Teraz jest 18 lut 2025, 23:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 15:17 

:D Sprawdziłem co to znaczy NEO. Ludzie ja naprawdę nie mam i nie miałem się za kogoś lepszego od was, a już na pewno nie od gości z klanów. Przyjąłem wszystkie uwagi do wiadomości. Wielkie dzięki za linki i zrezygnuję z ASE. Nawiasem mówiąc to obecnie jestem na poziomie średniej amatorszczyzny tzn. na ziemi dobry, w powietrzu beznadziejny, a na wodzie średni. Ale dzięki waszej życzliwości ilość fragów i punktów wzrosła o prawie 100 procent. :wink: OCZYWIŚCIE 100% MOICH UMIEJĘTNOŚCI A NIE WYMIATACZY :D
:?: JESZCZE JEDNO GŁUPIE PYTANIE. GDY URUCHOMIĘ MECZYK Z BATELFIELDA (OCZYWIŚCIE BEZPOŚREDNIO Z GRY - TAK WIEM ŻE JEST PROGRAM DO WYSZUKIWANIA POLSKICH SERWERÓW) I GRAM TO PING W MOMENCIE GDY ZGINĄŁEM LUB STOJĘ W MIEJSCU LUB GDY STOJĘ NA BARCE I KTOŚ NIĄ KIERUJE A JA SIĘ NIE PORUSZAM WYNOSI 10. A GDY TYLKO RUSZĘ MYSZĄ SKACZE NA 114 I JEST PRZESKOK GRAFIKI I ZNÓW KULE DOCIERAJĄ Z OPUŹNIENIEM.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 15:45 

Masz ping nie 10 tylko 100 czasami w bf jest tak, że nie pokazuje jednego zera... Np. 40 to 400, wtedy patrz na ping całej drużyny i jak jest około np. 190 to wiesz, że masz 400 a nie 40 :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 16:02 

:D DZIĘKI BENQ. Widzałem Ciebie kilka razy w akcji. Czy należysz do jakiegoś klanu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 16:28 

Taka drobna poprawa
On niema pingu "100" tylko 1000 (a w Bfie do konca nie jest tak, ze dodaje sie jedno 0 jak czujesz przycinki i pokazuje ci np 40 lub 50 pingu. Ja kiedys mialem radiowke i ping 102 to w oczku bylo widac 6578 jakos tak)
Musisz zrobic cos z laczem albo pousowac zbedne programy ktore zwalniaja ci neta moze wtedy nie bedzies zmial lagow.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 11:14 

:oops: Przepraszam za ostatnie głupie pytanie? Tak wiem jestem mało spostrzegawczy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 15:46 

rage napisał(a):
:D DZIĘKI BENQ. Widzałem Ciebie kilka razy w akcji. Czy należysz do jakiegoś klanu.

teraz już nie :wink: :cry:

A gdzie mnie widziałeś? :roll: :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 09:57 

BenQ WIDZAłEM CIEBIE RAZ NA SERWERZE Z "MIDWAY ONLY". STARTUJE ON CODZIENNIE OD OKOłO 9.00 :D
GRAM PRZEZ CAŁY BOŻY DZIONEK. JEST TYLKO JEDEN MALUŚKI PROBLEMIK. COMPA MAM U SIEBIE W SKLEPIE I BARDZO CZĘSTO MUSZĘ PRZERYWAĆ AKCJĘ ZE WZGLĘDU NA KLIENTÓW. PRZEPRASZAM Z TEGO MIEJSCA WSZYSTKICH, KTÓRYCH PODWOZIłEM SAMOLOTEM, DESANTÓWKĄ, STATKIEM, NIE OSŁANIAŁEM CHOCIAŻ BYłEM TUŻ ZA PLECAMI ITD. ITD. PRZEPRASZAM ZA CHILOWE NARKOLEPSJE.

TAK NA MARGINESIE TO PING MI NIE SPADł. ALE, ALEEE... JEST ZA TO REALNY (MOŻNA SPOKOJNIE UŻYWAĆ SNAJPERKI NA PINGU OKOŁO 120-130- CEL W RUCHU)TJ. SFORMATOWAŁEM DYSK, ZAINSTALOWAŁEM ANTYWIRUSA (TROSZECZKĘ OGRANICZAJAC JEGO INGERENCJĘ W SPRAWDZANIE TOWARU PRZYCHODZĄCEGO), ZAINSTALOWAŁEM "HLSW", OTWORZYŁEM NA ŚWIAT FIREWALLA W PROTOKULE ICMP W ZAPORZE WINDOWS, KTÓRA MIEŚCI SIĘ W CENTRUM ZABEZPIECZEŃ. :wink: I HEJA W WIR WALKI. OCZYWIŚCIE TRZEBA RÓWNIEŻ ZPACZOWAĆ BF1942 :D
I TO WSZYSTKO CO MIAŁEM DO POWIEDZENIA. NA RAZIE NIE BĘDĘ ZAŚMIECAŁ FORUM GŁUPIMI PYTANIAMI :roll:
A NEOSTRADA CÓŻ - jak sie panie mieszko na zad... to co innego ci zostało
oni wszędzie ciebie dorwią. STRZEŻCIE SIĘ :!:
Ewentulany kontakt Rage@poczta.onet.pl
8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 10:09 

Możesz pisać bez Capsa?

