Teraz jest 1 gru 2024, 09:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2003, 16:31 

Ja nie wiem , nie ma tu zadnego co sie troszke na Kompie zna i by dal jakis dobry typ , jakna razie to widac nikt nie ma pojecia wogule jak to wszystko dziala , jak na razie to ustawienie Grafiki ale tez nie napiszom co i jak i jakies nowe systemy zainstalowywac , jak bym tak mial robic to bym juz musial 20 razy na nowo instalowac wszystko , wiec prosze jak macie cos do powiedzenia to prosil bym was o wystzegulnienie male opisy , poto chyba jest ten Forum , zeby pomuc a nie jakies porady co kazdy juz wie :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2003, 17:28 

Nie jęcz !!
Ustaw grafike na defaultowe tryby
a jak nie to sam pokombinuj to nie boli a może pomóc :!:
A w innych tego typu postach DUŻO już BYŁO napisane - wniosek - :arrow: poszukaj ich i poczytaj :!:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2003, 18:51 

a sprawdzales wogole pod innym systemem niz XP?

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2003, 18:20 

Witam serdecznie wlasnie sprawdzilem BF 1942 NA MOIM 2 KOMPIE MA 550MHZ i chodzi ladnie co mnie jeszcze zdziwili jak sprawdze System czy sie nadaje do gry to mi przy CPU wyskakuje chaczyk ze tak , ale jak u mnie sprawdze mam 2.59 GhZ to jest pokazuje mi przy CP -1764mHZ I JEST CZERWONE KULKO PRZEKRESLONE, co to znaczy ze nie rozpoznal jaki procesor mam czy co i dlatego nie da sie grac :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2003, 19:26 

Jeśli co kolwiek podkręcałeś czy majstrowałeś w ustawieniach to wszysko odwróć i daj normalne ustawienia. Po drugie sprawdź jakiej firmy jest twja płyta główna (sam nie wiem jak sprawdzić :)) i ściągnij do niej sterowniki ze strony producenta. Jeśli masz pirata ale oryginalny numerek to nic nie da tylko kup oryginała. Sprawdź jakie masz detonatory i jeśli masz 4X.XX to sprawdź wersje 3X.XX. Jeśli to nie pomoże to ściągnij łatki do Win XP z strony Microsoft'u. (w menu start poszukaj. Tylko dla oryginalnych windowsów inaczej ci się nie ściągnie) Jeśli to nie pomoże to sprawdź DirectX. Sprawdź w spisie plików w DxDiag (wchodzisz w "Uruchom" w Menu Start i wpisujesz dxdiag) czy przyktórymś nie ma wykrzyknika. Jeśli jest to przeinstaluj DX albo zainstaluj 9 jeśli masz 8.1. Ostatnie radykalne posuniecie to format i instlacja od nowa Windowsa. Co do sporu że Okno rozmiaru XP ;) zawodzi to jesteście w błędzuie sam mam XP, 128 ram, GF2 MX 100/200 i Celeron 1200 i mi działa bez problemu :).

