Teraz jest 28 lis 2024, 00:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 16:00 

Cytuj:
Sranie po scieanie z tymi cenami. Ktos ci glupot nagadal a ty w nie uwiezyles. Nikt za symetryczne lacze 128/128 niezagwarantuje za 19 zl
heh wiesz ja w tej firmie mialem praktyki i jest pożadna i niema takiej sytuacji ze transfer spada a łącza są 128/64 i 256/128 sam zakładałem takie łącza w tej firmie i konta na serwerze wiec dałbym sobie za tą firme reke uciąć a co najlepsze wszystkie p2p sa przekierowywane na inne łacze :P dzieki temu jest wypas :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 16:55 

Bonifacy napisał(a):
Aracline napisał(a):
no tak ale np. w niemczech i nie tylko taki internet jaki preferuje tpsa za tą cene jest niedopomyslenia!! aha i niewiem czy wiecie ale ma podobno wejść podatek na internet:]
Jak cos piszesz to podawaj prawdziwe informacje:" Użytkownicy indywidualni nieprowadzący działalności gospodarczej na dostęp szerokopasmowy oraz uczniowie, studenci, szkoły, zakłady kształcenia nauczycieli, placówki oświatowe, szkoły wyższe, wyższe szkoły zawodowe, placówki naukowe Polskiej Akademii Nauk są zwolnieni z VAT. Oznacza to, że za usługi płacą tylko ceny netto" Podatek beda tylko placic Firmy. :evil:

Mam nadzieje że masz rację. Ale napisałeś "są zwolnieni z vat" niewiadomo co bedzie za kilka miesięcy bo w UE jest podatek za internet i UE domaga się żeby był takze u nas. A zresztą mój admin mi powiedział że będzie wystawiał faktury bo ma wejść podatek...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 16:58 

Aracline napisał(a):
Mam nadzieje że masz rację. Ale napisałeś "są zwolnieni z vat" niewiadomo co bedzie za kilka miesięcy bo w UE jest podatek za internet i UE domaga się żeby był takze u nas. A zresztą mój admin mi powiedział że będzie wystawiał faktury bo ma wejść podatek...
To juz weszlo od nowego roku: 1 maja zaczyna obowiazywac Vat dla Firm 22% i ulga dla tych podmiotow co cytwowalem wczesniej. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 17:15 

Dago86 napisał(a):
heh wiesz ja w tej firmie mialem praktyki i jest pożadna i niema takiej sytuacji ze transfer spada a łącza są 128/64 i 256/128 sam zakładałem takie łącza w tej firmie i konta na serwerze wiec dałbym sobie za tą firme reke uciąć a co najlepsze wszystkie p2p sa przekierowywane na inne łacze :P dzieki temu jest wypas :)
A ja za nikogo bym sobie niedal reke uciac jesli robi Load Balancing. Niemylmy tu lacza z ala-laczem, innymi slowy jesli Router(z Load Balance) zdecyduje ze 1 lacze jest przepelnione zmienia dla nastepnych sesji lub obecnych gateway, wiec jesli laczysz sie np do BF-a mozesz miec tak ze zerwie ci sesje i ... poprostu wypierd... Ciebie z gry. Bedziesz mogl sie jeszcze raz polaczyc ALE..... I tak bys chcial miec ?? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 17:48 

bonifacy tam jest przekierowywanie portów programów p2p na inne łacze a a gry idą na głównym laczu ja mam tam wtyki z szefem sie dobrze z nim znam (0.7l nas połączyło na zawsze :P ) i niemiałbym zadnych problemów :) gdyby takowe syskoczyły a na praktykach w tej firmie grałem prawie dziennnie po około 4 godzinki w CS'a, Quake, Far Cry, SOF i UT (BF'a jeszcze niemiałem wtedy orginalnego :P ) na necie i niemialem najmniejszych problemów a pingi miałem 20-30 necik zrobił na mnie bardzo duże wrazenie :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 17:48 

Bonifacy napisał(a):
Aracline napisał(a):
To juz weszlo od nowego roku: 1 maja zaczyna obowiazywac Vat dla Firm 22% i ulga dla tych podmiotow co cytwowalem wczesniej. 8)

To chyba wejdzie poprawka od marca o ile dobrze pamietam:] Po co by mi admin mówił że za pewien czas będzie wystawiał faktury?? Niebedzie vat-u ale faktury będą??!!

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 18:05 

Dago86 napisał(a):
bonifacy tam jest przekierowywanie portów programów p2p na inne łacze a a gry idą na głównym laczu ja mam tam wtyki z szefem sie dobrze z nim znam (0.7l nas połączyło na zawsze :P ) i niemiałbym zadnych problemów :) gdyby takowe syskoczyły a na praktykach w tej firmie grałem prawie dziennnie po około 4 godzinki w CS'a, Quake, Far Cry, SOF i UT (BF'a jeszcze niemiałem wtedy orginalnego :P ) na necie i niemialem najmniejszych problemów a pingi miałem 20-30 necik zrobił na mnie bardzo duże wrazenie :)
Sa uzytkownicy i Uzytkownicy. Wszystko zalezy gdzie z kim sie wypje ..... to ja wiem. Ale 98% ludzi niema takich znajomosci wiec sa skazani na to co im sie oferuje i koniec.BTW na DSL-ach TPSA przy dobrych wiatrach jest 9-14 ms, wiec 20-30 ms to nie jest imponujacy wynik. :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 18:08 

