Teraz jest 19 lut 2025, 22:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 paź 2003, 19:37 

Witam. :D Sprawa jest pewnie znana wszystkim. A mianowicie kwestia pirat czy nie. Mam ORGINALNY bf. Kupiłem, bo stwierdziłem, że pirat nie popłaca [ kłopoty z patchami itd.]. I co ?. Zainstalowałem EoD 0.21 i wyskakuje mi na mp invalid cd key, sprawdam Anubisa i to samo . Niezłe jaja co :cry: .

Pomóżcie bo zeświruję :evil: . Gra jest zajefajna i chciałem pograć na modach ponoć tak dobrych jak FH.

Pozdra

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2003, 21:27 

Jakiego masz patcha ??????
Najlepiej 1.45.
Aha gdzie kupiłeś tego BF'a jak u babci stojącej na targu i wydałeś 120zł bo Ci wmawiała że to orginał a pudełka nie ma bo sie fabryka spaliła i ma ostatni egzemplasz to znaczy że masz pirata.

Tytuł: update
PostNapisane: 14 paź 2003, 21:30 

W sklepie zwanym Media Mark. Z instrukcją i c keyem i wszytskim tam w pudełkiem takim samym jak DVD. Ale jest lepszy numer teraz nie moge na zaden server Mp wejść. Tzn mam ver. 1.45 i wcześniej nie był takich problemów a po zainstalowaniu EoD, tragedia.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2003, 21:40 

A jak zainstalowałeś ??????
Wpierw BF'a później Patcha 1.45 a później EOD'a jak nie to ma być taka kolejność jaką podałem.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2003, 22:09 

No nie. najpierw grałem sobie sobie w bf i było ok. Potem był świetny mod FH i sobie grałem, potem był taki sobie mod BG, i ciągle sobie grałem. no nareszcie ściągnąłem EoD napierw 0,2 potem 0.21 i se już nie pograłem

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 00:30 

po 1
napisz nam piersze cyfry cd=keya to ci powiemy czy powinien dzialac

po 2
czy jak kupiles gre to byla otwarta czy nie ?? bo jak tak to sprawa jasna :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 03:22 
Moderator forum

przypadek z życia wzięty:

na stoisku w media lezy sobie otwarty BF, podchodzi pan kierownik bierze do łapy opier.... sprzedawcę i mówi "zafoliować i na półkę"

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 04:26 

to jeszcze nic.
niedawno zakupilem w TESCO czy w innym rownie gownianym miejscu - nie pamietam - gre ARCANUM. pudelko bylo bez folii ale z takimi dwoma paskami z plastiku.
cos mi sie nie spodobalo wiec jeszcze przed kasą otworzylem to opakowanie, i ok , plytki znajdowaly sie w specjalnym plastikowym pojemniku z czujnikiem (nie da sie z nim wyjsc przez bramki ani nie da sie otworzyc takowego bez odpowiedniego narzedzia ktore ma kasjer/kasjerka - opakowanie te zostaje w sklepie)
cale szczescie zazyczylem sobie aby sprawdzic zawartosc CD przy mnie (jeszcze przy kasie ale tuz po zaplaceniu). i tu totalne zaskoczenie, okazalo sie ze z 3 cd zostal tylko jeden - z muzą, 2 cd z programem wyparowaly hehe, ale opakowania zostaly. oczywiscie zaraz udalem sie do miejsca reklamacji hehehe, i okazalo sie ze to nie pierwszy przypadek, po prostu mają/mieli zlodzieja wsrod pracownikow. bulwer totalny, wiecej egzemplazy nie mieli na stanie wiec oddali kase. mozliwe wiec ze jakis uczciwy inaczej pracownik MediaMarkt po prostu Cie okradl.
taki lajw...

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 07:17 

Odinstaluj bf, nastepnie usuń także na końcu folder po nim gdyż najczęsciej zostaje. I zrób wszystko powolutku od nowa. Czyli bf z płytek a nastepnie pacz 1.45. Nie instaluj żadnych dodatków tylko goły bf z paczem. Wejdź na serwery jakieś, sprawdź czy wszystko działa i daj znać. Ps. Może ktoś miał fizyczny dostep do twojego komputera ? Jakiś życzliwy kolega czy coś ? I ukradł ci poprostu cd key, a dac sie gra tylko na jednym przez jedną osobę. Pomyśl przeanalizuj wszystkie możliwości...
Może mimo, że niby masz oryginał bawiłeś sie jakims key generatorem i poprostu on podmienił ci twój oryginalny cd key na swój generowany ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 09:52 

A mnie sie cos zdaje ze gosc ma pirata i chce sie dowiedziec co moze zrobic zeby grac(chcialbym sie mylic)

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 10:40 

Też miałem pewne wątpliwości bo to róznie bywa z ludźmi ale zerknąłem sobie na
http://bftracks.net/appl/bft/Player/view/1175041
Na piracie raczej by sobie nie pograł. Więc chyba faktycznie coś namieszał albo stał się ofiarą zwykłego chamstwa. Zrób więc tak jak Ci radził Shaggy. Jeżeli jednak ktoś Ci zakosił CD-keya to wtedy masz niestety duży problem.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 13:58 

Dzięki za odpowiedzi. Sprawa jest dziwna bo grałem sobie po necie przez jakiś miesiąc i tu nagle "invalid cd key" :shock: .

Po przeczytaniu paru postów na trym forum zrozumiałe , że z zainstalowaniem pirata na necie jest trochę zabawy i kłopotu, więc kupiłem w sklepie orginał. Zafoliowany i z instrukcją itd :D .

Teraz czeka mnie deinstalacja i trzymanie kciuków, że nie będę musiał grzebać w rejestreach albo formatować dysku :wink:

W krótce się odezwę i powiem jak poszło.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 14:02 

trzymam kciuki.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 14:50 

Uf. :D
po ponownym zainstalowaniu, chodzi wszystko jak burza. Zarowno Bf, Eod i Fh. Zastanawiam się tylko nad tym czy ktoś mógł wygenerować identyczny Cd key jak mój ?

Może to był powód, że gdzieś pojawiła się bolek z takim camym cd keyem i kiedy on jest na necie to ja jestem brany za pirata ?

W każdym razie dzięki za rady i do zobaczenia [ czyt. zabjania mnie] na necie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 16:31 
Oldboy Battlefield.pl

nie invalid cd key pojawia sie jak masz zly - nie znajdujacy sie w bazie danych EA cdkey
a jak ktos uzywa tego samego to wtedy jest - cd key in use (to akurat tez sie zdaza jak szzybko zmieniasz servery albo na laczu powstaja duplikaty pakietow... wtedy master server widzi 2x to samo i wypluwa reqest denyed - cdkey in use

Strefa czasowa: UTC + 2