Teraz jest 24 lis 2024, 19:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: multiplayer
PostNapisane: 23 mar 2004, 10:04 

Mam problem z multiplayerem. Mianowice nie moge sie dostać na serwery wymagające Punk Bustera ( a jest takich chyba większość). W okienku wyboru serwera jest na dole kwadracik zaznaczenia Punk Buster Enabled, ale ja nie moge go włączyć bo pokazuje się PB_Error. Wygląda na to, że nie mam zainstalowanego, albo źle jest ustawiony ( ale gdzie on jest ), a wg. opisu jest on automatycznie instalowany. Jedynym wyjaśnieniem jest dla mnie to, że początkowo nie miałem sieci, więc nie instalowałem Game Spy itp ( juz nie pamiętam o co się instalator pytał), Game Spy doinstalowałem po uzyskaniu dostepu to Internetu. Drugi problem to taki, że zainstalowałem sobie EYE ( przepraszam, jeżeli myle nazwy, ale teraz piszę z zupełnie innego komputera). Ten programik wyszukuje mi serwery, ładnie może wszystko filtrować, ale gdy się łączę do dowolnego serwera mam komunikat, że serwer pełny i prosba żebym czekał na wolny slot ( ale ile mozna czekać). Wątpię, aby wszystkie serwery były zapchane.
I jeszcze jedno. Gdzie jest opis komend radiowych bo napewno nie w instrukcji.
A więc podsumowując:
1. Co z Punk Busterem
2. co z EYE
3. Komendy radiowe

P.S. W kilku miejscach czytałem poradę, że jeżeli płyta jest uszkodzona to trzeba ją przesłać do EA Polska. Niestety to nieprawda. Mimo, że w instrukcji tak jest napisane tak nie jest. Miałem ten problem z Tyberian Sun. Poinformowano mnie w EA Polska, że mogę to wysłać do Angli to może mi odeślą nowe płytki, a w Polsce nie ma tak dobrze. Pracują nad programem, takim, że po drobnej opłacie (?) będą przesyłać nowe programy - ale to w przyszłości i po drobnej opłacie. Dotyczy to wszystkich gier rozprowadzanych przez EA.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 11:01 

ad.1 Proponuje przeinstalować bf-a, bo być może coś się żle zainstalowało.
ad.2 Jest taka możliwość że w momencie gdy odświerzasz liste, program pokazuje że nie jest pełny. Jednak w momencie gdy już się łączysz doszło iluśtam graczy i jest full, może to być spowodowane zmianą mapy
ad.3 eee? Jak to opis? Z tego co iem to nic takiego nie istnieje.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 11:12 

ad1. odinstaluj samego PB i zainstaluj ponownie, jest chyba na trzeciej płytce. Miałem to samo i u mnie pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 11:15 

Ale ja mam 2 płytki. Wydanie w pudełku DVD. Przeglądałem te płytki w nadziei znalezienia dodatków ale ale BP mi sie nie rzucił w oczy ( ale sprawdzę).

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 11:23 

pb jest instalowany przez patcha 1.6 - jeśli po reinstalacji i spatchowaniu nic się nie poprawi, oblukaj tę stronę http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bf1942.php

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 11:25 

art(zn) napisał(a):
ad1. odinstaluj samego PB i zainstaluj ponownie, jest chyba na trzeciej płytce. Miałem to samo i u mnie pomogło.

Chyba ci sie pomyliło z Vietnamem? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 13:34 

Kaser napisał(a):
ad.1 Proponuje przeinstalować bf-a, bo być może coś się żle zainstalowało.
ad.2 Jest taka możliwość że w momencie gdy odświerzasz liste, program pokazuje że nie jest pełny. Jednak w momencie gdy już się łączysz doszło iluśtam graczy i jest full, może to być spowodowane zmianą mapy
ad.3 eee? Jak to opis? Z tego co iem to nic takiego nie istnieje.

1. Jeżeli nie ma iinego wyjścia to tak zrobię, ale mam dogranych kilka dodatków, więc to dłuższa zabawa.
2. Ale to się dzieje na wszyskiech serwerach a nie na kilku.
3. Chodzi mi o tzw "Komendy radiowe" tzn. klawiszami F1,F2...... w oryginalnej instrukcji jest tylko o nich wspomniane. Znalazłem stronę angielska gdzie sa opisane ale nie jest to całkowicie dla mnie jasne. Część można się domyśleć jak np. wezwanie medyka czy w FH w kampanii polskiej Polacy mówią po Polsku ale może gdzieś jest dokładne wytłumaczenie.
W każdym razie dzieki za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 13:40 
Oldboy Battlefield.pl

ucz sie angielskiego...
albo zapamietuj polskie komendy sa identyczne w znaczeniu z angielskimi/niemieckimi/japonskimi/vietnamskimi/irackimi.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 13:42 

zarith napisał(a):
pb jest instalowany przez patcha 1.6 - jeśli po reinstalacji i spatchowaniu nic się nie poprawi, oblukaj tę stronę http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bf1942.php

Byłem na tej stronie ( z serwerów dostawałem informację, żeby tam zaglądnąć ), ale tam jest informacja, że PB jest dołączony do Battle Fileld'a i patcha 1,6.
Chyba muszę przeinstalować wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 14:08 

Okota napisał(a):
ucz sie angielskiego...
albo zapamietuj polskie komendy sa identyczne w znaczeniu z angielskimi/niemieckimi/japonskimi/vietnamskimi/irackimi.

Nie problem w angielskim, tylko w tym, że ten opis jest strasznie lakoniczny. To tak jak ikonki pokazujące te komendy. To też pewien język, ale tak całkiem to tego nie można pojąć a co dopiero zrozumieć.
Chyba jestem głąbiem, ale głąbie też grają.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 15:25 

raelmo, na dole tej strony znajdują się jakieś wersje do ściągnięcia

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 21:35 

zarith napisał(a):
raelmo, na dole tej strony znajdują się jakieś wersje do ściągnięcia

Tak sa tam pliki, ale jest informacja, żeby wgrać to do katalogu /system/pb i cos tam a ja nie mam takiego katalogu, co pewnie oznacza, że nie mam zainstalowanego PB więc wszystko przeinstaluję. Zresztą te pliki to chyba jakieś uaktualnienia.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2004, 01:47 

Zainstalowałem od nowa BF. Podczas instalacji Patch'a 1,6 jest pytanie o instalację PB. Musiałem za pierwszym razem go pominąć ( ale skąd miałem wiedzieć, że jest prawie niezbędny).
Dzieki wszystkim.

Strefa czasowa: UTC + 2