem 1.4 i mapami Aberdeen i Battle of Britain (oficjalnymi). Przy łączeniu się z takim serwerem gra sama sprawdzi, czy nie ma czegoś zmnienionego lub dodanego (zmienione teksturki, zainstalowany jakiś mod) i jeżeli coś takiego znajdzie wyrzuci komunikat "data differs from serwer" i nie pozwoli się połaczyć z serwerem. Jeżeli jednak chcesz pograć w BF-a z qmplami po lanie lub z botami - to ograniczenie nie obowiazuje.
#2. widoki - to coś na górze joy-a to
hat-switch i zwykle on służy do rozgladania się. BF ma niestety słabo rozwiazany ten problem - rozglądać się można jedynie myszką - wciskasz przycisk (domyslnie lewy shift - możesz ustawic inny) i poruszasz myszką. Tak więc na joy-u tego niestety nie zrobisz - to co piszesz jest niewykonalne. Ja na hat-switch-u mam ustawione zmnienianie widoków (zrobiłem to panelem ustawień joy-a). U mnie na hat-switch-u do przodu to
F9 (zmiana kamery pomiedzy tą w kabinie i na nosie samolotu) do tyłu to
F11 (widok z kamery sprzed samolotu do tyłu - tak sprawdzam czy ktoś leci za mną, albo jak trafiłem bombą), w lewo to
F10 (widok zza samolotu do przodu), w prawo to
F12 (fly-by - samolot przelatuje obok kamery).