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2003, 19:43 

ok NIC NIE PODKRECALEM NA SYSTEMIE JAET W TAKIM STANIE JAK BYL DETONATOR GO KARTY GRAFICZNEJ GF4 MAM NOWE XP AUTOMATYCZNIE MI SIE ODSWIEZA CO DO PLYTY GLOWNEJ TO NAZYWA SIE JAK SIE NIE MYLE MS-6585 ATX CO DO PROCESORA TO W mOh JEST TEN SAM PROGRAMIK CO WYKRYWA CZY SYSTEM JEST ZDATNY TAM MI WYKRYWA WSZYSTKO NORMALNIE Z KOMPEM W SUMIE NIE MAM PROBLEMOW JAK JUZ PISALEM CPU 2.53 GF4 128MB RAM512 DDR A WIEC WIECEJ NIZ SAMA GRA WYMAGA CO DO GRY TO KOPIA Z ORGINALU OD KUZYNA NA CD KLONIE ZROBIONA WIEC NUMEREK TEZ JEST NO JAK ORGINAL BO JAK WIEM KOPIE MOZNA ZROBIC SOBIE , ALE TO NIE WAZNE , SCIAGNOLEM SOBIE DEMO OD TEJ GRY ZEBY WYPRUBOWAC I TEZ NIE SZLA TO SAMO SIE DZIAL INSTALACJA SZLA DOBZE ALE JAK WEJDE DO GRY I WYBIORE W KTURYM PUNKCIE MAM STARTNAC TO WYLANCZA SIE I WRACAM DO XP SPOWROTEM I TERAS OBAWA JEST CZY OPLACA SIE KUPIC ORGINAL JAK TEZ MI NIE PUJDZIE BONA MOIM STARYM WIN98 CHODZI ALE ZA POWOLI NO JA CPU SLABY , POWOLI JUZ NIE WIM CO ZROBIC MYSLE ZE FORMATOWANIE SYSTEMU TO NIE JEST WYJSCIEM W SUMIE MUSI TEZ DZIALAC CO NI :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2003, 22:38 

zainstaluj standardowy driver do klawiatury z XP, niektore nowe klawiatury kloca sie z gierka

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 00:14 

Najważniejsze to kup nową klawiature bo ta ci nawala a potem zastanawiaj się nad problemem z grą ok? Co do optymalizacji gier to był artykuł w jednym z numerów KŚ Gry który szczegułowo wyjaśniał jak radzić sobie z toproną grą. Zagadaj do mnie na PM to ci powiem jaki numer i jaki telefon do archiwum ;).

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 00:29 
Moderator forum

Jeden ciekawy drobiazg - próbowałem istalować BF na nocce w kafei (Duron 1000, 128, GF2MX, Win98) i wiecie co? Gra wywala się przy grafice ustawionej na 16 bitów (rozdzielczość nieważna). Dokładniej - objawy są takie jak opisane - wyskakuje do windy przy ładowaniu mapy (zapewne w trakcie inicjowania Direct3D). Na 32 bitach działa spox...
Może to ten problem :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 07:50 

Jeżeli lubisz tego XP a ci nie działa BF to zroob sobie tak jak mooj qmpel walnij se formata i zainstaluj se 98+ do grania, a potem se zainstaluj XP nie powinno być żadnych problemów z 2 windowsami na 1 kompie podczas włanczanie będzie sie pytał którego windowsa ma ci włączyć tylko że windowsy nie mogą być na tej samej partycji.
Jeszcze możesz sprubować z programem PowerStrip co prawda jest przydatny do Radeona ale na GF może też coś da, jeszcze możesz ściągnąć z neta dodatek do Directa 8,1 który przerabia na 9,0 ten direct robi że robi sie lepsze oprogramowanie do kompa i zmniejsza błędy, które sie robią na kompie.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 09:49 

cytat "Jeszcze możesz sprubować z programem PowerStrip co prawda jest przydatny do Radeona ale na GF może też coś da,"
co powerstrip do radeona??? mam gf4 i obsługuje go idealnie bez
problemu jest dużo przydatnych opcji nie wiem jak jest z radeonami

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 14:11 

dZIEKI ZADOBRE TYPS WLASNIE SOBIE TEN PROGRAMIK SCIAGNOLEM NO I ZOBACZYMY CO SIE DA ZROBIC JAK NIE PUJDZIE TO ZGLOSZE SIE JESZCZE RAZ HAHAH :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 15:52 

Zu Hlopaki, wkuzylem sie i ide sobie orginal kupic dzisiaj mam nadzieje ze bedzie chodzic bo jednak Kopia nic nie daje moze jakis blad na niej jest, juz mam dosyc tych ustawien w sumie chcialem sobie pograc i wyprubowac ale nie idzie , mam nadzieje ze na Orginale bedzie wszystko ladnie dzialac :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 16:24 

Nie zapomnij zainstalować patcha 1.31. Powrót do systemu moze być spowodowany z ustawieniami dzwieku.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2003, 16:39 

Jeśli to nie pomoże zadzwoń do pomocy technicznej Cenegi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2