Teraz jest 12 kwi 2025, 14:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sie 2003, 11:45 

Mam pytanko do graczy ktorzy graja na 64 osobowych serverach eauk. Otoz od paru dni mam na nich potezne lagi i niewiem czy to dotyczy tylko mnie czy wszyscy maja takie. Ping jest ok 50-60. Jeszcze jedna sprawa co dokladnie oznacza flux w The All-Seeing Eye?

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 12:05 

Chodzi o EAUK nFORCE ? chyba tak bo te sa ustawione na 64.... ja tez mam tam lagi ale tylko wtedy gdy jest tam od 50 osób w zwyz chociaz ping jest OK. A mam Athlona 2600+ grafika: GFti200 i 512 Ramu 400 Chyba karta grafiki nie wyrabia... a moze ram ?? Pewno Grafika i Ram...

A tak wogóle to gram na serwerach EAUK gdize jest zawsze do 32 ludzi i fajnie sie gra no i leci HUSKY :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 12:49 

Mysle ze to niejest wina sprzetu bo wczesniej (2 tygodnie temu )tego niebylo. Ja mam GF4 TI 4200 768 DDR Ram pc 333, Amd 1800 XP i jezeli na tych serverach gra powyzej 50 graczy to laguje niemilosiernie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 15:23 

Do ilości graczy nijak się ma grafika. Najbardziej znaczące to jakość i szybkość łacza, ilość pamięci i procesor.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 16:19 

No nie wiem ale fakt ze sprawdziłem to osobiscie i jak było mniej niz 50 osób to OK, a jak jest juz wiecej to jakis taki dziwny Lag sie robi chociaz Ping jest OK -> około 100.

Nie wiem czy było tak wczesniej bo sprawdzael to kilka dni temu....

YURI masz 768 Ram`u ?Bo ja sie zastanawiam sie czy warto miec wiecj niz 512 RAM...

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2003, 17:11 

hmm jak gram na yogim w ponad 50 osób to jest spoko...ping mam od 89-130 (mam 64/kbps ISDN :( ) ale ja mam co innego..mianowicie jak gram na servie ...to mam co jakis czas ostre klatkowanie...którego nie pownienem miec....grałem na mapie Closefire i gdy patrzyłem na okolice ruin świątyni (tam gdzie toczą sie najwieksze walki) nie miałem problemów...ale jak kilka minut potem stałem w bazie miałem powazny spadek fps.... , spojrzałem na ping....120..wiec nie powinno być problemów..ale to pewnie wina mojego procka (850mhz)..ale na sczescie jusz niedługo (btw.miał byc już o wiele wczesniej :|) bede miał nowego procka i płyte główną..wiec sadze ze powinno naprawic ten feller

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2003, 00:13 

drprzem napisał(a):

YURI masz 768 Ram`u ?Bo ja sie zastanawiam sie czy warto miec wiecj niz 512 RAM...

Zalezy jaki masz OS. U mnie roznica pod XP jest ogromna. Zadnych doladowan z dysku, i zawsze podczas ladowania nowej mapy (okolo 8-10 sek) jestem w pierszej piatce na mapie co daje oczywiscie plusy mozna sobie wybrac sprzet na jaki masz ochote. Duzo daje tez karta muzyczna z dopalaniem sprzetowym wtedy procek tak sie niewysila bo wszystkie obliczenia robi karta. Helmut co do klatkowania to tez mialem jak uzywalem karty muzycznej zintegrowanej z plyta glowna. Po zamontowaniu Audigy2 klatkowanie zniklo.

Strefa czasowa: UTC + 2