Zobaczymy się na serwerze ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2007, 11:45 

ja mam neo 512 ... i powiem Wam że nie narzekam ... ale jak masz już 1 mb to da się przeżyć . Ja wcale nie mam takich lagów w innych grach przynajmniej ... obaczy się jak w BF'ie ;D Sprawdz czy masz powyłanczane wszystkie programy do ściagania plików (emulek , bitcomet , utorrent , bearshare itd) oraz ja bym Ci polecił X-Fire zamiast ASE ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2007, 13:39 

A teraz odpowiem sam na swoj problem. :roll:

1. ping mozna przetestowac na http://www.speedtest.net/
2. jezeli ten tescik pokaze, ze ping po polaczeniu z polskim serwerem wynosi 80 lub 120 to tak bedziesz mial i amen (no moze do 10% zawyza)
3. nie zmieni tego zaden program i powylaczane zasysacze, poniewaz zabiegi te wplywaja jedynie na lagi objawiaja sie podczas gry jako "stop klatka" lub krotkim skokiem pingu (kilka sekund moze trawac skok pingu)
4. syfy w kompie to juz inny temat - ale wystarczy miec cos anty- na nie i po klopocie.
5. jezeli jestes maniakiem starych gierek i uzywasz czegos do obnizenia parametrow kompa to sprawdz pozniej czy nie zaszczepiles tego efektu na stale - ale to nie wplywa bezposrednio na ping lecz na lagi.
6. ja mam ping (najnizszy 90 - polskie serwy z b.dobrym polaczeniem) duzy i nic na to nie poradze - przy przesyle 1024 . Dlaczego sie skarze? TO SPROBUJ JEDEN Z DRUGIM NA ZAGRANICZNYCH SERVACH STANAC 1 ON 1 I ZOBACZYMY CZY PRZY STOSUNKU 1/2 W PINGU DO PRZECIWNIKA BEDZIESZ MIAL SZANSE - no chyba ze trafisz na goscia z 1/4 zycia, bo nawet poczatkujacy potrafi baty niezle zlozyc.
7. To posiodme powinno byc po pierwsze. ZADZWON DO PAJACOW, KTORZY ZALOZYLI CI INTERNET I ICH OP@$#$%!, a pozniej grzecznie sie przedstaw (bo i tak nie masz na to wplywu) i zapytaj kiedy z laski swojej podlacza ciebie prawidlowo :evil:

Ja czekam juz od poczatku lutego 2007

A jezeli ktos powie ze: JA MAM PING 30/40 I TAKZE MAM NEO I TO 512 I ROWNIEZ WIE ZE PING SKACZE bo TPSA I BLA BLA BLA. To niech sprobuje mieszkac na wsi gdzie kazde sparciale za komuny zlacze jest wykozystywane aby upchnac komus neostrade z przesylem 1024 moze nawet miec 4096 i tak ping bedzie mial 90 bo ma $$#%$^% zlacze.
Jezeli ktos wie jak na tepsie wymoc obnizenie pingu lub jak z tego tytulu placic nizsze oplaty prosze o odpowiedz. :|
PS przepraszam ze sie unioslem :oops: ale odczuwam teraz ulge. :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2007, 16:02 

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text
Planowane zakończenie większości z tych inwestycji to koniec pierwszego kwartału 2007 r. i początek drugiego kwartału 2007 r. Inwestycje te powinny w wystarczającym stopniu zapewnić przepustowość sieci dla klientów neostrady tp. Ponadto prowadzone są działania, mające na celu poprawienie jakości usług w zagrożonych regionach. Działania te polegają na „przepinaniu” klientów na mniej obciążone trakty.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2007, 12:02 

:) Dzieki za slowa otuchy. To wystawi moja cierpliwosc na probe. Jak zwykle tepsa nie okreslila dokladnie terminu.
:? Mi za kazdym razem kiedy do nich zadzwonilem odpowiadali: "juz nie dlugo, lada chwila, prosze sprawdzic za kilka dni" - ale trafialem na konsultanta (rasowego zbywacza - bylem bardzo uprzejmy i nie rzucalem miesem, ale ile mozna). Teraz z telefonem poczekam do konca kwietnia - a co tam, dam im sznse. OSTATNIA :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2007, 11:37 

Dobra temat można zamknąć. TP S.A. robi swoje a ja swoje :) . jest 13 czerwca 2007 roku i nic sie nie zmieniło. Zaczynam się przyzwyczajać. Ostatnio nawet sparciałe złącze musiało się utlenić bo wyskoczył mi błąd 721 w próbie połączenia (mamy 24h na naprawe centraliki).
Jeżeli ktoś ma dopiero co założoną neostrade to może zerwać umowe na samym początku - jeżeli nie jest zadowolony z połączenia koszta około 120 zł + aktywacja. Ja po tylu miesiąch musiałbym zapłacić około 650 kary za zerwanie umowy.
Na koniec moge dodać aby pozbyć się większości lagów warto zainstalować Cfospeed'a lub coś o podobnym działaniu (tj. program do jednoczesnego odbierania i wysyłania danych - ułatwia granie z ts i można mieć wszystko włączone - np.gg, xfire i inne zasysacze) :)

PS. dla mnie temat skończony. może komuś sie cos z tego topiku przyda.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2007, 16:31 
Moderator forum

Jeszcze słówko odemnie, sprzedam Ci pomysł jak zerwac z TPSA umowe terminową. Składasz 3 reklamacje pod rząd .. po każdej musi przyjechać serwis techniczny, przy złożeniu 4 reklamacji wadliwego działania usługi otrzymasz zgodę na rozwiązanie umowy bez żadnych dodatkowych roszczeń ze strony TPSA. Ja tak zrobiłem w 6 miesięcy od wzięcia Neo , mimo tego że warunki techniczne były itp itd. Powodzenia.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2