Aracline napisał(a):
To chyba wejdzie poprawka od marca o ile dobrze pamietam:] Po co by mi admin mówił że za pewien czas będzie wystawiał faktury?? Niebedzie vat-u ale faktury będą??!!
Zalezy jak sie pobiera oplate. wchodzi to na Pryma Aprylis 1 kwiecien ale jesli bierzesz oplate z dolu to od 1 maja. Faktury beda ale z VAT ZW stawka. :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 18:38 

Może masz racje, ale z tego co mi admin powiedział to wiem że mi podskoczy abonament o 22%:(

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 18:51 

ja mam w tej chwili DSL'a i mam w najlepszym przypadku 20-45ms heh niestety żadko mam okazje grac na takim pingu :( .... jak sie przyssa p2p to dochodzi do 1000ms <lol> a te łacze co o nim pisałem ma 20-30ms jest wypaśzne w porównaniu z innymi konkurujacymi firmami
moji kumple mają:
ŚTK(kablówka) 40-60ms i braki w dostawie neta <lol> 512/512 (99zł)
TelPol(kablówka) 30-50ms bardzo czesto zwiękaszają sie 120-180ms 256/64 (46zł)
Netia- 30-40 niby spoko da sie wytrzymac ale drogo :P (59zł bodajże)
tpsa DSL- 20-45ms (30zł siec osiedlowa)
AS Net - 20-30ms 256/128 29zł

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 23:29 

Aracline napisał(a):
Może masz racje, ale z tego co mi admin powiedział to wiem że mi podskoczy abonament o 22%:(
Koszty za swoj VAT przezuca na Uzytkownikow. Ale i tak niepowinno to wynoscic 22%. Innymi slowy przy okazji podwyzki VAT-u chca zarobic na tym.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 23:33 

Dago86 napisał(a):
ja mam w tej chwili DSL'a i mam w najlepszym przypadku 20-45ms heh niestety żadko mam okazje grac na takim pingu :( .... jak sie przyssa p2p to dochodzi do 1000ms <lol> a te łacze co o nim pisałem ma 20-30ms jest wypaśzne w porównaniu z innymi konkurujacymi firmami
moji kumple mają:
ŚTK(kablówka) 40-60ms i braki w dostawie neta <lol> 512/512 (99zł)
TelPol(kablówka) 30-50ms bardzo czesto zwiękaszają sie 120-180ms 256/64 (46zł)
Netia- 30-40 niby spoko da sie wytrzymac ale drogo :P (59zł bodajże)
tpsa DSL- 20-45ms (30zł siec osiedlowa)
AS Net - 20-30ms 256/128 29zł
Jesli masz za tak tani, zajebiscie stabilny i radiowy internet za 29 zl to zo za problem przeprowadzic kabel na dach z antena gdzie Dzrewa niebeda zaslaniac sygnalu. Generalnie drzewa niesa najgorsza przeszkoda w odbieraniu fal via 2,4 Ghz. :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2005, 00:11 

tak tylko zeby był dobry sygnał kabel niemoze przekraczać około 15 metrów bo potem sygnał sie "tłumi"a ja mam od komputera na balkon jakieś 10 ale za to mieszkam na ostatnim pietsze wiec moze te 15 m by starczyło ale wiecie mieszkam w bloku i administracja sie niezgadza na latanie po dachu nawet anteny z TV niemożesz se założyć :) tzn zgodzili by sie ale za łapówe :|

Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2005, 00:20 

Bonifacy napisał(a):
Aracline napisał(a):
Koszty za swoj VAT przezuca na Uzytkownikow. Ale i tak niepowinno to wynoscic 22%. Innymi slowy przy okazji podwyzki VAT-u chca zarobic na tym.

Ten mój admin coraz bardziej mnie wqurza prawie tak jak tpsa...Mam nadzieję że się niemylisz. Czyli jestes pewny że juz podatek na internet jest wprowadzony i że już niepowinnien się podnosić?? Bo jeżeli tak, a admin chce naprawde przezucic na userów podatek i zarobic jeszcze na tym to ciekawe... :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2005, 14:31 

Dago86 napisał(a):
tak tylko zeby był dobry sygnał kabel niemoze przekraczać około 15 metrów bo potem sygnał sie "tłumi"a ja mam od komputera na balkon jakieś 10 ale za to mieszkam na ostatnim pietsze wiec moze te 15 m by starczyło ale wiecie mieszkam w bloku i administracja sie niezgadza na latanie po dachu nawet anteny z TV niemożesz se założyć :) tzn zgodzili by sie ale za łapówe :|
Jesli chodzi o kabelki do Anten 2,4 GHz to sa na rynku 2 rodzaje H155 i H1000 ten 2 pozwala na wieksze dlugosci kabla bo ma mniejsze tlumienie. A najlepszym sposobem jest umieszczenie AP(klient) + Antena na dachu razem. A zasilanie i sygnal moze leciec po skretce ktora moze miec do 50m(Testowane to wiem). Administracja to tez ludzie a jesli jestescie np wspolnota mieszkaniowa to miod malina. Robi sie liste zbiera podpisy i zalatwione. U nas tak w wiezowcu zrobilem i zadzialalo. :twisted: (Byly problemy ... ale warto bylo)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2