Teraz jest 30 lis 2024, 13:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 mar 2003, 02:46 

Nie moge zwiększyć rozdzielczości gry. Zaznaczam np. 1024x768 32 i nic.
Cokolwiek bym nie wygbrał zawsze mam tylko 640x480.
Co to może być.
Było dobrze jednak popsuł mi się monitor (17") i na zastępstwo wziąłem inny (14"). Wówczas zmieniłem rozdzielczość na mniejszą. Gdy mój monitor wrócił z naprawy chciałem wrócić do starej rozdzielczośći i nie mogę!!!

Czy wiecie co to może być?
Jak rozwiązać problem?

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2003, 09:25 

pójdz do goscia z serwisu i jebnij monitorem o lade i powiec czemu nie moge zwiekszyc rozdzielczosci i wtedy on to sprawdzi a jak u niego chodzi ok to znaczy żem coś ci z kompem pojebało :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2003, 10:56 

Misiek ty chyba wogóle nie zrozumiałeś problemu...wątpię żeby typ w serwisie miał zainstalowanego na kompie Battlefield'a więc jak miałby sprawdzić czy rzeczywiście jest taki problem? Dark chyba miał na myśli rozdzielczość w BFie a nie w windowsie...
Hmm może to taka głupia rada ale zaraz po tym jak już zaznaczysz nową rozdzielczość kliknij na "save" u góry menu...kiedyś mialem podobny problem i wyszło na to że poprostu zapominałem kliknąć :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2003, 11:28 

oo sorry

P.S. Sorka za któtki post

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2003, 20:48 

Zacznij od (wklejam to co napisałem w innym poście):

Spróbuj w Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings znaleść plik VideoDefault.con i zmienić wartość renderer.allowAllRefreshRates z 0 na 1.

A jak masz 1 to zmień na 0.

PostNapisane: 22 mar 2003, 22:34 
Moderator forum

Dark Icon napisał(a):
Nie moge zwiększyć rozdzielczości gry. Zaznaczam

/CIACH

Czy wiecie co to może być?
Jak rozwiązać problem?

Ja bym sprawdził najpierw w ustawieniach windowsa jaki (jaki typ) monitora masz zainstalowany. Może po prostu windows myśli że nie możesz włączyć większej rozdzielczości bo monitor nie da sobie z nia rady i dlatego na to nie pozwala. Z opisu wynika, że przez jakiś czas miałeś zastępczy słaby monitor. Może windows uważa, że go dalej używasz (nie zauważył zmiany.

PostNapisane: 23 mar 2003, 01:29 

_XENA_ napisał(a):

Ja bym sprawdził najpierw w ustawieniach windowsa jaki (jaki typ) monitora masz zainstalowany. Może po prostu windows myśli że nie możesz włączyć większej rozdzielczości bo monitor nie da sobie z nia rady i dlatego na to nie pozwala. Z opisu wynika, że przez jakiś czas miałeś zastępczy słaby monitor. Może windows uważa, że go dalej używasz (nie zauważył zmiany.

Mam zainstalowane stery do mojego Flatrona. Karta graficzna to GF4 TI 4400. Wszystko inne działa prawidłowo oprócz właśnie battlefield :(
Inne gierki śmigają az miło.

Zmieniałem w viddeo.con 0 na 1 i odwrotnie i niestety nic nie pomaga (oprócz oczywiście sytuacji że raz mam dostępne częstotliwości a raz nie).
Po zmianach oczywiście daję save jednak nadal nic.

Chyba przyjdzie mi przeinstalować BF (choć to dla mnie ból bo mam dużo rzeczy do niej dorzucone).

Może macie jeszcze jakieś pomysły?

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2003, 14:23 

Odinstaluj detonatory i sterownik monitora. Reboot, zainstaluj detonatory i niech P&P sam wykryje monitor. Możesz spróbować różnych wersji detonatorów (jak masz reraz 2.x albo 3x to daj 4.x lub na odwrót).

Strefa czasowa: UTC + 2