A teraz odpowiem sam na swoj problem.
1. ping mozna przetestowac na
http://www.speedtest.net/
2. jezeli ten tescik pokaze, ze ping po polaczeniu z polskim serwerem wynosi 80 lub 120 to tak bedziesz mial i amen (no moze do 10% zawyza)
3. nie zmieni tego zaden program i powylaczane zasysacze, poniewaz zabiegi te wplywaja jedynie na lagi objawiaja sie podczas gry jako "stop klatka" lub krotkim skokiem pingu (kilka sekund moze trawac skok pingu)
4. syfy w kompie to juz inny temat - ale wystarczy miec cos anty- na nie i po klopocie.
5. jezeli jestes maniakiem starych gierek i uzywasz czegos do obnizenia parametrow kompa to sprawdz pozniej czy nie zaszczepiles tego efektu na stale - ale to nie wplywa bezposrednio na ping lecz na lagi.
6. ja mam ping (najnizszy 90 - polskie serwy z b.dobrym polaczeniem) duzy i nic na to nie poradze - przy przesyle 1024 . Dlaczego sie skarze? TO SPROBUJ JEDEN Z DRUGIM NA ZAGRANICZNYCH SERVACH STANAC 1 ON 1 I ZOBACZYMY CZY PRZY STOSUNKU 1/2 W PINGU DO PRZECIWNIKA BEDZIESZ MIAL SZANSE - no chyba ze trafisz na goscia z 1/4 zycia, bo nawet poczatkujacy potrafi baty niezle zlozyc.
7. To posiodme powinno byc po pierwsze. ZADZWON DO PAJACOW, KTORZY ZALOZYLI CI INTERNET I ICH OP@$#$%!, a pozniej grzecznie sie przedstaw (bo i tak nie masz na to wplywu) i zapytaj kiedy z laski swojej podlacza ciebie prawidlowo
Ja czekam juz od poczatku lutego 2007
A jezeli ktos powie ze: JA MAM PING 30/40 I TAKZE MAM NEO I TO 512 I ROWNIEZ WIE ZE PING SKACZE bo TPSA I BLA BLA BLA. To niech sprobuje mieszkac na wsi gdzie kazde sparciale za komuny zlacze jest wykozystywane aby upchnac komus neostrade z przesylem 1024 moze nawet miec 4096 i tak ping bedzie mial 90 bo ma $$#%$^% zlacze.
Jezeli ktos wie jak na tepsie wymoc obnizenie pingu lub jak z tego tytulu placic nizsze oplaty prosze o odpowiedz.
PS przepraszam ze sie unioslem
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
ale odczuwam teraz ulge.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)