Teraz jest 12 kwi 2025, 14:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 lip 2003, 20:33 

nie doszukalem sie w biosie opcji agp aperture size, gdzie to jest???????????????????????, mam AMI bios , plyte ECS K7S5A SiS735

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2003, 20:37 

Wszyscy mowia ze zeby moc komfortowo zagrac w bf1942 trza mien przynajmniej 512 mb ramu, jakiegos ge force 4 ti albo readeona 9XXX

To dlaczego producenci gry napisali ze ZALECANE (nie minimalne)wymagania to pIII 800mhz, akcelerator 64 Mb z H T&L,256mb ram

Na kompie spelniajacym ZALECANE wymagania gra powinna chyba chodzic bez problemu, a umnie jakos nie chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2003, 20:43 

Maciejak musisz dobrze skonfigurowac kompa! Ja mam Celeron 1200 Mhz, 128 ram, GeForce2 MX 100/200 32 Mb i jakoś problemów nie mam (tylko długie wgrywanie mapy)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2003, 20:55 

akurat, jakim cudem, ale jesli to prawde, to powiedz jak tego kompa skonfigorowac , prosze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2003, 21:13 

Obawiam się że musisz zreinstalować system. Jeśli masz nagrywarke to przedtem nagraj sobie na dysk najważniejsze pliki i: najnowsze sterowniki do płyty głównej (w twojim przypadku poszukaj sterownikow SiS), najnowsze sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej, najnowszy DirectX. Jeśli nie masz nagrywarki to ściągniesz po reinstalacji. Instaluj zgodnie z kolejnością ściągania (ale dopiero jak będziesz miał wszysko) czyli najpierw płyta potem karta i na koniec DX. Potem przeprowadz wszyskie testy w DX wpisując w uruchom: dxdiag. Po tym wszyskim ściągnij najnowsze SP do Windows i uporządkuj dysk. Potem zainstaluj BF i zaczynaj najpierw opd najniższej jakości obrazu i dźwięku aż wreszcie znjadziesz płyną i ładną konfiguracje :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2003, 10:35 

watpie ze to cos da, ale skoro tak mowisz.
Na serio nie robisz mnie w konia ?
powiem ci ze mam win 98 se, i mniej wiecej 2 razy lepszego kompa od ciebie, a gra sie haczy, zreszta obejrzyj post "kicha z grafiką"
I co miaes na mysli mowiac"uporzadkuj dysk", chodzilo cie o defragmentacje,scandisk, i porzadkowanie dysku(disc cleanup) ??
i jakom masz wersje bf1942, pirata czy oryginal ?

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2003, 16:55 

Mam oryginał i Win Xp. Z upodządkowaniem dysku chodziło własnie o to co podałeś. Co do Win 98 to słyszałem że tragicznie radzi sobie z zarządzaniem pamięci dlatego spóbój jeszcze z win Xp. Tylko musze cię zmartwić. Win Xp mam oryginał dlatego ściągam sobie uaktualnienia z strony microsoft. A wiele tych "łatek" poprawia wydajność Windowsa dlatego lepiej poszukaj oryginału win Xp.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2003, 17:03 

Dobra sorry za posty pod rząd ale maciejak muszy to zauważyć :P. Ważne jest to czy grasz w SP czy w MP. Drugie wedjz do sterownikow nvidia ( ustawieniach ekranu, tam gdzie ustawiasz rozdzielczosc kliknij zaawansowane) i w opcjach wszyskich! popatz jakie masz ustawiania. Przeczytaj jescze raz cały temat kicha z grafą i zapisz wszysko co ci koledzy polecili zmienić w ustawieniach sterowniów. Dodatkowo zmień zmień w ustawiniach grafiki wszędzie gdzie się da z jakości na Wydajnosc!

A co do gry czy w MP czy w SP to ważne bo SP obciaza bardzo bardzo kompa. W innych grach nie ma takich problemow ale w BF sa dlatego graf w MP!

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2003, 18:03 
Moderator forum

Maciejek napisał(a):
Wszyscy mowia ze zeby moc komfortowo zagrac w bf1942 trza mien przynajmniej 512 mb ramu, jakiegos ge force 4 ti albo readeona 9XXX

To dlaczego producenci gry napisali ze ZALECANE (nie minimalne)wymagania to pIII 800mhz, akcelerator 64 Mb z H T&L,256mb ram

Na kompie spelniajacym ZALECANE wymagania gra powinna chyba chodzic bez problemu, a umnie jakos nie chodzi

Dzięki temy, że tak było napisane ty gre kupiłeś a oni zarobili pienążki - czy to dużo nie wyjaśnia?

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2003, 21:19 

Dowodca_Pawel: Nie trzeba mieć oryginalnej Windy żeby instalować patche i service paki. W98 cienko zarządza pamięcią ale i zajmuje mniej pamięci od XP i ma nieco inny sposób obsługi sprzetu przez co w grach przeważnie jest wydajniejszy od XP a na naprawde mocnych sprzetach czy XP czy 98 to jest niemal bez różnicy :)

Strefa czasowa: UTC + 2