Teraz jest 12 kwi 2025, 14:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lip 2003, 02:05 
Moderator forum

mayhem napisał(a):
No więc przejde do rzeczy.
Komputer jest taki: 1700XP, 256 Ramu, HDD 60GB ATA100, 7200obr, karta grafiki słaba (Riva Vanta 16MB).
I tutaj się zaczyna problem, chciałbym się dowiedzieć czy dokupienie GF2 MX400 64MB ramu pozwoli pograć, w miarę komfortowo, w BF1942 (powiedzmy, że w rozdzielczości do 800x600)?
Generalnie z opini graczy wyrażanych na forum nie można wysnuć jednoznacznego wniosku, więc jeśli ktoś miał/ma podobną konfigurację to prosiłbym o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat.
Z góry dzięki

znajomy ma dokladnie taki konfig, gra spokojnie w tej rozdzialce, jak nie masz kasy na nic lepszego to kupuj tego demona wydajnosci ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2003, 04:41 
Moderator forum

Stary jak masz takiego sprzęta to aż się prosi o zmianę grafy i masz spokuj na rok jak nic z grami. (no powiedzmy na rok)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2003, 06:54 

256 Mb ramu to chyba troche za mało jak na bf'a,a skoro już o ramie to można wiedzieć czy mowa o 256 PC 100\133 czy 256 DDR 200\266\333 ?. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2003, 09:33 

Po piwerwsze dzieki za odpowiedź. teraz po kolei...
(NeW)Ambo: pamieci to PC133.
[Night]Max: problem w tym, iż będzie to jedyna gra nowej generacji, która będzie na tym komputerze uruchamiana, oprócz niej odpalam dość rzadko CSa (wiadomo jakie to ma wymagania) oraz najczęściej ADOMa (tekstowy roguelike), więc jak do tej pory wspomniana vanta spisywała się rewelacyjnie, chociaż zdaję sobie sprawę że to jest delikatnie mówiąc shit.
Holman: Dzięki, chociaż może powinienem wspomnieć jeszcze o jednej sprawie. Gra w trybie mltiplayer raczej odpada (a o ile zdążyłem wywnioskować gra się wtedy lepiej, jakoże procesor i karta nie są zbytnio obciążane wyświetlaniem dużej ilości botów), pozostaje tylko singleplayer z botami.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2003, 10:48 

co do geforce-a 2..to miałem go sporo czasu...grałem na nim i było po prostu spoko...zadnych zakłaman...teraz mam zastepczeego gf4mx...bo aktualnie czekam na gf4Titanium

ostatnio gra mi zaczeła jeszcze lepiej chodzić po tym jak zrobiłem se 20 giga wolnego miejsca na dysku :lol: chodzi teraz ultra płynnie :)

a propos ramu to mam 256DDR...wiec problemów nie mam i nie powinienem mieć

ech co sie stało z tymi grami co wymagały 16 lub 32 mb ramu :D[/code]

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2003, 14:00 

Na GF2 MX można spokojnie grać w 800x600x16 z texturami do 60%.
256MB starczy do jako takiej gry na W9x/ME ale do XP/W2k to będzie mało a gra z texturami na minimum mija się z celem. Obojętnie czy jest to SDR czy DDR. Różnica jest na tyle mała że można o niej zapomnieć. Najwazniejsza jest ilość.
A jak już kupujesz GF2 MX które obecnie chodzą po około 100zł to może warto rozważyć dołożenie około 40-50zł do GF2 GTS ?
Lepszy od GF2 MX a w podobnej cenie jest też GF1 DDR więc może warto rozważyć zakup czegoś innego niż na maksa okrojony GF2 MX ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2003, 20:48 

ja mam podobnego kompa tylko ze mam geForce 4 mx 420 64 mb i u mnie sie haczy ze ja pier.....wiec wole nie myslaec co moze byc u ciebie....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2