Naiwność jest karana.
Myślałem że kupię BF'a, zainstaluje i odpale. Z Empiku wzięłem ostatnie pudełko. Przyszedłem do domu - instalacja:
Yes, Yes, Browse E:\BF1942 Yes Leci.
Doszło do konca. Podekscytowany odpalam - szybkie ustawienia grafiki, dostosowanie klawiatury do moich potrzeb i klikam na Mulitiplayer.
Pierwszy lepszy server: ping 90, 14/16 graczy.
Prosi o pacza. 2 godziny sciągania i patch jest na HDD. Znowu
Yes, Yes... i instaluje. Poszło. Odpalam i w międzyczasie ściągam mody - EoD, FH i DC.
Znowu zakładka Multiplayer, Refresh i serverek - ping ładny, zero graczy. Przetestujmy.
'Connecting...' 'Invalid CD Key'
WTF ?
Patrzę na opakowanie rodem z pudełek dla filmów DVD, patrzę na świężo zerwaną folię i zastanawiam się czy ktoś w Empiku mógł mnie cmyknąć.
Dla odreagowania 2 godzinki na rowerze, wracam spocony do domu, patrzę - FH już jest.
Myślę - pogram w Single. WinRar 3.2 - rozpakowuje. Zaznaczam 4 pliki i klikam
OK
Shit. Hasło. Szukam po internecie. Mam!
ktoś gdzieś pisze:
fh-release0.6-via-donkey-pass.rar.torrent
Password for .RAR file: >>>WhoH@veM@deThisStupidPassword?<<<
Nie działa. Próbuję dwa inne znalezione na internecie. Takze nie działają.
Po 2 dniach męki z BF'em mam na koncie zszarpane nerwy i korzyści takie same jak z wersji pirackiej: możliwość pogrania na Single P.
Pomoże ktoś uporać się z CD-Keyem ? Dzwonić do Cenega, pisać maile czy odinstalować BF'a, wyksowac wszystkie klucze i spróbować jeszcze raz ? I jakie jest aktualne hasło dla fh-release0.6-via-donkey-pass.rar ?
Ściągane z:
ftp://ftp.bfcentral.se/moddar/fh-releas ... y-pass.rar
i jeszze jedno pytanko: czy jest jakiś kanał IRC na którym na żywo można porozmawiać z graczami ?
Mam nadzieję że nikogo nie urazi i nie znudzi sposób przedstawienia problemu.