Teraz jest 24 lis 2024, 03:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 kwi 2006, 18:22 

mam problem z bf bo niby wszystko dobrze ale gra sie laduje i na tym sie konczy... na celeron 2ghz i nvidia mx440 wszystko idzie dobrze lecz na 2 kompie z sempronem 2200+ i radeonem 9200 wystepuje sytuacja opisana wyzej... czy bf poprostu nie lubi ati czy co? to napewno nie wina progsow ktore mam na kompie bo jak zmienie sterowniki i wrzuce dysk do 1 kompa to wszystko na nim juz dziala :/

PostNapisane: 11 kwi 2006, 18:48 

chlitto napisał(a):
mam problem z bf bo niby wszystko dobrze ale gra sie laduje i na tym sie konczy... na celeron 2ghz i nvidia mx440 wszystko idzie dobrze lecz na 2 kompie z sempronem 2200+ i radeonem 9200 wystepuje sytuacja opisana wyzej... czy bf poprostu nie lubi ati czy co?

Jeżeli coś podkręcałeś, to nie tylko ATI nie lubi, ale innych też... BF, jak wiele gier 3D, jest bardzo czuły na overclocking (zerżnięte bodajże z poradnika newbie's :P )
chlitto napisał(a):
to napewno nie wina progsow ktore mam na kompie bo jak zmienie sterowniki i wrzuce dysk do 1 kompa to wszystko na nim juz dziala :/

Nie qmam... to działa, czy nie działa?
Ile masz pamięci RAM na obu komputerach, bo to też ważna rzecz... im więcej tym lepiej. Jak masz WinXP, to w Menedżerze zadań powyłączaj zbędne programy uruchamiane w tle (jak nie wiesz, które to, to poszukaj w necie/popytaj rodziców, jeśli się na tym znają). Nie wyłączaj tylko usług lokalnych i plików SYSTEM. Może to pomoże...

Yakcyll

Ostatnio edytowano 12 kwi 2006, 18:44 przez Rajder, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 kwi 2006, 19:22 

jak przeloze dysk do komputera z nviadia wszystko dziala jak do ati nie dziala (wszystkie stery zmieniam dostosowujac je do kompa a gry takie jak need for speed mw dzialaja na obu kompach, tylko z bf sa problemy :/ ) ramy sa takie same na obu kompach... wiec wydaje mi sie ze powodem moze byc niechec bf do ati

uzywa tu ktos moze radeona 9200?

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2006, 19:30 

cienias :D
Na dysku (bo z tego co widze masz jeden) masz zainstalowane sterowniki do k. graficznej nVidii. Zainstaluj BF1942 na oddzielnym dysku, tj. tym, który siedzi w kompie z ATI i tam zainstaluj sterowniki do ATI.

Czyli dwa dyski, jeden wspólny na dwa kompy ci nie pójdzie :)

Yakcyll

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2006, 19:47 

Rajder napisał(a):
cienias :D
Na dysku (bo z tego co widze masz jeden) masz zainstalowane sterowniki do k. graficznej nVidii. Zainstaluj BF1942 na oddzielnym dysku, tj. tym, który siedzi w kompie z ATI i tam zainstaluj sterowniki do ATI.

jak juz pisalem 2 razy :wink: zmieniam stery przy kazdej zmianie kompa, gdybym nie zmienil to raczej need for speed mw by mi nie chodzil no nie :P ?

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2006, 20:22 

Powalone... Nie chce nabijać postów, ale człowiekowi trzeba pomóc :)

Ustalmy fakty:
Masz dwa komputery.
:arrow: Jeden Intel Celeron 2 GHz, nVidia GeForce 4 MX 440 (jak moja)
:arrow: Drugi AMD Sempron 2200+, ATI Radeon 9200
Na pierwszym BF1942 działa, na drugim nie.
Nadal nie wiem (niby głupota, ale ja mam problemy z niektórymi rzeczami...), czy masz jeden, czy dwa dyski :P Żeby nie postować, zróbmy tu rozwiązania dla dwóch sytuacji:
:arrow: Jeden dysk: No comment :P nie pójdzie ci za żadne skarby. Poza tym ustawienia BF1942 nie zmieniają się same. Musisz grzebać w ustawieniach video itp. po każdym przełożeniu :)
:arrow: Dwa dyski: problem sprzętowy (ILE TEGO RAMU?) lub aplikacyjny (powyłączaj antywirki, firewalle, inne zbędne gadżety, explorera też możesz, o ile wiesz, jak go uruchomić z powrotem :) )

Yakcyll

Strefa czasowa: UTC + 2